Toyota Fun-Vii, Ένα smartphone σε 4 τροχούς! [concept car]

Η Toyota δημιούργησε το concept car Fun-Vii το οποίο η ίδια χαρακτηρίζει ως ένα “smartphone σε 4 τροχούς”. To ηλεκτρικό αυτοκίνητο Toyota Fun-Vii εξωτερικά και εσωτερικά καλύπτεται από μεγάλες επιφάνειες με έγχρωμες οθόνες αφής στις οποίες ο οδηγός μπορεί να αναπαράγει ότι περιεχόμενο θέλει όπως να αλλάξει γενικά το χρώμα του αυτοκινήτου ή να εμφανίσει φωτογραφίες του και περιεχόμενο π.χ. από το Facebook.

Το Toyota Fun-Vii έχει κατασκευαστεί κανονικά και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο τις επόμενες εβδομάδες. Μην με ρωτήσετε αν οι οθόνες είναι capacitive ούτε το πότε θα αναβαθμιστεί σε ICS!

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 29 Νοεμβρίου 2011 10:31

Σχόλια

  • Τίς πρώτες ευκαμπτες οθόνες τις έχει φτιάξει η SONY, όχι η Samsung.. Η Oled είναι τεχνολογία της Sony..

  • Όταν και αν βγει, στην Ελλαδα δεν πρόκειται να περπατήσει το αμαξάκι.
    Δυο λόγοι (υπάρχου και άλλοι):
    α)Η εξωτερική οθόνη θα εχει ένα theme, αυτό του σπασμένου τζαμιού. Από τα χαλίκια των προπορευόμενων. (όσοι έχουν πληρώσει χιλιαρικο και πανω για φωτα/παρμπρίζ καταλαβαίνουν)
    β)Δε θα μπορείς να το δηλώσεις στο μηχανολογικό. Γιατί δεν θα έχει ένα σταθερό χρώμα.
    Εδώ έχουν προβλημα με το κοκκινο ιριδίζον του mitsubishi και δε μπορώ να βγάλω πινακίδες 5 χρόνια.

  • Μοιάζει με αυτοκίνητο νεκροθάφτη η είναι η ιδέα μου ;

    Εκεί ψηλά.. στην τρίτη φωτογραφία!

  • LOL....ζω για την στιγμη που θα ακουσω στις ειδησεις : "Ατυχημα στο 64ο χιλιομετρο της εθνικης οδου Αθηνας-Πατρας....οδηγος εχασε τον ελεγχο του αυτοκινητου του γιατι αδυνατουσε να κλεισει σωστα το ενοχλητικο pop-up για την αναβαθμιση του GPS του..." χαχαχααααα

    Περα απο την πλακα, ειναι πανεμορφο και μακαρι στο μελλον να το δουμε και σε παραγωγη.

  • ημαρτον πια με την samsung!! ήμαρτον!! εδω ειναι t-o-y-o-t-a, ξεκολλάτε πια!!! Λοιπον το αυτοκινητο τα σπαει!! Toyota Empire!!

    Iraklis με καλυψες..

  • αθλιο αμαξι κακασχημο...σαν χυτρα ειναι
    πιστευω ομως οτι ειναι ιδανικο αμαξι για τους nerd

  • Χεχε καταπληκτικό ντάξει...αυτά θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος guys!!

  • Δεν έχω δει αμάξι με αθλιότερη μούρη! Σαν να του έχουν κολλήσει εκσκαφέα είναι από μπροστά. Κατά τα άλλα είναι φοβερό! Το μετατρέπεις σε περιπολικό στη στιγμή και περνάς όλα τα κόκκκινα άμα λάχει!

  • στην τέταρτη φωτογραφία έχει το iphone 9.(δείτε το κουμπί)χαχαχαχαχαχαχα
    lol(epic win)

  • Πωπωπωωωω ξενερωμααααααααααα.. άλλο τα gadgets που τα λατρεύω και άλλο τα αυτοκίνητα τα οποία λατρεύω εξίσου... τι μπλέκουμε τις βούρτσες με τις π*υτσες....

  • Μην κατηγορείτε την Toyota γι αυτό το "περίεργο" και άχαρο σχήμα ή καλύτερα εμφάνιση να πω πω,είναι έτσι κατασκευασμένο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο... Αυτό το αμάξι και όπως όλα τα ηλεκτρικά αμάξια έχουν τέτοιο σχήμα γιατί τα βοθαει να "σχίζουν" τον αέρα. Με λίγα λόγια το κάνει αεροδυναμικό. Μην ξεχναμε πως τα ηλεκτρικά δεν μπορούν προς το παρόν τουλάχιστον να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα αρα και με την συμβατική εμφάνιση-σχήμα που ξέρουμε θα ήταν ακόμα πιο επιβαρυμενά.

  • Ευτυχώς οδηγεί μόνο του γιατί με τόσες λειτουργίες δε νομίζω να είχε κανείς τον νού του στον δρόμο!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.