EcoFlow

Η UPS χρησιμοποιεί drone για την παράδοση φαρμάκων

UPS, Η UPS χρησιμοποιεί drone για την παράδοση φαρμάκων

Η εταιρεία UPS Flight Forward είναι μία θυγατρική της γνωστής εταιρείας μεταφορών UPS, και πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση αγαθών με drone σε ιδιωτική κατοικία στην Αμερικανική αγορά, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Μάλιστα, η αποστολή αφορούσε τη μεταφορά συναγογραφημένων φαρμάκων απευθείας στο σπίτι του πελάτη.

Η διαδικασία της παράδοσης

Την 1η Νοεμβρίου, η UPS Flight Forward μετέφερε με τη χρήση drone ένα συνταγογραφημένο φάρμακο από ένα φαρμακείο στη Βόρεια Καρολίνα στο σπίτι του πελάτη, πριν ολοκληρώσει μία δεύτερη παράδοση σε μία κοντινή κοινότητα συνταξιούχων. Οι παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη CVS Pharmacy και την εταιρεία διαχείρισης μεταφορών με drone Matternet.

Η πτήση ήταν αυτόνομη, αλλά καθόλη τη διάρκεια ένας απομακρυσμένος χειριστής παρακολουθούσε το drone της UPS Flight Forward και ήταν σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του, σε περίπτωση που παρουσιάζονταν κάποιο πρόβλημα.

Όταν το Matternet M2 drone έφτασε παρέμεινε σε ύψος 6 μέτρων και κατέβασε σταδιακά στο έδαφος το πακέτο, με τη χρήση καλωδίου.

Το παρελθόν και το μέλλον

Η UPS Flight Forward, και όσες εταιρείες επιχειρούν τέτοιες δοκιμαστικές πτήσεις, ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορούσαν οι παραδόσεις με drone να βοηθήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα και ευπαθής ομάδες του πληθυσμού, να λαμβάνουν τα φάρμακα τους χωρίς να ταλαιπωρούνται σε ουρές αναμονής.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες παραδόσεις με drone που πραγματοποιεί η UPS, ούτε καν οι πρώτες στις ΗΠΑ. Η Google Offshoot Wing ξεκίνησε μια δική της υπηρεσία παράδοσης με drone, τον περασμένο μήνα στη Βιρτζίνια, σε συνεργασία με την FedEx. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπηρεσία παραδίδει μη συνταγογραφημένα φάρμακα και άλλα αντικείμενα υγείας και ευεξίας.

Επίσης, η UPS έχει θέσει σε λειτουργία ένα drone το οποίο πραγματοποιεί διανομές στο νοσοκομείο WakeMed στη Βόρεια Καρολίνα, από τον Μάρτιο. Σύμφωνα με την εταιρεία το drone έχει ολοκληρώσει 1.500 παραδόσεις.

Στην ουσία, αυτό που αλλάξει με την νέα υπηρεσία της UPS Flight Forward είναι ότι μπορεί να παραδίδει συνταγογραφημένα φάρμακα απευθείας στην οικία του πελάτη και μικρές κοινότητες.

Ο λόγος για τη σχετικά αργή πρόοδο των παραδόσεων με drone αφορά κυρίως τους περιορισμούς που θέτουν οι κυβερνήσεις, οι οποίοι απαγορεύουν την εκτέλεση πτήσεων χωρίς να έχει ο χειριστής οπτική επαφή με το drone ή χωρίς την παροχή σχετικής άδειας.

Η UPS έλαβε έγκριση για έναρξη της υπηρεσίας της μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η Wing έχει λάβει τη σχετική έγκριση από τον Απρίλιο. Εφόσον η αρχή έγινε, τώρα τα πράγματα θα εξελιχθούν πιο γρήγορα και σύντομα ελπίζουμε να πραγματοποιούνται μεταφορές με drone σε περισσότερες χώρες και για μεγαλύτερη γκάμα αντικειμένων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε δει drones να μεταφέρουν νεφρό που προορίζονταν για μεταμόσχευση και να συμβάλουν στην σωτηρία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

COSMOTE GIGAMAX: Από σήμερα οι συνδρομητές κινητής συμβολαίου μιλάνε απεριόριστα με όλους

Όλοι οι υφιστάμενοι συνδρομητές COSMOTE GIGAMAX & COSMOTE BUSINESS GIGAMAX απολαμβάνουν αυτόματα απεριόριστη ομιλία προς όλα τα εθνικά δίκτυα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Internet featured Netflix

Netflix: Έρχεται νέα συνδρομή με διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2022

Καθώς η πλατφόρμα χάνει συνδρομητές, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών, αποφάσισε να τους προσφέρει μια πιο φθηνή επιλογή.

Internet Apple featured TikTok

Πατέρας έξαλλος με την Apple επειδή δε μπλόκαρε τις αγορές 2.500$ της 10χρονης κόρης του

Εκνευρισμένος με την Apple είναι ο πατέρας ενός 10χρονου κοριτσιού με αυτισμό επειδή δεν μπλόκαρε πληρωμή 2.500 $ σε δημιουργό του TikTok.

Internet Elon Musk featured Twitter

Ο Elon Musk θέλει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter μέχρι το 2028

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk είναι ακόμα μακριά, ωστόσο ο μεγιστάνας μοιράζεται το όραμά του με τους επενδυτές.