Πέμπτη
12/12/2013

Valkyrie, Το νέο Super Robot της NASA [video]

Γνωρίστε τη Βαλκυρία το υπέρ ρομπότ που αναπτύσσει η NASA στο Johnson Space Center στην Αμερική με σκοπό να διαγωνιστεί στο DARPA Robotics Challenge. Το Valkyrie (δεν είμαστε σίγουροι για το φύλο του!), κάτι ανάμεσα σε Iron Man και Power Ranger διαφέρει από τα υπόλοιπα ρομπότ μιας και χρησιμοποιεί φιλικά υλικά όπως δερματίνη και ειδικά επεξεργασμένο ύφασμα αντί για μέταλλο.

Ενσωματώνει αισθητήρες και κάμερες και τα μέλη του μπορούν να αλλαχθούν μέσα σε λίγα λεπτά με την μπαταρία που βρίσκεται τοποθετημένη στην πλάτη του, να αντέχει μόλις 1 ώρα. Το Valkyrie έχει δημιουργηθεί ώστε στο μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο όπως περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές (πυρηνικά ατυχήματα) αλλά και στο διάστημα σε ειδικές αποστολές εξερεύνησης.

Σημαντικό είναι το στοιχείο ότι το Valkerie είναι εύκολο στο χειρισμό και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από άτομα που δεν έχουν την καλύτερη σχέση και εξοικείωση με την ρομποτική.

Valkyrie NASA- new superhero robot

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

7 Σχόλια

 1. Ο/Η john kalafatis λέει:

  Το ASIMO της Honda είναι πολύ καλυτερο στις κινήσεις του …

 2. Ο/Η Makis λέει:

  Μπορεί να καθαρίσει μήλο μόνο του χωρίς να πάει χαμένο το μισό;

 3. john, Το Asimo είναι πολύ μικρότερο σε διαστάσεις και αναπτύσσεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Το έχουμε δει από κοντά σε επίδειξη στην Ιαπωνία και είναι όντως πολύ καλό.

  Makis….!

 4. Ο/Η giorgio λέει:

  Optimus, is that you?…

 5. Ο/Η vasilis λέει:

  Βγαίνει και θηλυκό? και να λέει μάλιστα αφέντη και να το στέλνεις για δουλειά?

 6. Ο/Η jordanthegreat λέει:

  Φραπέ φτίαχνει?

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.