Gear

Tesla Bot: Ο Elon Musk αναπτύσσει ανθρωποειδές ρομπότ με AI

Μετά την κατάκτηση του διαστήματος με την Space X, η πιο πρόσφατη εμμονή του Elon Musk είναι η δημιουργία του ανθρωποειδούς ρομπότ Tesla Bot, αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το πιο εκκεντρικό έργο του μέχρι σήμερα αν δεν υπολογίσουμε το τσιπ εγκεφάλου της Neuralink.

Tο Tesla Bot που αποκαλύφθηκε συνέδριο “AI DAY” της εταιρείας δεν μοιάζει ρομπό από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μοιάζει περισσότερο με μια ειδικά σχεδιασμένη κούκλα καταστήματος με κεφάλι χωρίς χαρακτηριστικά. Με ύψος περίπου 1.77 εκ. και βάρος 56 κιλά, το Tesla Bot έχει σχεδιαστεί με ελαφριά υλικά και μπορεί να περπατήσει με ταχύτητα έως και 8 χιλιόμετρα την ώρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το ξεπεράσουν σε περίπτωση ανάγκης!(;)

Φυσικά, διαθέτει περισσότερη δύναμη από τον μέσο άνθρωπο για να σας βοηθήσει να εκτελέσετε επικίνδυνες ή άλλες βαρετές εργασίες. Το Tesla Bot θα λειτουργεί αυτόνομα ενσωματώνοντας για “εγκέφαλο” τον υπολογιστή Dojo που αναπτύσσει η εταιρεία για τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα.

Τι λέτε; Πως σαν φαίνετε; Θα έχει ενδιαφέρον να δεις στο δρόμο ένα Tesla Bot να βγάζει βόλτα το σκύλο ρομπότ Spot της Boston Dynamics!

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 11:14

Σχόλια

  • Μου αρέσει πολύ που έβαλε και "κόφτη" στην ταχύτητα για να μπορούν οι άνθρωποι να το ξεπεράσουν. Φυσικά μιλάμε για τον μέσο άνθρωπο, οι παπούδες και οι γιαγιάδες με τα "πι" τι γίνεται ή οι άνθρωποι με αναπηρίες; Άστους αυτούς να τους πιάσουν, ο σώζων εαυτόν... χαχα

  • Συνεχίζει να υπόσχετε φούμαρα για να ανέβει η μετοχή εν όψη εξεταστικής για 10 δυστυχήματα με τον αυτόματο πιλότο. Τώρα ξεκίνησε την έρευνα και δεν θα έχει προϊόν ούτε σε δέκα χρόνια. Θα έπρεπε να μην αφήνουν τέτοιες τακτικές οι αρχές.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.