Η UPS χρησιμοποιεί drone για την παράδοση φαρμάκων

UPS delivers prescription medications

Η εταιρεία UPS Flight Forward είναι μία θυγατρική της γνωστής εταιρείας μεταφορών UPS, και πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση αγαθών με drone σε ιδιωτική κατοικία στην Αμερικανική αγορά, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Μάλιστα, η αποστολή αφορούσε τη μεταφορά συναγογραφημένων φαρμάκων απευθείας στο σπίτι του πελάτη.

Η διαδικασία της παράδοσης

Την 1η Νοεμβρίου, η UPS Flight Forward μετέφερε με τη χρήση drone ένα συνταγογραφημένο φάρμακο από ένα φαρμακείο στη Βόρεια Καρολίνα στο σπίτι του πελάτη, πριν ολοκληρώσει μία δεύτερη παράδοση σε μία κοντινή κοινότητα συνταξιούχων. Οι παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη CVS Pharmacy και την εταιρεία διαχείρισης μεταφορών με drone Matternet.

Η πτήση ήταν αυτόνομη, αλλά καθόλη τη διάρκεια ένας απομακρυσμένος χειριστής παρακολουθούσε το drone της UPS Flight Forward και ήταν σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του, σε περίπτωση που παρουσιάζονταν κάποιο πρόβλημα.

Όταν το Matternet M2 drone έφτασε παρέμεινε σε ύψος 6 μέτρων και κατέβασε σταδιακά στο έδαφος το πακέτο, με τη χρήση καλωδίου.

Το παρελθόν και το μέλλον

Η UPS Flight Forward, και όσες εταιρείες επιχειρούν τέτοιες δοκιμαστικές πτήσεις, ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορούσαν οι παραδόσεις με drone να βοηθήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα και ευπαθής ομάδες του πληθυσμού, να λαμβάνουν τα φάρμακα τους χωρίς να ταλαιπωρούνται σε ουρές αναμονής.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες παραδόσεις με drone που πραγματοποιεί η UPS, ούτε καν οι πρώτες στις ΗΠΑ. Η Google Offshoot Wing ξεκίνησε μια δική της υπηρεσία παράδοσης με drone, τον περασμένο μήνα στη Βιρτζίνια, σε συνεργασία με την FedEx. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπηρεσία παραδίδει μη συνταγογραφημένα φάρμακα και άλλα αντικείμενα υγείας και ευεξίας.

Επίσης, η UPS έχει θέσει σε λειτουργία ένα drone το οποίο πραγματοποιεί διανομές στο νοσοκομείο WakeMed στη Βόρεια Καρολίνα, από τον Μάρτιο. Σύμφωνα με την εταιρεία το drone έχει ολοκληρώσει 1.500 παραδόσεις.

Στην ουσία, αυτό που αλλάξει με την νέα υπηρεσία της UPS Flight Forward είναι ότι μπορεί να παραδίδει συνταγογραφημένα φάρμακα απευθείας στην οικία του πελάτη και μικρές κοινότητες.

Ο λόγος για τη σχετικά αργή πρόοδο των παραδόσεων με drone αφορά κυρίως τους περιορισμούς που θέτουν οι κυβερνήσεις, οι οποίοι απαγορεύουν την εκτέλεση πτήσεων χωρίς να έχει ο χειριστής οπτική επαφή με το drone ή χωρίς την παροχή σχετικής άδειας.

Η UPS έλαβε έγκριση για έναρξη της υπηρεσίας της μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η Wing έχει λάβει τη σχετική έγκριση από τον Απρίλιο. Εφόσον η αρχή έγινε, τώρα τα πράγματα θα εξελιχθούν πιο γρήγορα και σύντομα ελπίζουμε να πραγματοποιούνται μεταφορές με drone σε περισσότερες χώρες και για μεγαλύτερη γκάμα αντικειμένων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε δει drones να μεταφέρουν νεφρό που προορίζονταν για μεταμόσχευση και να συμβάλουν στην σωτηρία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured

To Reuters ξεκινά να χρεώνει τους αναγνώστες του

Με το μηνιαίο αντίτιμο των 34,99 δολαρίων χρεώνει το Reuters όσους θέλουν να διαβάζουν το ειδησεογραφικό του περιεχόμενο.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: 3G, Apple event, Samsung – Olympus, Audi, PC market, Bitcoin [S01E30 – 15/04/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε την 3G, Apple event, συνεργασία Samsung με Olympus, Audi Q4 e-tron, αγορά PC, πειρατικό λογισμικό, Bitcoin και επίθεση χάκερς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Internet COSMOTE 5G

Αυλαία για το 3G δίκτυο της COSMOTE, τι θα γίνει με τις κάρτες SIM

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Internet featured

Πάροχος Internet στις ΗΠΑ ξεγέλασε υποψήφιους πελάτες του

Η Charter Communications στις ΗΠΑ προσπάθησε να ξεγελάσει τους πελάτες άλλης εταιρείας ότι θα χάσουν την πρόσβαση στο Internet.