Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 27 Μαίου σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

31

Μετά την κάλυψη ακριτικών περιοχών στη Θράκη και στη Ρόδο, η Digea επιστρέφει στα αστικά κέντρα και από τις 27 Μαΐου 2011 θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι. Πάνω από 400.000 κάτοικοι των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας που εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea.

Digea Δοβρούτσι

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.

Καθώς το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, η Digea σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την κρατική τηλεόραση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζουν στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας σε τοπικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, θα διοργανωθούν ημερίδες για τους τεχνικούς των περιοχών και το ευρύ κοινό, θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, θα υπάρξουν εθελοντικές ομάδες υποστήριξης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Digea
Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της. Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έχει αναλάβει και την ψηφιακή εκπομπή 12 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6 TV, ATTICA TV, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, SPORT TV και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

31
Σχόλια

avatar
30 Συνολικά σχόλια
1 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
21 Σχολιαστές
θανασης δουαλαβερηςlollllllllforemostNikolaskostis Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο
Να ειδοποιηθώ όταν
Φίλιππος
Επισκέπτης
Φίλιππος

Ρε παιδιά για βόλο έχετε ακούσει πότε θα έρθει η μας ξεχάσανε. Όποιος ξέρει ας απαντήσει παρακαλώ.

Mike
Επισκέπτης
Mike

Ξέρει κανένας πότε θα έρθει στα Γιάννενα???

Κώστας Βλαχάκης
Admin

Παιδιά, μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει οριστικά να έχει καλυφθεί με ψηφιακό σήμα το σύνολο του πληθυσμού. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε ενημέρωση για το ποιες περιοχές είναι στη σειρά. Όπως τα μαθαίνουμε και εμείς από τα Δελτία Τύπου της Digea, σας τα μεταφέρουμε.

ioannis
Επισκέπτης
ioannis

Πάλι εκτός η Πάτρα…για να δούμε πότε θα μας θυμηθούν.

Κώστας Βλαχάκης
Admin

ioannis, η τελευταία φορά που είχαν αναφερθεί σε επόμενες περιοχές μετά τη Ρόδο, ήταν στα τέλη Ιανουαρίου, “….μετά τη Ρόδο θα ακολουθήσουν τα Ακαρνανικά, η Πάτρα, η Λάρισα, η Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και η Μυτιλήνη.”

george
Επισκέπτης
george

Για Πελοπόννησο γνωρίζουμε κάτι;

NikosVolos
Επισκέπτης
NikosVolos

Εμεις στον Βολο…να μην πω καλυτερα.

korto51
Επισκέπτης
korto51

Στην περιοχή που μένω για να πιάνω με καλή ποιότητα και όλα τα κανάλια έχω NOVA γι’αυτό δεν πολυσκοτίζομαι για το πότε θα έρθει στα μέρη μου στην Σάμο..Αναρωτιέμαι όταν έρθει η DIGEA αν θα με καλύπτει και αν η ποιότητα θα είναι καλλίτερη από του NOVA. Βλέπετε μαθαίνω ότι η ψηφιακή μετάδοση δεν είναι πολύ καλής ποιότητας.Δεν πλησιάζει καθόλου το high definition.Ξέρετε τίποτε?

george_petra
Επισκέπτης
george_petra

Για μυτιληνη το νοεμβριο θα ερθει.

Sotiris
Επισκέπτης
Sotiris

Πάντως οι δέκτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν HDMI ! Οπότε λογικά θα το υποστηρίζει και το σήμα….

Κώστας Βλαχάκης
Admin

korto5, μα και τα κανάλια ΑΝΤ1, Mega και τα άλλα που βλέπεις τώρα δορυφορικά μέσα από τη Nova δεν είναι high-definition! Η ποιότητα της Digea έχω ακούσει ότι είναι καλύτερη από αυτή που έχει η Nova στα ελέυθερα ελληνικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Sotiris, το HDMI είναι μόνο για να συνδέσεις ψηφιακά το δέκτη σου με τηλεοράσεις που έχουν υποδοχή HDMI. Το σήμα είναι το ίδιο είτε συνδέσεις Scart είτε HDMI.

korto51
Επισκέπτης
korto51

Ναι,το γνωρίζω πως μέσω NOVA δεν έχουμε high definition. Αλλά ούτε και οι εκπομπές της DIGEA είναι. Αυτό με παραξενεύει βέβαια γιατί φανταζόμουν πως το βήμα που θα γινόνταν θα ήταν τολμηρότερο.Δεν ξέρω αν με τους αναμεταδότες που εγκαθίστανται θα υπάρχει η μελλοντική δυνατότητα για high definition.Σίγουρα όλοι θα συμφωνήσουμε ότι προχωρούν αργά.

ser pappas
Επισκέπτης

αντε να ερθει και στα Ακαρνανικα… ννα ξεγνιασουμε και απο τις διπλες κεραιες στα χωρια.

Tsints
Επισκέπτης
Tsints

Ο Βόλος πάλι στην απ’έξω…

Νικόλας
Επισκέπτης
Νικόλας

Για το Βόλο και την περιοχή της Μαγνησίας ξέρει κανείς τί θα γίνει και πότε;! Ακόμα μέχρι σήμερα ούτε τα αναλογικά δεν πιάνουμε καλά! Αν είναι να το γυρίσουμε στα δορυφορικά να τελειώνουμε!

Μιχάλης
Επισκέπτης
Μιχάλης

Δυστηχώς από ότι έχω διαβάσει έως τώρα θα αργήσει στον Βόλο, το πιο πιθανό είναι με το τρίτο κύμα της ψηφιακής επέκτασης, δηλαδή σε ένα χρόνο από τώρα. Λίγο υπομονή!

Νικόλας
Επισκέπτης
Νικόλας

Υπέροχα!!! Όταν ενεργοποιηθεί και στο Βόλο, θα έχουμε όλοι 3D LED τηλεοράσεις και η μετάδοση θα γίνεται σε UHDTV 4320p. Φάτε τη σκόνη μας υπόλοιπη Ελλάδα! 🙂 Θα τρέχετε όλοι να αλλάξετε τότε τις αρχαίες τηλεοράσεις σας!

(The above is a sarcasm)
(The below is not a sarcasm)

Μετά φταίω εγώ αν βάλω καμιά Dragon CΑΜ;

kostas
Επισκέπτης
kostas

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ERT Digital άρχισε τις δοκιμαστικές εκπομπές σε mpeg-4 στo 2ο multiplex με τα κανάλια ET1, NET, ET3. Στην συχνότητα 58 UHF είχαμε και την δοκιμαστική εκπομπή με ανάλυση στα 1440×1088 του πρώτου επίγειου ψηφιακού HD καναλιού… Ναι το ERT HD είναι γεγονός. Οι δοκιμές έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Πιθανώς και σήμερα το βράδυ λίγο μετα τα μεσάνυχτα να έχουμε και πάλι τις δοκιμαστικές εκπομπές!

Rapid-eraser
Επισκέπτης

Κάτι άκουσα στο ραδιόφωνο ότι πέσαν κάτι μηνύσεις γιατί γίνετε αυτόνομα από την μεριά της ΕΡΤ αυτό και όχι μέσο του Degia.
Ξέρει κάτι περισσότερο κάποιος;

kostis
Επισκέπτης
kostis

Εγώ άκουσα ότι μήνυσαν την ΕΡΤ (ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας) για αθέμιτο ανταγωνίσμο!
Θεωρώ ότι ήταν μέγα λάθος της ΕΡΤ να διακόψει την εκπομπή ψηφιακού σήματος της μορφής MPEG 4 σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται απο την Digea!! Την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός εδώ και χρόνια και δικαιούται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να βλέπει τα κρατικά κανάλια με μία καλύτερη ποιότητα εικόνας…

GREG
Επισκέπτης
GREG

«Παγώνει» η διαδικασία για την ψηφιακή μετάβαση
https://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1964872

Dimitris
Επισκέπτης
Dimitris

Εμένα η απορία μου είναι η εξής: σε μια ορεινή ας πούμε περιοχή των Τρικάλων, που θα είναι εκτός ψηφιακής εμβέλειας, τι θα γίνεται; Τι θα βλέπεις;

kostis
Επισκέπτης
kostis

@Dimitris
Υποθέτω ότι θα βλέπεις αναλογικά! Ο Κώστας ανέβασε αναλυτικό χάρτη με τις περιοχές που θα βλέπουν ψηφιακά απο τις 27…

Nikolas
Επισκέπτης
Nikolas

Είδα πως υπάρχουν αρκετές περιοχές τις Ελλάδας οι οποίες μετά το switch off ουσιαστικά δεν θα λαμβάνουν κανένα σήμα. Εμείς εδώ στο Πήλιο θα παραμείνουμε σε αναλογικό σήμα μέχρι το τρίτο κατακλυσμό προφανώς. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τί θα γίνει με όλες τις περιοχές για τις οποίες είτε δεν έχει ανακοινωθεί ψηφιακή μετάβαση ή ενώ έχει ανακοινωθεί η ψηφιακή μετάβαση (λόγω μορφολογίας, θέσης, κλπ.) δεν είναι εφικτή;
Θα έχουμε δηλαδή τη μισή Ελλάδα θα βλέπει ψηφιακά και την άλλη μισή να βλέπει μόνο τα τοπικά;! Η ΕΕΤΤ τί λέει;

foremost
Επισκέπτης
foremost

Ο Βολος ρε παιδια μηπως θα πιανει ψηφιακα απο το χλωμο της φθιωτιδας ?? και μηπως ξερει κανεις ποτε περιπου περιμενουμε να ανοιξει αυτο το κεντρο εκπομπης ??

Nikolas
Επισκέπτης
Nikolas

@foremost έστειλα email στη DIGEA και ρώτησα ακριβώς αυτό. Η απάντησή τους ήταν ότι αφού ολοκληρωθεί αυτή η φάση (η οποία δεν περιλαμβάνει εκπομπή από το Πήλιο), η οποία σημειωτέον ολοκληρώνεται στο τέλος του 2012 και αν και εφόσον βγεί καινούρια απόφαση (από το κράτος) που να περιλαμβάνει το Πήλιο (ή κάτι εναλλακτικό), τότε θα δούμε και εμείς. Σε απλά Ελληνικά… υπολόγιζε 2015 το νωρίτερο να μη σου πω 2020.

foremost
Επισκέπτης
foremost

Εξαιρετικα !!! Η απορια μου ομως αφορουσε για το κεντρο εκπομπης του Χλωμου και οχι του Πηλιου (αφου το Πηλιο δεν περιλαμβανεται στις πρωτες 23 περιοχες και οπως λες το 2015-20 αν γινει κατι). Δηλ το Χλωμο θα ξεκινησει να εκπεμπει ψηφιακα το 2011 – 2012 ?? ή “χλωμο” να γινει ? 😛

Nikolas
Επισκέπτης
Nikolas

@foremost Σύμφωνα με αυτό https://www.satspot.gr/television/channels/205-digea-coverage-map και αυτό https://video.minpress.gr/wwwminpress/syxnotites/tv.pdf η περιοχή της Μαγνησίας καλύπτεται από το κέντρο Δοβρούτσι και από το κέντρο Χλωμό. Ειδικά για τον Βόλο, εφόσον πρωτεύον κέντρο είναι το Χλωμό, θα πρέπει να περιμένουμε την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου κέντρου. Σύμφωνα με τα ανωτέρω link αυτή τη στιγμή το Ανατολικό Πήλιο και η Σκόπελος καλύπτεται ψηφιακά από το Δοβρούτσι. Επίσης σύμφωνα με την ΚΥΑ (και την υποχρέωση απέναντι στην ΕΕ), το οριστικό switch off των αναλογικών θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2012 (παγκοσμίως μέχρι το 2015), συνεπώς ο Βόλος θα δει DVB-T το αργότερο του χρόνου (2012).

Όσο και να έψαξα, δεν βρήκα ειδική αναφορά σχετικά με το πότε είναι προγραμματισμένο να ενεργοποιηθεί το κάθε κέντρο, συνεπώς, μένει μόνο να περιμένουμε.

foremost
Επισκέπτης
foremost

Μαλιστα, αντε να δουμε! Ευχαριστω πολυ Nikola

lollllllll
Επισκέπτης
lollllllll

ρε παιδια τι συμπτωση πριν κανω comment εγω ηταν 29 τα σχολια :O

θανασης δουαλαβερης
Επισκέπτης
θανασης δουαλαβερης

ποτε θα ερθει το ψηφιακο σημα στο καρρπενησι????

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα