3 οικονομικά σετ λήψης δορυφορικής τηλεόρασης

Η μύηση στη δορυφορική τηλεόραση είναι ένα πρώτης τάξεως δώρο γι’ αυτούς που αγαπάτε ή για τον εαυτό σας. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 3 πλήρεις συνθέσεις δορυφορικής λήψης που πιάνουν τις δύο δημοφιλέστερες δορυφορικές θέσεις 19,2Ε και 13Ε, δηλαδή των δορυφόρων Astra και Hot Bird. Εν μέσω κρίσης φροντίσαμε να είναι και προσιτή η τιμή του κάθε σετ.

sat BESKAS
BESKAS ELECTRONICS
Η πρόταση της εταιρείας Beskas Electronics στοχεύει στη χαμηλή τιμή. Έτσι περιλαμβάνει έναν πολύ καλό FTA δέκτη, τον Vantage X201 S. Δεν θα μπορείτε δηλαδή, παρά να περιοριστείτε στη λήψη ελεύθερων καναλιών, αλλά στα προσόντα του δέκτη, που αντλούνται από τα πολυπλοκότερα και ακριβότερα ομόσταυλα μοντέλα, μπορούμε να αναφέρουμε τις 10.000 θέσεις μνήμης, ιδιαίτερα απλόχερο νούμερο για δύο μόνο δορυφόρους και απόλυτα επαρκή αριθμό από λίστες αγαπημένων (9). Επίσης έχουμε την πολύ πρακτική δυνατότητα της προηγμένης αλφαβητικής αναζήτησης τύπου αλφαβήτου. Ας πάμε τώρα στον εξοπλισμό της ταράτσας, απαραίτητο συνεργάτη (που εργάζεται υπό συνθήκες πολύ πιο σκληρές από αυτές του δέκτη!) του δορυφορικού δέκτη, που αναπαύεται στο rack του σαλονιού μας. Το κάτοπτρο που προτείνεται είναι ένα e-Space διαμέτρου ενός μέτρου, από γαλβανισμένο ατσάλι, το οποίο θα στηριχθεί πάνω σε μια universal βάση βαρέος τύπου με ιστό διαμέτρου 50 εκατοστών. Δύο LNB, θορύβου 0,2 dB, στηριγμένα πάνω σε universal βάση, συνεργάζονται με έναν διθέσιο διακόπτη DiSEqC για τη διαχείριση του δορυφορικού σήματος. Το σήμα οδηγείται στο δέκτη από καλώδιο 25 μέτρων με προσαρμοσμένα τα βύσματα τύπου F στα άκρα του.
– Τιμή: 109 ευρώ
www.beskas.gr

sat GAGAS
ΓΚΑΓΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει προϊόντα της εταιρείας Fracarro για την εξωτερική εγκατάσταση. Ξεκινάμε, λοιπόν, με ένα δορυφορικό κάτοπτρο Fracarro, με υλικό κατασκευής το αλουμίνιο, το οποίο έχει διάμετρο 1 μέτρο. Για βάση στήριξης προτείνεται μια δαπέδου με ιστό διαμέτρου 48 χιλιοστών. Ακολουθούν δύο LNB Fracarro LCU05, θορύβου 0,2 dB, στηριγμένα σε βάση universal για LNB. Ο εξωτερικός εξοπλισμός ολοκληρώνεται με έναν διθέσιο διακόπτη DiSEqC Fracarro και 30 μέτρα καλώδιο καθόδου της ίδιας εταιρείας. Ο προτεινόμενος δορυφορικός δέκτης είναι ο AG R70CU. Πρόκειται για δέκτη που λαμβάνει εκτός από τα ελεύθερα και κρυπτογραφημένα κανάλια, αφού διαθέτει έναν αναγνώστη καρτών για το ενσωματωμένο UCAS. Δεν προσφέρει δυνατότητα εγγραφής, είναι όμως άνετος όσον αφορά στις θέσεις μνήμης, αφού περιλαμβάνει 6.000 και ανοιχτοχέρης στις λίστες αγαπημένων δίνοντάς σας 16 διαφορετικές, για να κορέσουν και την πιο άγρια διάθεση για θεματική ταξινόμηση των καναλιών που έχουν αποθηκευθεί στον δέκτη.
– Τιμή: 172,5 ευρώ
www.gagas.gr

sat MAJAR
MAJAR
Η πρόταση της Majar δεν είναι υψηλής ευκρίνειας, αλλά προσφέρει δυνατότητα εγγραφής και στηρίζεται στον δέκτη Megasat 4050 plus. Ο δορυφορικός δέκτης Megasat 4050 plus διαθέτει αποκρυπτογραφικό τμήμα αποτελούμενο από έναν αναγνώστη καρτών για το ενσωματωμένο Conax, ενώ θα σας προσφέρει και καταγραφή των επιθυμητών εκπομπών σε αποθηκευτικό μέσο USB. Διαθέτει επίσης επαρκή αριθμό καναλιών. Το κάτοπτρο αυτή τη φορά είναι οβάλ 97×87 εκατοστά, από γαλβανισμένο ατσάλι και στηρίζεται πάλι σε universal βάση. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός συμπίπτει με την πρώτη πρόταση, δηλαδή έχουμε δύο LNB Humax σε βάση για LNB universal, έναν διθέσιο διακόπτη DiSEqC και 25 μέτρα καλώδιο καθόδου. Επίσης και εδώ περιλαμβάνονται τα απαραίτητα 6 βύσματα F.
– Τιμή: 199 ευρώ
www.majar.gr

Κείμενο: Σπύρος Σαγιάς, συντάκτης στο περιοδικό Digital TV Info
Πηγή: Digital TV Info, τ.16 – Ιανουάριος 2010

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efstratios

…Πράγματι είναι συμφέρουσες τιμές…και δελεαστικές παράλληλα, για τους μή κατόχους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

LG OLED TV με 5 χρόνια εγγύηση και gift card από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η ενέργεια ισχύει για αγορές που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως και τις 31 Μαΐου 2021 και η Gift card μπορεί να αξιοποιηθεί στο B&E Goulandris Shop.

Home Cinema LG

LG OLED Evo G1: Κυκλοφόρησαν οι νέες OLED του 2021

Η LG ανακοίνωσε τις νέες τηλεοράσεις του 2021 για την ελληνική αγορά, με αναβαθμισμένες λειτουργίες και προηγμένη τεχνολογία εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία.

Home Cinema LG

LG NanoCell: Νέα σειρά τηλεοράσεων Nano886PB

Οι νέες τηλεοράσεις ενσωματώνουν την τεχνολογία NanoCell που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια που φιλτράρουν και βελτιώνουν τα χρώματα.

Home Cinema

LG OLED G1 Evo: Κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα οι νέες τηλεροάσεις της σειράς

Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά τηλεοράσεων OLED G1 Evo που διατίθεται σε 77, 65 και 55 ίντσες με 4K ανάλυση, προσφέροντας μια πραγματικά εκπληκτική ποιότητα εικόνας.