COSMOTE TV OTT: Μάθε τα πάντα για την νέα υπηρεσία streaming τηλεόρασης

, COSMOTE TV OTT: Μάθε τα πάντα για την νέα υπηρεσία streaming τηλεόρασης

Όταν πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύαμε το πρώτο unboxing του δέκτη Android TV της νέας υπηρεσίας COMSOTE TV OTT δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από όλους εσάς, την κοινότητα τεχνολογίας του Techblog. Όπως ωφείλαμε επικοινωνήσαμε τις απορίες σας στην ομάδα της COSMOTE TV και ακολουθούν αναλυτικά όλες οι απαντήσεις. Αν δεν έχουν καλυφθεί όλες οι απορίες σας μπορείτε να αφήσετε σε σχόλιο την ερώτησή σας και σύντομα θα έχουμε την απάντηση για εσάς.

H COSMOTE TV με την νέα υπηρεσία Over The Top (OTT) έρχεται να αλλάξει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου. Βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast με νέο μενού και περιβάλλον χρήσης, για κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες (TV, tablets, smartphones, PC) και συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειές του.

Με την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας OTT της COSMOTE TV λογικό είναι να προκύψουν κάποια ερωτήματα για τα οποία χρειάζονταν περισσότερες διευκρινήσεις. Το digitaltvinfo.gr επικοινώνησε με την COSMOTE και έχει τις επίσημες απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις.

Το νέο box του COSMOTE TV βρίσκεται στα χέρια του Techblog και έχουμε ξεκινήσει ήδη το ψάξιμο. Αφήστε τυχόν απορίες σας με σχόλιο σε αυτό το άρθρο και θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε είτε μετά από δική μας έρευνα είτε επικοινωνόντας με το team της COSMOTE TV.

Θα υπάρχουν παράλληλα και το COSMOTE TV go και το App ή μόνο το app;

Οι δύο υπηρεσίες, COSMOTE TV GO & COSMOTE TV App θα λειτουργούν παράλληλα έως ότου ολοκληρωθεί η μετάβαση (migration) των πελατών της συμπληρωματικής υπηρεσίας COSMOTE TV GO στην νέα πλατφόρμα οπότε τα παλιά applications και website να κλείσουν. Μέχρι τότε, ένας υφιστάμενος συνδρομητής δορυφορικής ή IPTV σύνδεσης θα έχει δωρεάν πρόσβαση στην υφιστάμενη υπηρεσία COSMOTE TV GO. Εάν επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στο νέο App αυτό μπορεί να γίνει με την αγορά επιπρόσθετης συνδρομής (π.χ. mini-pack). Οι νέοι συνδρομητές COSMOTE TV OTT θα έχουν πρόσβαση μόνο στο νέο App.

Θα μπορώ να κρατήσω το δορυφορικό και να έχω το App για το 4k περιεχόμενο;

Ναι. Θα μπορείς να επιλέξεις να κρατήσεις τη δορυφορική υπηρεσία και εφόσον έχεις ενεργοποιήσει την συμπληρωματική υπηρεσία GO, να κατεβάσεις το app στη Smart TV σου για να βλέπεις 4K. Αυτό θα είναι εφικτό, όταν γίνει η μετάβαση της συμπληρωματικής υπηρεσία GO στην νέα πλατφόρμα, το Q1 2020.

Το app της COSMOTE TV για smart τηλεοράσεις θα δοθεί στους υφιστάμενους συνδρομητές μέσω δορυφόρου δωρεάν η έναντι κάποιου αντιτίμου;

Θα διατεθεί χωρίς χρέωση.

Στο app για smart tvs που θα χρησιμοποιούν και οι δορυφορικοί θα υπάρχει και το 4K κανάλι;

Στο app που θα διατεθεί σε Smart TVs είναι κοινό για όλους τους συνδρομητές και θα περιέχει το 4K κανάλι.

Αν έχεις δορυφορική και το app στην tv, tablet κ.λ.π. σε πόσες συσκευές θα μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα αθλητικά;

Μετά την αντικατάσταση του COSMOTE TV GO από το νέο COSMOTE TV App οι κάτοιχοι δορυφορικών/IPTV συνδρομών θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα COSMOTE Sport κανάλια ταυτόχρονα σε δύο συσκευές, δηλ. μέσω του Hybrid/IPTV αποκωδικοποιητή τους και μέσω του COSMOTE TV App στο κινητό, tablet, PC, Smart TV τους. Τo COSMOTE TV GO θα καταργηθεί στο Q1/2020 και ουσιαστικά οι πελάτες αντί των παλαιών application (COSMOTE TV GO) θα χρησιμοποιούν τα νέα (COSMOTE TV).

Η εφαρμογή COSMOTE TV OTT θα παίζει σε tv box του εμπορίου;

Όχι, η υπηρεσία κατά το εμπορικό λανσάρισμα θα «παίζει» μόνο στο Android TV Box της COSMOTE TV και στη συνέχεια θα διατεθεί και σε συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων με Android TV OS.

Το Android TV Box τι προσφέρει;

Όλες τις λειτουργίες που έχει ένα Android TV Box, προφανώς με κάποιους περιορισμούς. Μπορείς να μπεις στο Google Play Store, να κατεβάσεις εφαρμογές και παιχνίδια, να συνδέσεις περιφερειακά μέσω Bluetooth. Η συσκευή επιτρέπει την εγκατάσταση άλλων εφαρμογών, όπως και ένα Android TV Box του εμπορίου, με εξαίρεση όσων εφαρμογών έχουν αποκλειστεί για εμπορικούς λόγους. Το COSMOTE Android TV Box χρησιμοποιεί στην πρώτη φάση το default Android TV launcher.

Πως συνδέομαι στην υπηρεσία εάν δεν έχω COSMOTE ID;

Τo COSMOTE ID είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση και σύνδεση στην υπηρεσία. Εάν δεν έχεις ήδη, δημιουργείς ένα νέο κατά την παραγγελία της υπηρεσίας.

Τι περιεχόμενο έχει η Over The Top υπηρεσία αυτή τη στιγμή σε 4Κ;

Αυτήν τη στιγμή προσφέρονται αγώνες Champions League, καθώς και του αγγλικού και ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Γίνονται προσπάθειες να γίνει μετάδοση και της Formula 1 άμεσα, ενώ μέσα στο 2020 έρχονται και σειρές και ταινίες.

Τι ταχύτητα απαιτείται;

Για θέαση σε SD ανάλυση απαιτείται ελάχιστη ταχύτητα 3Mbit/s ενώ για HD περίπου 7 mpbs. Για θέαση 4Κ περιεχομένου απαιτείται ταχύτητα 15-16Mbit. Ωστόσο, η εφαρμογή «διαβάζει» την ταχύτητα της σύνδεσής σου και προσαρμόζει την απεικόνιση στην καλύτερη δυνατή ανάλυση (adaptive bitrate), έτσι ώστε να μην έχεις «σπασίματα» στη ροή του προγράμματος.

Τι καθυστέρηση έχει η μετάδοση στην ott υπηρεσία, σε σχέση με τη δορυφορική λήψη;

Ειδικά στα αθλητικά γεγονότα, η COSMOTE TV έχει δουλέψει έτσι ώστε να προσφέρει 7-8 δευτερόλεπτα διαφορά σε σχέση με τη μετάδοση από τον δορυφόρο. Πρόκειται για μία από τις μικρότερες διαφορές σε παρόμοιες λύσεις, παγκοσμίως.

Μπορώ να δω το περιεχόμενο της Over The Top υπηρεσίας ενώ είμαι στο εξωτερικό;

Αυτήν τη στιγμή προσφέρεται η λειτουργία εντός Ελλάδος, αλλά και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρκεί να είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θεοφάνης Φάνης

Έχω multiview υπηρεσίες στην cosmote tv αλλά η μια τηλεόραση δεν είναι smart αλλά βλέπω on demand μέσω του αποκωδικοποιητή…με την ott θα χρειαστεί να αγοράσω smart TV ή θα λειτουργεί μέσω του αποκωδικοποιητή?

Αποστολης

Δεν ξεκίνησε σημερα η υπηρεσια της κοσμοτε ούτε τιμες μάθαμε για τα πακέτα οτι νεοτερο ενημερωστε μας.

System

Το θέμα είναι για τις επιχειρήσεις τι θα γίνει και υπάρχουν οι εξής απορίες:
1ον: υπάρχει ηδη δορυφορικός δέκτης και θέλουμε αυτόν εδώ για δεύτερο γίνεται;
2ον: επίσης το Android tv γίνεται με sideload launcher να μπει το chrome ωστε να δουλέυει το paoktv για να μην αγοράζουμε tv box θα είναι στη πράξη αυτό εφικτό; γιατί μέχρι τώρα οι περισσότερες επιχειρήσεις δυστυχώς δεν έχουν smart πόσο μάλλον συμβατό browser και γίνεται με laptop, desktop και screen mirroring και είναι πολύ κουραστικό.
3ον: θα δωθει δωρεάν αυτός ο δέκτης για δεύτερο δεκτη κι ας μην δουλεύουμε για την ωρα τις υπηρεσίες της cosmote
4ον: θα τα εχει αραγε προεγκαταστημενα youtube και netflix;
και τέλος: οι θύρες usb είναι ενεργές για να μπουν συγκεκριμένα apk;

polakis

Εχω δορυφορικη οτε. Θα μπαινω με go μεχρι μαρτη περιπου και μετα τι; Θα πληρωσω για το νεο app; H θα το εχω δωρεαν οπως το go; Kαι θα μπω με τους ιδιους κωδικους ή με άλλους;

Lefteris

Καλημέρα σας. Αν μπορουσατε παρακαλω πολυ, να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με την νεα υπηρεσια COSMOTE TV OTT. Ειμαι συνδρομητης COSMOTE TV στο φουλ πακετο, χθες μαλιστα εκανα και ανανεωση για 1 χρονο. Εχω και το COSMOTE TV GO. Διαβαζω εδω στο σαιτ σας οτι στο πρωτο τριμηνο του 2020 θα εχουμε το νεο app που θα μας δωθει σε εμας τους δορυφορικους συνδρομητες, και θα αντικαταστηση το COSMOTE TV GO.. Σε smart τηλεορασεις του 2015 θα παιζει? η θα πρεπει να αγορασουμε smart tv μοντελα απο το 2017 και μετα για να παιζει το νεο app? Επισης θα ηθελα σας παρακαλω πολυ, να με πληροφορησετε , και με ενδιαφερει παρα πολυ αυτο,αν θα μπορουσα να αγορασω σκετο το tvbox του COSMOTE TV OTT χωρις να κανω νεα συνδρομη αφου ειμαι ηδη συνδρομητης στο δορυφορικο, και απλος να βαζω τους κωδικους ,οπως εκανα στο cosmote go και να μπορω να βλεπω στις smart tv που εχω και ειναι μοντελα του 2015 και 2016. Ευχαριστω πολυ. Καλη σας μερα!!!

Δημήτρης

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το tv go application σε tablet με windows αλλά δεν είδα να αναφέρεται κάτι για αυτό το λειτουργικό, αν και υποθέτω ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν εγκατεστημένο το tv go σε laptops ή PCs με windows, αφού σε αντίθεση με το novago επιτρέπει θέαση σε εξωτερική οθόνη. Να υποθέσω ότι μετά το κλείσιμο του site θα υπάρξει η αντίστοιχη εφαρμογή και για windows;

Ειρηναιος

Ενεργοποιησα την καινουργια υπηρεσια cosmote ott με android box μολις προχθες και ημουν ο πρωτος απο το καταστημα της Ν.ιωνιας οι υπαλληλοι του οποιου δεν ειναι ενημερωμενοι για το υφισταμενο προιον γιατι ειναι πολυ καινουργιο και δεν εχουν ενημερωθει πληρως,τελοςπαντων εχω να πω οτι η υπηρεσια αυτη ειναι απιστευτη γιατι σου κανει την τηλεοραση android και εχεις απειρες επιλογες απο το να κατεβασεις παιχνιδια και οτι αλλο θες ειναι στα προτυπα του netflix που φιαχνεις προφιλ τσεκαρεις τι σου αρεσει απο το σινεμα και σου προτεινει συνεχεια ταινιες το μενου του ειναι ευχρηστο και πολυ ομορφο ,ενα απο τα σημαντικα πλεονεκτηματα ειναι οτι λειτουργει και με wifi ετσι το εχω εγω χωρις καλωδια αν το ρουτερ ειναι μακρια απο την τηλεοραση,παρεμπιπτοντως εγω ειμαι σε αλλο παροχο και συγκεκριμενα στην forthnet οποτε ουτε καλωδια ουτε δορυφορικα πιατα πραγματικα ειναι οτι καλυτερο εχω δει μπραβο λοιπον στον οτε για αυτη την πρωτοποριακη κινηση απο το μελλον τα καλα πρεπει να λεγονται.

KOSTAS

Αν καταλαβα καλα ,προκειται για ενα android tv box με ενσωματωμενη εφαρμογη παρομοια με το ΤV GO.
Tο πρωτευων ερωτημα ειναι εαν θα υπαρχει επιπλεον συνδρομη.
Αφου δεν εχω καμμια smart tv ,θα μπορω να βλεπω δορυφορικη και τη δευτερη τηλεοραση η οποια δεν εχει προσβαση στον αποκωδικοποιητη?

Βασίλης

Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή η νέα υπηρεσία από ότι κατάλαβα Εκτός πχ από τον κεντρικό αποκωδικοποιητή όσοι έχουν δορυφόρο προσφέρεται δωρεάν σε ακόμη μια συσκευή. Γνωρίζουμε αν στο μέλλον με κάποιο κόστος θα είναι διαθέσιμη κ σε έξτρα συσκευές (τρίτη δηλαδη) όπως περίπου στο cosmote tv go? Ευχαριστώ!

Βασίλης

Σήμερα 19 Φεβρουαρίου και ενώ η εφαρμογή cosmote για samsung tv είναι ήδη σε ισχύ σε επικοινωνία μου με την cosmote μου είπαν με μεγαλη δυσκολία και αφού επέμεινα ότι δεν δικαιούμαστε χρήση της υπηρεσίας όσοι είμαστε πελάτες δορυφορικού σήματος και δέκτη!!! Θα μας δώσουν μια τρίμηνη συνδρομή δωρεάν και μετά πρέπει να την πληρώνουμε!!! Παρακαλώ επικοινωνήστε ξανά μαζί τους και ας μας εξηγήσουν αν αλλά λένε και άλλα κάνουν στην cosmote!

Ιωαννης κολοκοτσας

Για σας ξερετε ποτε θα βγει το app για τηλεορασεις lg? Μοντελο c9 oled. Ακομα αν μπορω να απενεργοποιησω το συνεχομενο hdr που εχει ο δεκτης? Σας ευχαριστω.

Christos

Καλημέρα σε όλους!
έχω μπερδευτεί σε 2 θέματα κ χρειάζομαι βοήθεια!

1ον:έχω το cosmote on the go κ έχω ενεργοποιήσει κ το πακέτο έχτρα συσκευών με τ χρέωση 5ε για τις 2 επιπλέον συσκευές εδώ κ κανά χρόνο όλο αυτό…τώρα που λέει οτι μπορεί να παίζει μεχρι σε 5 συσκευές το χρειάζομαι το πακέτο η να το ακυρώσω??δε με ενδιαφέρει η ταυτόχρονη θέαση…

2ον: η μια συσκευή από αυτά που προείπα ήταν ένας υπολογιστής συνδεμένος σε 40 τβ στο σπίτι κ εμπαινα μεσω chrome σε win 10…τώρα δε μπορώ να συνδέσω εκεί τη νέα υπηρεσία , μου βγάζει να εγκαταστήσω τα app για android η iphone, πράγμα που δε παίζει να γίνει, γιατί ειναι υπολογιστής που τρέχει windows 10…..φταει η tv(μήπως το μέγεθος υπάρχει περιορισμός) η το λειτουργικό η έκδοση??

ιωαννης

πως βάζουμε στην σειρα στην σειρα που θελουμε εμεις τα καναλια?

Έφη

Καλησπέρα σας χάλασε το τηλεχειριστήριο cosmote ott και δεν μπορώ ούτε με το smart remote από την εφαρμογή να συνδεθώ.Πώς μπορώ να αποκτήσω καινούργιο;

Kostantina

Μεχρι να σας το αντικαταστησουνε κατεβασε απο το play store το android tv..

Kostantina

Καλησπέρα χαλασε το κομπιούτερ και μου το εχουν αντικαταστήσει ομως δεν μπορω να το βαλω σε λειτουργία μηπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?Ευχαριστώ πολύ!

Γιαννης

Καλησπέρα πριν 1 βδομάδα πήγα στον ΟΤΕ για tv internet . Στον αποκωδικοποιητή κατέβασα 4-5 games γιατί είναι και android αλλά οταν τα έβαλα να παίξουν μου ζήταγε να συνδεθεί κάποιο χειριστήριο για να μπορεί να παίξει . Δοκίμασα να συνδέσω το χειριστήριο του PS4 .πήγα στης ρυθμίσεις για να κάνω pair μέσω Bluetooth το έβρισκε αλλά δεν έκανε pair . Έχει κανείς συνδέσει PS4 χειριστήριο με tv box ote. Στο YouTube σε αλλά tv box ειδα ότι γίνεται .υπάρχει περίπτωση να το έχουν κλειδωμένο …

Μαρία

Ελβετία πάντως δεν παίζει. Τόσες ελευθερίες πια….δεν τις αντέχω.

Δημητρης

Αν μπει μεσω VPN;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.