Digea, Προετοιμάσου για τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού

Με βάση Κοινή Υπουρική Απόφαση, στις 20 Ιουλίου 2012 και ώρα 3:00 το πρωί, θα σταματήσει η εκπομπή αναλογικού σήματος μόνο από το Κέντρο Εκπομπής “Υμηττός”, των δημόσιων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που εκπέμπονται ήδη ψηφιακά. Η ΕΡΤ λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας.

, Digea, Προετοιμάσου για τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού

Τι ισχύει για την Αττική και τι αλλάζει στις 20 Ιουλίου;
• Η Αττική καλύπτεται από 3 κέντρα εκπομπής: την Αίγινα, την Πάρνηθα και τον Υμηττό.
• Ήδη από το 2010 εκπέμπεται ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.
• Στον Υμηττό μέχρι τώρα υπήρχε παράλληλη εκπομπή ψηφιακού και αναλογικού σήματος.
• Στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.
• Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας. Γενικότερα, με απόφαση της πολιτείας, θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, σε δυο φάσεις:
o Αρχικά στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα δημόσια και ιδιωτικάκανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής
o Η ΕΡΤ – λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων – θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012
• Επιπλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής, που προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 28348/745/19.06.12 (Φ.Ε.Κ Β υπ’ αριθμόν 2019/20-06-2012).

Γιατί πραγματοποιείται η διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττός σε δύο φάσεις;
Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η αιτία που η ΕΡΤ θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012. Οι υπόλοιποι σταθμοί που εκπέμπονται από την ΕΡΤ (ΒΟΥΛΗ, ΡΙΚ κ.α.) θα διακόψουν κι αυτοί την αναλογική τους εκπομπή στις 20 Ιουλίου.

Γιατί δε θα εκπέμψει ψηφιακά και το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας;
Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΚΥΑ 21161/2008, η οποία ορίζει την μετάβαση, το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν μετέχει, στη φάση αυτή, στην ψηφιακή μετάβαση. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένταξης του εν λόγω κέντρου εκπομπής στην ψηφιακή μετάβαση δεν έχει ακόμα ορισθεί.

Θα εκπέμψουν και τα Περιφερειακά Κανάλια ψηφιακά από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός» στις 20 Ιουλίου;
Ήδη από τις 18 Ιουνίου 2010, το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, εκπέμπεται μέσω του ψηφιακού παρόχου Digea από τα κέντρα εκπομπής του Υμηττού και της Αίγινας, φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην Αττική, σε ένα μεγάλο μέρος της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και στις Δυτικές Κυκλάδες. Όσον αφορά τους περιφερειακούς σταθμούς της Αττικής, αυτοί προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση [28348/745/19.06.12 (Φ.Ε.Κ Β υπ’ αριθμόν 2019/20-06-2012)] έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και μέσω του Κέντρου Εκπομπής του Υμηττού.

Σε τι ενέργειες μπορούν να προβούν οι τηλεθεατές πριν τις 20 Ιουλίου ώστε να προετοιμαστούν;
Οι τηλεθεατές μπορούν ήδη να εξετάσουν προς τα πού «κοιτάει» η κεραία τους. Αν λαμβάνουν σήμα από την Αίγινα, βλέπουν ήδη ψηφιακά. Αν λαμβάνουν σήμα από την Πάρνηθα, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, γιατί η Πάρνηθα θα εξακολουθεί να εκπέμπει αναλογικά. Στην περίπτωση που λαμβάνουν σήμα από τον Υμηττό και η τηλεόρασή τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, πρέπει εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν τις 20 Ιουλίου να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να τον συνδέσουν με την τηλεόρασή τους (ή να προμηθευτούν νέα τηλεόραση, εφόσον το επιθυμούν).
Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις ψηφιακές συχνότητες.
Όλα τα παραπάνω μπορούν και καλό είναι να γίνουν όσο πιο νωρίς, καθώς το ψηφιακό σήμα είναι ήδη εδώ και εκπέμπεται από τον Υμηττό!
Αν κάποιος λαμβάνει σήμα από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού και «βλέπει» προς το παρόν αναλογικά (επηρεάζεται δηλαδή από το κλείσιμο του αναλογικού σήματος στις 20 Ιουλίου 2012) θα βλέπει ήδη το ενημερωτικό κυλιόμενο μήνυμα (Crawl).
Επίσης, μπορεί να καταλάβει κανείς αν βλέπει ήδη ψηφιακά αν αλλάζοντας τα κανάλια στην τηλεόρασή του λαμβάνει τις πληροφορίες του ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG) – ποιο κανάλι βλέπει , ποιο πρόγραμμα βλέπει.
Ενώ αν κανείς επιθυμεί να συνεχίσει να βλέπει αναλογικά μπορεί να συμβουλευτεί του χάρτες που υπάρχουν στο www.digea.gr στην ενότητα «Είμαι Ιδιώτης» – «Η ψηφιακή τηλεόραση στην πόλη μου» και αν ανήκει στην περιοχή κοινής κάλυψης των δυο κέντρων εκπομπής Υμηττού και Πάρνηθας, να στρέψει την κεραία του προς το τελευταίο καθώς η Πάρνηθα ανήκει στη δεύτερη φάση της μετάβασης και θα συνεχίσει προς το παρόν να εκπέμπει αναλογικά.

Ποιο είναι το κόστος της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τους καταναλωτές;
Δεν υπάρχει κανένα κόστος! Τα ψηφιακά προγράμματα των κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας προσφέρονται σε όλους, δωρεάν, χωρίς συνδρομή. Το μόνο κόστος για τους χρήστες που δεν έχουν αποκωδικοποιητή MPEG4 ή δέκτη με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 είναι η εφάπαξ αγορά αυτού του εξοπλισμού.

Υπάρχουν πολλοί τύποι αποκωδικοποιητών και ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξει ο τηλεθεατής;
Τα βασικά είδη των αποκωδικοποιητών είναι οι StandardDefinition και οι HighDefinition.
Στην περίπτωση που ο τηλεθεατής διαθέτει μία κλασική αναλογική τηλεόραση με λυχνία ή επίπεδη τηλεόραση (LCD/ Πλάσμα) χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 και χωρίς θύρα HDMI, τότε αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA (3 χρώματα-κίτρινο, άσπρο, κόκκινο).
Εάν αντίστοιχα διαθέτει μία επίπεδη τηλεόραση (LCD/ Πλάσμα) χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 αλλά με θύρα HDMI, τότε συνίσταται ένας αποκωδικοποιητής με θύρα HDMI για μέγιστη ποιότητα θέασης.
Υπάρχουν και αποκωδικοποιητές που εκπέμπουν το σήμα με υψηλή ευκρίνεια, οι οποίοι διαθέτουν και περισσότερα χαρακτηριστικά.

Θα χρειαστεί ο τηλεθεατής να αγοράσει καινούρια τηλεόραση;
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται η αγορά καινούριας τηλεόρασης, καθώς ο τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθεί τα ψηφιακά προγράμματα ακόμα και με την παλιά του συσκευή.
Εάν διαθέτει κλασική αναλογική τηλεόραση ή επίπεδη (LCD/ Πλάσμα) τεχνολογίας MPEG2, το μόνο που χρειάζεται για να λάβει το ψηφιακό σήμα είναι να συνδέσει ένα αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.
Εναλλακτικά, εάν επιθυμεί να αντικαταστήσει την παλιά του τηλεόραση με μία νέας τεχνολογίας, ας βεβαιωθεί ότι διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή με την ένδειξη MPEG4. Τέτοιας τεχνολογίας είναι όσες τηλεοράσεις παράχθηκαν μετά το 2009.
Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν η τηλεόρασή του διαθέτει αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG2 με τον ακόλουθο έλεγχο: όταν ρυθμίζει την τηλεόραση στη λήψη ψηφιακού σήματος, θα μπορεί να ακούει, αλλά όχι να βλέπει τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Θα χρειαστεί ο τηλεθεατής να αγοράσει νέα κεραία;
Για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση δεν απαιτείται αλλαγή ή αγορά νέας «ψηφιακής» κεραίας.
Αντίθετα μπορεί να χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο κεραιοσύστημα, είτε είναι η κεντρική κεραία που υπάρχει στην κατοικία/ πολυκατοικία, είτε η εσωτερική κεραία του σπιτιού του. Αυτό που χρειάζεται μόνο η κεραία του να είναι στραμμένη προς το κέντρο εκπομπής απ’ όπου λαμβάνει σήμα.

Είναι εύκολη η συνδεσμολογία;
Η σύνδεση ενός αποκωδικοποιητή είναι πολύ εύκολη, με τον ίδιο τρόπο περίπου που συνδέουμε ένα DVD. Συγκεκριμένα, τα βήματα σύνδεσης είναι αρκετά απλά:
Α) Συνδέετε το καλώδιο της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή
Β) Συνδέετε με ένα καλώδιο μεταφοράς ήχου και εικόνας τύπου SCART ή HDMI ή RCA τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση
Γ) Βάζετε τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα
Δ) Συντονίζετε τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του και αφού έχετε διαβάσει τις οδηγίες του
Ε) και για να συνεχίσετε να βλέπετε και τα αναλογικά προγράμματα των καναλιών που δεν έχουν γίνει ακόμα ψηφιακά, συνδέετε άλλο ένα καλώδιο κεραίας από την υποδοχή ANTENNA OUT (ή ANTENNA LOOP THROUGH ή RF OUT) του αποκωδικοποιητή στην υποδοχή της κεραίας της τηλεόρασης.

Πώς μπορεί ο τηλεθεατής να διαπιστώσει εάν διαθέτει ήδη αναλογικό ή ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη;
Ένας γενικός κανόνας είναι ότι σε περίπτωση που ένας τηλεθεατής διαθέτει κλασική αναλογική τηλεόραση (CRT) ή επίπεδη (LCD/ Πλάσμα) τεχνολογίας MPEG2 την οποία έχει αγοράσει πριν το 2008, η τηλεόρασή του κατά πάσα πιθανότητα δεν διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη τεχνολογίας MPEG4.

Για να βεβαιωθεί ο τηλεθεατής τι είδους τεχνολογία τηλεόραση διαθέτει μπορεί να ενημερωθεί τόσο από τα αυτοκόλλητά της, το εγχειρίδιο χρήσης της ή να λάβει πληροφορίες από το κατάστημα που την αγόρασε. Εναλλακτικά, εάν στρέψει ο τηλεθεατής την κεραία του προς το κέντρο εκπομπής απ’ όπου εκπέμπεται το ψηφιακό σήμα στην περιοχή του, συντονίσει την τηλεόρασή του στις ψηφιακές συχνότητες και συνεχίζει να έχει ήχο αλλά να μην έχει εικόνα, σημαίνει ότι η συσκευή είναι τεχνολογίας MPEG2 και θα χρειαστεί να προμηθευτεί αποκωδικοποιητή MPEG4.

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν η τηλεόρασή του διαθέτει αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG2 με τον ακόλουθο έλεγχο: όταν ρυθμίζει την τηλεόραση στη λήψη ψηφιακού σήματος, θα μπορεί να ακούει, αλλά όχι να βλέπει τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΛΑΜΙΑ?

dimcore81

αναλητικοτατο μπραβο!!!!

petsas

ρε τι ψηφιακο και χαζομαρες απο 480i που εκπεμπει τωρα το αναλογικο σημα με το ψηφιακο θα εχουμε 576i ουτε καν 720p σιγα τ αυγα κεραιουλα στην παρνηθα και ολα μια χαρα αντε με τα νουμερα

iceman(the original)

να αγιασει το στομα σου φιλε μου! πολυ σωστος!

Ιωαννης

καλά ας βάλουνε πρώτα σε όλοι την ελλαδα και μετά κοβουνε και το αναλογικό έχω βαρεθεί να περιμένω αφού δεν ήτανε έτοιμοι τι το έβγαζαν

Dimitris M.

Νεα μακρη εκτος!!!

Τέλεια… και τωρα θα με ανγκάσουν να βάλω Nova επίγεια;

dimpep

Γιατί να βάλεις Nova Επίγεια; Με έναν δέκτη κάνεις τη δουλειά σου.
Και μη τρελλαθούμε, το ψηφιακό είναι καλύτερο, γιατί απλά ή πιάνει ή δε πιάνει. Ούτε χιόνια ούτε είδωλα

petsas

με ποιο δικαιωμα σταματανε την αναλογικη εκπομπη σηματος ρωτανε αν μπορουν ολοι να διαθεσουν 30 ευρω για μια μονο τηλεοραση οι περισσοτεροι εχουν απο 2 και πανω για αποκωδικοποιητη και καλα οσοι μπορουν θα γυρισουν κεραιες παρνηθα και ολα καλα οι υπολοιποι θα πρεπει να τρεχουν για αποκωδικοποιητες αφηστε που χτυπανε και τις τιμες πριν μια εβδομαδα που ειδα κωτσοβολο ειχαν 25 ευρω και τωρα τους εχουν παει ηδη 28.90 ευρω αντε μεχρι τις 20 του μηνα χαλαρα θα παει 30 ευρω

dimpep

Η μετάβαση έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια. Από το 2010 το ξέραμε, αλλά κλασσικά τρέχουμε τελευταία στιγμή για δέκτες οι Έλληνες. Και ήταν κάτι που θα συνέβαινε, αργά η γρήγορα. Μη γκρινιάζουμε και γιαυτό!

Παναγιώτης

Για το ότι έχει ξεκινήσει πριν 2 χρόνια και για Βόλο ούτε κουβέντα γι αυτό να γκρινιαξουμε;

ΑΘΗΝΑ ΚΟΜΣΗ

Ήταν η κατάλληλη εποχή, μέσω οικονομικής κρίσης, να υποχρεώσετε τους άτυχους πολίτες αυτής της χώρας, να αγοράζουν άχρηστα πράγματα με το ζόρι ? Θα μπορούσε να είναι προαιρετικό. Πάντως έχουμε το δικαίωμα απλώς να μην βλέπουμε τηλεόραση.

Fotis

O Βόλος με ποιο σκεπτικό έχει μείνει εκτός του σχεδιασμού της DIGEA;
Δεν προβλέπεται πανελλαδική κάλυψη για το ψηφιακό σήμα;

dimitris

Με το MAD και το MTV τι θα γινει? θα περασουν σε ψηφιακο ποτε?

dimpep

Κατάλληλη στιγμή δεν ήταν, συμφωνώ, αυτό είναι το μόνο λάθος στην όλη υπόθεση. Όταν ψηφίστικε το 2008 η υπουργική απόφαση φαντάζομαι ότι δεν θα ήξεραν για την κρίση. Όμως όταν η EBU σου έχει χρονοδιάγραμμα, δυστυχώς θα πρέπει να το τηρήσεις. Γιατί οι συχνότητες που απελευθερώνονται είναι έσοδο για το κράτος. Το ζήτημα είναι ότι η ενημέρωση για τις 20 ιουλίου έγινε αργά. Έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να είχε γίνει για να είμαστε προετοιμασμένοι. Ένα χρόνο να φωνάζουν ότι θα κλείσει το σήμα

landok

Ρε παιδιά.
Ξέρει κανείς τι θα γίνει με τα άλλα κανάλια (π.χ. nickelodeon, mad κτλ) από Υμηττό για ανατολική Αττική γιατί το σήμα από Αίγινα πίσω από το βουνό (Υμηττό) είναι νεκρό;
Πείρα την Digea και δεν ξέρουν.

jek

Μάλλον θα κοπούνε αυτά που ήδη υπάρχουν στην ψηφιακή τηλεόραση,τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να γίνουν και αυτά ψηφιακά!

makis88

Πολύ κακό για το τίποτα. Πριν λίγη ώρα άνοιξα την τηλεόραση και έπεσα σε 3 κανάλια που έπαιζαν παράλληλα τούρκικα! Άντε με το καλό και ψηφιακά!

thanos

Πραγματικά απορώ με αυτά που διαβάζω. Βρισκόμαστε σε ένα site τεχνολογίας και αντί να επιβραβεύσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια τεχνολογικής εξέλιξης καθόμαστε και μιλάμε για το κόστος τον 20 – 25 – 30 € κ.ο.κ. που έχει ένα αποκωδικοποιητής.
Εκτός αυτού υπήρχε ενημέρωση από το 2010 όταν ξεκίνησαν οι ψηφιακές μεταδόσεις ότι μέχρι το 2012 θα έρθει η παύση του αναλογικού σήματος. Λόγω όμως καθυστερήσεων υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να κάνετε λήψη από τη Πάρνηθα που θα μείνει ενεργή.
Βαρέθηκα την Γ Κ Ρ Ι Ν Ι Α σας.

Με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι.

thanos

Από τις 20 Ιουλίου μέσω το κέντρο Υμηττού και στις παρακάτω συχνότητες θα ξεκινήσουν ψηφιακή εκπομπή και οι παρακάτω σταθμοί:

Δίαυλος 54 : High, Extra 3, Attica TV, Nickelodeon
Δίαυλος 63 : Mad, MTV, Sport TV, 0-6, Sunny Channel, Body in Balance
Δίαυλος 65 : Bluesky, Channel 9, Kontra TV, Τηλεάστυ.

Rapid-eraser

To ANTENNA LOOP THROUGH είναι διαφορετικό από το RF OUT, αν δεν κάνω.

Στο Loop through ουσιαστικά σπρώχνει το σήμα όπως του έρχεται από την κεραία για να συνδεθεί με κάποια άλλη συσκευή, ενώ το RF-out κάνει modulation όπως τα παλιά video και “εκπέμπει” η συσκευή σήμα μαζί με το δικό της output.

Συσκευές που έχουν RFout ίσως είναι ο μόνος τρόπος να σώσεις παλιά TV που δεν έχει RC ή SCART.

Βάσκος

ΔΕΝ θα γίνει διακοπή στις 20 του μηνός στις 03:00 λόγω ενός συγκεκριμένου οικονομικού συμφέροντος.
Θυμηθείτε το. Sunday short holiday.

michael

Κανονικά έπρεπε να κλείσουνε την εκπομπή της Πάρνηθας γιατί δεν είναι καλή και ο Υμηττός να μείνει.Η κρατική τηλεόραση πρέπει να συνεχίσει τις αναλογικές εκπομπές της γιατί την πληρώνουμε στην Δεή .Τα ιδιωτικά να κάνουν ότι θέλουν.Να σκεφτούνε τον κόσμο που δεν έχει λεφτά να αγοράσει τον ψηφιακό δέκτη.Ακόμα και με οπτική επαφή με Πάρνηθα δεν είναι καλή η λήψη της Πάρνηθας και λίγα σημεία της Αττικής θα έχουνε καλό σήμα.Το θέμα είναι απλό δεν θα βλέπουμε τηλεόραση,και καλύτερα,γιατί έχει καταστρέψει τον κόσμο.

Πάνος

Δηλαδή για να καταλάβω. Έξτρα, κόντρα, εμτιβι κτλ 20 του μηνός ψηφιακά από Υμηττό δεν θα δούμε; γιατί αποτι κατάλαβα είναι στον αέρα το πότε.

ΑΘΗΝΑ ΚΟΜΣΗ

Με συγχωρείς Thanos αλλά γιατί να είμαι ευχαριστημένη ? Εδώ μιλάμε για ένα πάρτυ δις, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι έχουν 2 και πάνω τηλεοράσεις. Κάποιοι θα κονομήσουν χοντρά, για άλλη μια φορά, στην υγεία των κορόϊδων. Η τεχνολογία μου αρέσει αλλά εξίσου μου αρέσει ο σεβασμός στο κόσμο. Πιο πολύ τηλεόραση βλέπουν οι μεγάλοι άνθρωποι, οι άνεργοι και αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν διαφορετικά. Ε,ας πληρώσουν κι αυτοί να βλέπουν τα σκουπίδια (ειδικά στην ιδιωτική τηλεόραση). Αλλά και την κρατική τηλεόραση την έχουμε πληρώσει αδρά τόσα χρόνια. Το ΗΘΙΚΟ θα ήταν να είναι προαιρετική.

Νιkos

Χιλια συγνωμη που θα κοπει το σημα που το εχουν αναφερει εδω και 2 χρονια.Χιλια συγνωμη που θα πανε ολοι 20 του μηνα για δεκτη και δεν θα υπαρχει τιποτα.Μην δειτε τηλεοραση…εγω ΔΕΝ βλεπω.Το ΗΘΙΚΟ κυρια Αθηνα ειναι να μην εκπεμπουν μαζι το ψηφιακο με το αναλογικο γιατι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ απο τις συχνοτητες.Μου πηρατε που μου πηρατε ολοι ασυρματο ιντερνετ και εχω 20 δικτυα εκπομπων ρυπων μεσα στο ιδιο μου το σπιτι ΔΕΝ θελω αλλο.

dimitris

Ρε παιδια, με τα MAD,MTV κτλ που δεν εκπεμπουν σε ψηφιακο, τι θα γινει?

Χρήστος

Πλάκα έχουμε. Χαχαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΚΟΝΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΝΤΙΤΖΙΑ

Panos

καλα και με το αναλογικο δεν ειχαμε ποτε προβλημα Σαλαμινα.τουλαχιστον κεντρο.

ΜΙΧΑΛΗΣ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

εχω.μιαLGLC32LE2R.ΕΧΕΙΑΠΟΚΩΔΕΙΚΟΠΟΙΤΗ.ΞΕΡΕΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ

Θεωρούμε ότι αυτό το άρθρο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για τους πραγματικούς λόγους που καταργείται το αναλογικό σήμα.
Γράφετε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι η αιτία αυτής της αλλαγής και ο κόσμος που δεν γνωρίζει θα το πιστέψει, εμείς σας παραθέτουμε το 2ο μνημόνιο σε pdf μορφή: https://www.tovima.gr/files/1/2012/02/10/ellhnikomhmonio.pdf το οποίο αναφέρει στις σελίδες 34 και 35 για την υποχρέωση στην ψηφιακή μετάβαση.
Σήμερα αναγκάζεται ο Ελληνικός λαός να αγοράσει ψηφιακούς δέκτες σε κόστος από 20 -40 ευρώ για να μπορέσει να δει τηλεόραση.
Η απόκτηση ψηφιακού δέκτη χ 30 € θα αποφέρει στην αγορά εισαγομένων, 240 εκ €, όσο οι συντάξεις! Επειδή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Από τα 30 Ελληνικά € τα 20 € θα πάνε στο μακρινό εξωτερικό.

michael

Γειά,σας εγώ γύρισα την κεράια πρός Πάρνηθα και έχω λήψη μέτρια σε μερικά μικρά κανάλια,και άριστη σε όλα τα μεγάλα κανάλια.Φταίνε και οι Έλληνες που πάνε και παίρνουνε ψηφιακούς δέκτες,γιατί αν δεν πήγαιναν δεν θα γινότανε το switch off στον Υμηττό. Άσε ,που σε λίγο καιρό θα βάλουνε και συνδρομή για να βλέπουνε τηλεόραση,και όποιος δεν θα πληρώνει την τηλεόραση δεν θα έχει να βλέπει .Η κρατική τηλεόραση έίναι υποχρεομένη να συνεχίσει τις αναλογικές τις εκπομπές γιατί αν τις κόψει θα είναι παράνομο,γιατί την πληρώνουμε στην Δεή τα ιδιωτικά να κάνουνε οτι θέλουνε. Κανονικά έπρεπε να κλείσουνε την Πάρνηθα που δεν έχει καλή λήψη,και ο Υμηττός να μείνει γιατί δεν έχει κανέναν πρόβλημα λήψης.Αυτούς τους νόμους να τους κάνουνε στις επαρχείες που δεν έχει καθόλου καλές λήψεις,και την Αθήνα να την αφήσουνε γιατί δεν έχει κανένα πρόβλημα λήψης.Δεν σκέφτονται οτι το 60% στο λεκανοπέδιο δεν έχει χρήματα να αγοράσει ψηφιακούς δέκτες και θα μείνει χωρίς τηλεόραση,και το 30% δεν έχει λήψη από Πάρνηθα και θα μείνει για πάντα χωρίς τηλεόραση.

sakhs

γιατη να με υποχρεοσουν να πληρωσο ? ποιος θα καρποθη τα χρηματα? και γιατη?
με ποιο δικαιωμα? θελο το δικαιωμα της επιλογης αναλογικο/ψιφηακο.

Τολης

Η Apple αντικειμενικά φτιαχνει καλά προιόντα και πρωτοπωριακά….αλλά στην Ελλάδα έρχονται σε πολύ υψηλές τιμές! Το ι-phone είναι πολύ καλό τηλέφωνο..αλλά με αυτήν την τιμή είναι μέτριο γιατί απλά μπορείς να αγοράσεις τηλ απο εταιρίες sony samsung κτλ καλύτερα τηλ με λιγότερα χρήματα!
Αν ήμουνα στην Αμερική και εγω apple θα αγόραζα γιατί απλά εκεί έχουν πολύ πιο λογικές τιμές και ειναι προιον της χωρα αρα καλύτερο σερβισ…για ελλάδα όμως μονο για γκλαμουριά αφού μπορω να αγοράσω καλύτερο κινητό! Οσο γτια την apple το μονο που αξίζει προς το παρόν είνα τα ipad που σε σχεση με τον ανταγωνισμό υπερέχουν ..σε λίγο καιρο δε ξέρω τι θα συμβει (window 8 tablet έρχονται).
Γιαυτό μην τρώγεσται ο καθένας παιρνει ότι θέλει άλλοι για λογους πρεστιζ ..αλλοι για λογους δουλειάς …αλλοι για λογους χρημάτων…κτλ…σημασία να είμαστε καλά …

Nikolas

Γειά σε όλους,
Θα ήθελα ναθέσω το εξής θέμα : Έχει προβληματιστεί κανείς τι θα μπορούσαν να ελέγξουν όλοι αυτοί με την εκπομπή ψηφιακού σήματος (θεωρητικά πάντα) ;;;
Για να βοηθήσω λίγο την σκέψη μας, με το αναλογικό σήμα δεν μπορούν να ελένξουν τίποτα εκτός από αυτό που φαίνεται ότι δείχνουν.

kΟstΑs

Εγω ειμαι δυτικη αττικη και ολα ειναι μια χαρα χωρις αποδικοποιητη…
Ξερει κανενας αν υπαρχει περιπτωση να δουμε τα καναλια και στο απλο hdtv, 720p, δηλαδη?
Καλα αυτη η ερτ το εχει κανει συστημα τα τελευταια σ/κ με τις απεργιες, θελανε και φορμουλα 1 τρομαρα τους.

Το θέμα είναι γιατί γίνεται η μετάβαση από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα;
Είναι μόνο θέμα καλύτερης ποιότητας ΄ή κρύβεται και κάτι άλλο;

Έλληνας

Η δεξιά θέλει να έχουμε ποιοτικό σήμα και καλή τεχνολογία. Εμείς οι αριστεροί πρέπει να είμαστε των σπηλαίων. Λόγο κρίσης δεν έχουμε να φάμε και φταίει η ΝΔ γιατί μας υποχρεώνει με τη βία
να εκσυγχρονιστούμε. Ο Σύριζα σαν κυβέρνηση θα μας γυρίσει στην εποχή των σπηλαίων.
Η λύση είναι μια. Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή έχει την λύση. Θα κάνουμε μόνιμες σωματικές βλάβες μεταξύ μας και θανατώσεις και μετα θα λέμε φταίει η Μέρκελ και το δημοκρατικό πολίτευμα που οι ξένοι Έλληνες έκανανα, ενώ τ’ αδέρφια μας οι Γερμανοί που κάναν τα Ες Ες είναι βασισμένοι σε Ελληνικά ιδεώδη μίσους Αθήνας-Σπάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.