Αθλητική Ειδοποίηση στις νέες τηλεοράσεις LG του 2021 με WebOS 6.0 και LG ThinQ AI

, Αθλητική Ειδοποίηση στις νέες τηλεοράσεις LG του 2021 με WebOS 6.0 και LG ThinQ AI

Διαχρονικά η LG έχει αποδείξει πως γνωρίζει τον τρόπο να πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνολογίας, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με συσκευές όσο και στον τομέα των υπηρεσιών και του λογισμικού, με τρανό παράδειγμα να αποτελεί η πλατφόρμα webOS 6.0 για τις OLED, QNED Mini LED, NanoCell και UHD smart τηλεοράσεις του 2021, οι οποίες σε συνδυασμό με το τηλεχειριστήριο Magic Remote, μας προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία διασκέδασης, δείχνοντάς μας πως η τηλεόραση αλλάζει πλέον μορφή σε βαθμό που δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Μόλις ενεργοποιήσουμε την τηλεόραση και κάνουμε είσοδο στο αναβαθμισμένο WebOS 6.0, οι πρώτες διαφορές κάνουν την εμφάνισή τους, με το βάρος να έχει πέσει στη διαμόρφωση της Home Dashboard, με το χρήστη να έχει πλέον πιο άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές που χειρίζεται συχνά, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει χρόνο για να τις εντοπίσει και να κουράζεται χωρίς λόγο. Ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι το ότι του εμφανίζονται προτάσεις για να παρακολουθήσει τηλεοπτικά προγράμματα βάσει του ιστορικού του αλλά και να ενεργοποιήσει ειδοποιήσεις, όπως την Αθλητική Ειδοποίηση (Sports Alert) έτσι ώστε να μη χάνει στιγμή από τις διοργανώσεις που η ομάδα του συμμετέχει, ενημερώνοντάς τον κάθε στιγμή ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που προβάλλεται στην τηλεόραση.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδανική για τους φανατικούς των αθλητικών διοργανώσεων οι οποίοι δε θέλουν να χάσουν λεπτό από τις διοργανώσεις της αγαπημένης τους ομάδας, πόσο μάλλον τωρα που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων. Η διοργάνωση που είχε προγραμματιστεί για το 2020 αλλά λόγω της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με τον COVID-19 ακυρώθηκε, ξεκινησε την Παρασκευή 11 Ιουνίου και έχουμε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι και την Κυριακή 11 Ιουλίου με το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Μπορεί η επίσημη αγαπημένη, η Εθνική Ελλάδος, να μη συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση και να μην έχουμε την ευκαιρία να το σηκώσουμε ξανά όπως το 2004, αλλά όλοι μας έχουμε κάποια αγαπημένη Εθνική ομάδα που θα θέλαμε να τη δούμε να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο στις 11 Ιουλίου. Με την επιλογη Αθλητική Ειδοποίηση (Sports Alert), έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων σε πραγματικό χρόνο αλλά και ειδοποιήσεις για την αγαπημένη μας ομάδα, ενεργοποιώντας τη με μερικά απλά βήματα μέσα από την τηλεόρασή μας και το WebOS 6.0.

Η LG δεν εχει ονομάσει το τηλεχειριστήριο Magic Remote για κάποιον τυχαίο λόγο, καθώς σε συνδυασμό με το WebOS 6.0, η τηλεόρασή μας μεταμορφώνεται σε μια αίθουσα ψυχαγωγίας με την πληθώρα δυνατοτήτων που προσφέρει, μια εκ των οποίων είναι η Αθλητική Ειδοποίηση (Sports Alert). Για να την ενεργοποιήσουμε θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί Home button στο Magic Remote, το οποίο έχει ένα σπιτάκι σαν εικονίδιο, το οποίο θα μας μεταφέρει στην κεντρική οθόνη της τηλεόρασης όπου εμφανίζονται οι διαθέσιμες εφαρμογές, το Home Dashboard για τον έλεγχο των έξυπνων συνδεδεμένων συσκευών αλλά και διάφορες γενικές πληροφορίες.

, Αθλητική Ειδοποίηση στις νέες τηλεοράσεις LG του 2021 με WebOS 6.0 και LG ThinQ AI

Στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβούμε στις διαθέσιμες εφαρμογές και να πατήσουμε στην Αθλητική Ειδοποίηση (Sports Alert), με την επόμενη οθόνη να μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε την αγαπημένη μας ομάδα ή ακόμα και παραπάνω από μια, για όσους θέλουν να ενημερώνονται για πολλές ομάδες την ίδια χρονική στιγμή. Έπειτα, στην οθόνη με τις ομάδες που έχουμε επιλέξει, μπορούμε να ορίσουμε το είδος των ειδοποιήσεων που θα μας εμφανίζονται, πατώντας πάνω στο εικονίδιο της κάθε ομάδας και στη συνέχεια στο κουμπί για τον ορισμό της ειδοποίησης για να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο με επιπλέον επιλογές.

Μέσω αυτού του παραθύρου έχουμε τη δυνατότητα να εμφανίζονται ειδοποιήσεις σχετικά με την έναρξη ενός αγώνα, την ενημέρωση για το πως διαμορφώνεται το αποτέλεσμα σε πραγματικό χρόνο αλλά και την εμφάνιση του τελικού σκορ μόλις ο αγώνας ολοκληρωθεί. Με αυτόν τον τρόπο, στην περίπτωση που παρακολουθούμε κάποιο άλλο πρόγραμμα, θα εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ειδοποίηση για το σκορ του αγώνα μόλις επιτευχθεί κάποιο γκολ, βάσει των ομάδων που έχουμε επιλέξει να παρακολουθούμε, και έχουμε τη δυνατότητα είτε να απενεργοποιήσουμε την ειδοποίηση είτε να μεταβούμε στον αγώνα έτσι ώστε να τον παρακολουθήσουμε.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες μας όπως τους αγώνες που ακολουθούν, σχετικά με τις ομάδες μας video ή ακόμα και video με στιγμιότυπα των αγώνων που έχουν συμμετάσχει, μέσα από την οθόνη με τις ομάδες που έχουμε επιλέξει. Μόλις πατήσουμε στην ομάδα ή σε μια από τις ομάδες μας, εμφανίζεται μέσα σε άλλες, η επιλογή για μια γενική αναζήτηση στο internet, αλλά και να scrollάρουμε ανάμεσα στο πρόγραμμα των επερχόμενων αγώνων και να παρακολουθήσουμε στιγμιότυπα από προηγούμενους αγώνες, και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον χρήσης άμεσο και εύκολο στο χειρισμό από τον οποιοδήποτε.

Με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να είμαστε πάντοτε ενημερωμένοι για οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την ομάδα ή τις ομάδες μας, κάτι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο ειδικά τις ημέρες αυτές που λαμβάνει χώρα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων. Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης ειδοποίησης είναι σημαντική καθώς τις ημέρες που διεξάγεται η διοργάνωση, συνηθίζουμε να έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους για να παρακολουθήσουμε μαζί τους αγώνες που μιας τόσο σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου.

Είναι λογικό ο καθένας μας να υποστηρίζει διαφορετική ομάδα, χωρίς αυτό να είναι δεδομένο, και να έχουμε συμφωνήσει να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα, τη στιγμή που όχι μόνο διεξάγονται άλλοι αγώνες παράλληλα, αλλά είναι οι αγώνες που συμμετέχουν άλλες αγαπημένες μας ομάδες. Μέσω της λειτουργίας Αθλητική Ειδοποίηση (Sports Alert), θα έχουμε ορίσει τις αγαπημένες μας ομάδες και έτσι, ενώ παρακολουθούμε έναν αγώνα, δε θα χρειάζεται να έχουμε το smartphone στο χέρι για να ελέγχουμε τα άλλα αποτελέσματα και να αποσπάται η προσοχή μας από τον αγώνα που παρακολουθούμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

, Αθλητική Ειδοποίηση στις νέες τηλεοράσεις LG του 2021 με WebOS 6.0 και LG ThinQ AI

Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει συχνά και καταλήγουμε να ξοδεύουμε χρόνο στο να ελέγχουμε τα σκορ από το να παρακολουθούμε τον αγώνα στην τηλεόραση, με την LG ωστόσο να φροντίσει να μας παρέχει πληροφορίες έτσι ώστε να είναι όλοι ενημερωμένοι την ίδια χρονική στιγμή. Για παράδειγμα, μπορούμε να παρακολουθούμε έναν αγώνα, να μπαίνει γκολ σε έναν άλλον με τη σχετική ειδοποίηση να εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης και να πατάμε άμεσα στην επιλογή για να μεταβούμε στον αγώνα που μπήκε το γκολ, ενώ έχουμε φυσικά τη δυνατότητα να μεταβούμε στον αγώνα που αρχικά παρακολουθούσαμε.

Επιπλέον, επειδή δε μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι μαζί με την παρέα μας καθημερινά για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τους αγαπημένους μας αγώνες, θα υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να δούμε και κάποιο άλλο πρόγραμμα και όχι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να ανησυχούμε καθώς για άλλη μια φορά δε χρειάζεται να είμαστε με το smartphone στο χέρι για να ελέγχουμε το σκορ. Έχοντας ορίσει τις αγαπημένες μας ομάδες, μόλις ξεκινήσει ο αγώνας τους ή μόλις επιτευχθεί κάποιο γκολ, η σχετική ειδοποίηση θα εμφανιστεί στην οθόνη, και δε θα χρειάζεται να μεταβούμε στη ροή του αγώνα, διακόπτοντας το πρόγραμμα που παρακολουθούμε εκείνη τη στιγμή, με τα στιγμιότυπα να είναι διαθέσιμα μετά τη λήξη του αγώνα, έτσι ώστε να τα παρακολουθήσουμε με την άνεσή μας, μέσα από το εύκολο μενού που μας παρέχει η LG στο παράθυρο της Αθλητικής ειδοποίησης που υλοποιείται μέσω του WebOS 6.0.

Η Αθλητική Ειδοποίηση (Sports Alert) που προσφέρει η LG στις τηλεοράσεις της που τρέχουν WebOS 6.0, φροντίζει έτσι ώστε να μας κρατάει ενήμερους για τις ομάδες που υποστηρίζουμε και να μη χάνουμε λεπτό από τους αγώνες που διεξάγονται και να έχουμε πρόσβαση σε λειτουργίες με τις οποίες μας παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για αγώνες και διοργανώσεις. Η ρύθμιση για τις ενημερώσεις αυτές γίνεται με λίγα πατήματα στο Magic Remote τηλεχειριστήριο αλλά και μέσω των μενού της τηλεόρασης τα οποία μπορεί ο καθένας να χειριστεί, για να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο από τις αθλητικές διοργανώσεις που τον ενδιαφέρουν, ειδικά τις ημέρες αυτές που θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.