Το FBI ανησυχεί για τα ηλεκτρικά κουδούνια Ring της Amazon

, Το FBI ανησυχεί για τα ηλεκτρικά κουδούνια Ring της Amazon

Μέσω παραβίασης 250 αστυνομικών ιστοσελίδων ήρθαν στη δημοσιότητα αρκετά μέχρι σήμερα απόρρητα έγραφα, γνωστά ως BlueLeaks, τα οποία φανερώνουν την ανησυχία του FBI για τα ηλεκτρικά κουδούνια της εταιρείας Amazon. Οι ανησυχίες προήλθαν μετά από ένα περιστατικό του 2017.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω περιστατικό του 2017 αναφέρεται πως ενώ η αστυνομία ήταν έτοιμη να επιβάλει το νόμο και να εκδώσει ένταλμα για να μπει στο σπίτι του υπόπτου, ο γείτονας του παρακολουθούσε ζωντανά την επιχείρηση της αστυνομίας μέσα από το ηλεκτρικό κουδούνι Ring της Amazon και προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη για τις κινήσεις της. Η επιχείρηση τελικά απέτυχε, καθώς ο ύποπτος που είχε ειδοποιηθεί είχε προλάβει να φύγει από την οικία του πριν προλάβει να δράση η αστυνομία.

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι πως το FBI φαίνεται να φοβάται ότι τα ηλεκτρικά κουδούνια μπορούν να λειτουργήσουν κατά της αστυνομίας, ενώ αντίστροφα οι πολίτες φοβούνται για το πόσα δεδομένα παίρνει η αστυνομία από το βίντεο των ηλεκτρικών κουδουνιών. Η Amazon είχε κατηγορηθεί πέρσι για τη συνεργασία της με τουλάχιστον 200 υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μέσω αυτής οι αστυνομικοί μπορούν να ζητήσουν από τους πελάτες να μοιραστούν βίντεο και πληροφορίες σχετικά με εγκλήματα στις περιοχές τους.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.