EPSON, Τα φωτεινότερα χρώματα στους προβολείς LCD

Η Epson παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιατί οι προβολείς της έχουν τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους προβολείς της αγοράς. Εκπρόσωποι Τύπου και πελάτες της Epson παρακολούθησαν τα οφέλη της ομοιόμορφης απόδοσης λευκού και έγχρωμου φωτισμού των προβολέων (Color Light Output), χάρη στην τεχνολογία 3LCD που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες.

Στην πράξη αυτό εξηγεί γιατί το CLO της Epson, είναι 3 φορές πιο φωτεινό σε σχέση με τους προβολείς 1-chip DLP, με την ίδια τιμή φωτεινότητας.

Η παρουσίαση έκλεισε με ένα “ζωντανό shoot-out” του Epson X18 και των μοντέλων του ανταγωνισμού BenQ MX520, Optoma X302 & Hitachi CP-DX300, όπου ομόφωνα το μεγαλύτερο ποσοστό των παρευρισκομένων συμφώνησε ότι ο προβολέας της Epson είχε την πιο φωτεινή εικόνα με τα πιο ζωντανά χρώματα.

Βασικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν ο κ. Renato Vincenti, Marketing Development Manager, της Epson Italia που παρευρέθηκε στην Ελλάδα ειδικά για την παρουσίαση του CLO και η κα Μαρία Μάσσιου, Branch Office Manager της Epson Ελλάδας, η οποία παρουσίασε στοιχεία της Epson σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο.

www.epson.gr/clo

Epson 3x projectors, EPSON, Τα φωτεινότερα χρώματα στους προβολείς LCD

Τα όμοια επίπεδα στην απόδοση του λευκού και του έγχρωμου φωτισμού διασφαλίζουν φωτεινά, ζωντανά χρώματα και αληθινές εικόνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ψηφιακό περιεχόμενο του σήμερα. Ο μηχανισμός προβολής 3LCD της Epson δημιουργεί ομοιόμορφη απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτισμού (φωτεινότητα χρωμάτων), με πλούσια χρώματα που είναι τρεις φορές πιο φωτεινά.

Η τεχνολογία επηρεάζει τη φωτεινότητα των χρωμάτων
Δεν δημιουργούν όλοι οι προβολείς τα χρώματα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό συνεπάγεται σημαντικές διαφορές στην ικανότητα του προβολέα να αποδίδει το χρώμα.
Ορισμένοι προβολείς δημιουργούν το λευκό φωτισμό προβάλλοντας ταυτόχρονα κόκκινο, πράσινο και μπλε φωτισμό δημιουργώντας την τελική εικόνα από το συνδυασμό τους. Αυτό ισχύει για τους προβολείς 3LCD.
Άλλοι σπάνε την πηγή του λευκού φωτός σε μια σειρά διαδοχικών κόκκινων, πράσινων και μπλε εικόνων, οι οποίες, στη συνέχεια, προβάλλονται τόσο γρήγορα που φαίνονται σαν μια εικόνα πλήρους χρώματος. Αυτό ισχύει για τους προβολείς DLP ενός chip.
Η διαφορά μπορεί να φαίνεται ότι έγκειται μόνο στη διατύπωση, αλλά τα αποτελέσματα ως προς τη φωτεινότητα λευκού και έγχρωμου φωτισμού μπορεί να είναι εντυπωσιακά διαφορετικά.

Πώς προβάλλουν τα χρώματα οι προβολείς 3LCD;
Μια εικόνα πλήρους χρώματος που προβάλλεται σε έναν προβολέα 3LCD χρησιμοποιεί κάθε μεμονωμένο lumen που προέρχεται από την πηγή φωτός. Χρησιμοποιεί απλά διχρωματικό καθρέφτη για να διαχωρίσει το φως και, στη συνέχεια, (και σε αυτό έγκειται η εξυπνάδα του) συνδυάζει ξανά τα χρώματα. Η εικόνα δημιουργείται στην οθόνη, όχι στο μυαλό σας, κι έτσι κάθε lumen είναι ορατό στην εικόνα της οθόνης.
Χάρη σε αυτό το στοιχείο, όλοι οι προβολείς Epson έχουν ταυτόσημες τιμές lumen για τη φωτεινότητα λευκού και έγχρωμου φωτός, όπως κι άλλοι προβολείς που βασίζονται στην τεχνολογία 3LCD της Epson.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας D.

Για την τιμή του είναι καλός και στην ανάλυση των 1024*768. Για κορυφαία όμως ποιότητα πάμε σε σονυ αλλά ξεφεύγει η τιμή παρά πολύ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Home Cinema Apple Home cinema Sharp

Sharp 32” 4K monitor, Με 4.000 ευρώ από την Apple στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η διάθεση από τη Sharp, οθόνης 32 ιντσων τεχνολογίας LED με ανάλυση 4K (Ultra HD 3840×2160 pixels) μέσω των online καταστημάτων της Apple στην Ευρώπη. Μια κίνηση που δείχνει πως πλησιάζει η κυκλοφορία των ανανεωμένων Mac Pro και η Apple διαθέτει προς πώληση τις συγκεκριμένες οθόνες, έτσι ώστε οι υποψήφιοι κάτοχοι των Mac Pro […]

Home Cinema Home cinema OTE TV

OTE TV, Διαθέσιμος ο δέκτης PVR για συνδρομητές μέσω δορυφόρου

Τη δυνατότητα εγγραφής των προγραμμάτων των καναλιών του, προσφέρει ο ΟΤΕ TV από σήμερα και στους συνδρομητές μέσω δορυφόρου, με τη νέα υπηρεσία PVR (Personal Video Recorder), για να μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους προγράμματα όποτε θέλουν. Με τη νέα υπηρεσία, οι συνδρομητές του OTE TV μέσω δορυφόρου μπορούν:

Home Cinema Home cinema OTE TV

OTE TV PVR, Ο δέκτης θα διατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου

Στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του δέκτη PVR και των αντίστοιχων υπηρεσιών από τον OTE TV όπως μαθαίνουμε από πληροφορίες εδώ στο Techblog. Πρόκειται για απαίτηση πολλών συνδρομητών των υπηρεσιών OTE TV που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής των αγαπημένων τους προγραμμάτων αλλά και το pause στη live TV.