Wardriving με το Raspberry Pi

Wardriving είναι η τεχνική κατά την οποία κάποιος ψάχνει με κατάλληλο software για ασύρματα δίκτυα από κινούμενο μέσο (όπως πχ. αυτοκίνητο), χρησιμοποιώντας PC, smartphone ή PDA. Σκοπός του “wardriving” είναι να καταμετρηθούν πόσα από τα δίκτυα, που θα συναντήσει στο δρόμο του ο ανιχνευτής, είναι ξεκλείδωτα ή πόσα από αυτά χρησιμοποιούν αδύναμο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Ο Dave Bryan, πρόεδρος του Hack Factory, πραγματοποίησε μια τέτοια διαδρομή και κάνοντας χρήση ενός RasbPi, ενός WiFi interface με κεραία, ένός GPS και μιας μπαταρίας 12000 mAh, ανακάλυψε ότι από τα 6.164 AP που βρήκε στο πέρασμα του τα 327 από αυτά ήταν κλειδωμένα κάνοντας χρήση WEP, γεγονός το οποίο τα καθιστά ευάλωτα σε packet sniffing και κατ’ επέκταση σε cracking.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Εσείς τι πρωτόκολλο ασφαλείας χρησιμοποιείτε;

, Wardriving με το Raspberry Pi

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

WPA2-PSK και mac filter.
Αλλά όλες οι ασφάλειες υπάρχουν για να παρακάμπτονται:P

greeceandroid

Φυσικά εκτός από τα 327 που έχουν WEP, πολλά με WPA/WPA2 θα έxουν τον default κωδικό (πώς είναι εδώ με τα CYTA/Thomson κτλ)

Ή π.χ. και ακόμα πόσα είχαν ενεργοποιημένο το WPS, και ήταν ευάλωτα στην bruteforce που κάνει το Reaver στα PINs.

Ο πραγματικός αριθμός των ευάλωτων A/P θα ναι σίγουρα αρκετά παραπάνω.

(WPA2, με αλλαγμένο τον default κωδικό, και απενεργοποιημένο το WPS θεωρείται ασφαλές.)

kostaszx

Εγώ έχω WPA/WPA2 PSK
greeceandroid : πολλά με WPA/WPA2 θα έxουν τον default κωδικό (πώς είναι εδώ με τα CYTA/Thomson κτλ). Το δοκίμασα στην πολυκατοικία μου και στην πραγματικότητα πάνω από τα μισά δε τον είχαν αλλάξει. Όχι ότι είναι αντιπροσωπευτικό, απλά το ανέφερα

ο γειτονας εχει cyta με default και το βρισκει μεχρι και προγραμματακι στο android! εγω χρησιμοποιω wpa2 psk και δεν εχω αντιληφθει “intruders” προς το παρων!

keysmith

αφίστε βρε τον κόσμο να έχει τα default passwords, να “δανειζόμαστε” λίγο (και με μέτρο) internet όταν δεν έχουμε 🙂 Δεν χάλασε και ο κόσμος 😀 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Computers Raspberry Pi

Raspberry Pi 400: Πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε το νέο Raspberry Pi 400, ένα πληκτρολόγιο που ενσωματώνει έναν μικρό, φορητό υπολογιστή.

Gear Raspberry Pi

Raspberry Pi 4: Διαθέσιμο με υποστήριξη 4K, 4GB RAM και τιμή 35 δολάρια Αμερικής

Το νέο Raspberry Pi 4 αποακλύφθηκε και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4K. Διαθέτει 4GB μνήμη RAM και η τιμή του ξεκινάει από τα $35.

Gear Raspberry Pi Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3: Μπορεί να τρέξει Windows 10

Μία νέα λειτουργία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Raspberry Pi 3 να αποκτήσουν την πλήρη εμπειρία των Windows 10 στη συσκευή τους. Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες της Microsoft να τρέξει εφαρμογές x86 σε επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, όπως ο Snapdragon 835, ήταν εν μέρει αποτυχημένες αφού η απόδοση τους δεν ήταν επαρκής.