Μειώθηκαν οι πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι επίπεδες τηλεοράσεις (LCD, LED, Plasma) παρουσίασαν πτώση για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία απεικονίζοντας το κορεσμό της συγκεκριμένης αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία της IHS iSuppli το 2012 τα shipments flat τηλεοράσεων ήταν 238.5 εκ. τεμάχια μειωμένα κατά 6.3% σε σχέση με τα 254.6 εκ. τεμάχια το 2011. Τα νούμερα θα επανέλθουν στα επιπεδα του 2011 όχι νωρίτερα από το 2015.

Αυτός ο κορεσμός ωφείλειται στο ότι οι περισσότεροι καταναλωτές στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν αλλάξει ήδη την τελευταία δεκαετία τις παλιές τους τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα (τεχνολογία CRT) με νέες επίπεδες flat TV.

Ανά κατηγορία τεχνολογίας οι τηλεοράσεις LCD μειώθηκαν σε 209.9 εκ. τεμάχια σε σχέση με τα 211.3 εκ. το 2011 και οι Plasma από 17.9 εκ. τεμάχια μειώθηκαν σε 13.1 εκ. Οι παλιές τηλεροάσεις CRT έπεσαν στα 15.5 εκ. τεμάχια από 25.2 εκ. το 2011 και όπως προβλέπεταθ, το 2016 θα διακοπεί η παραγωγή τους.

, Μειώθηκαν οι πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Παράγονται ακόμη CRT;;;;;

Νιο

Ωραιο διαμερισμα…. Στην Αμερικη CRT εχουν ολοι. αλλα καλωδιακη εδω και 50 χρονια.

Aris

Επιτέλους αρχίζουν να μειώνονται οι τιμές. Καιρός οι νέες τεχνολογίες των νέων τηλεοράσεων να περάσουν σε περισσότερο κόσμο και επιχειρήσεις.

Darth

το περίεργο που είναι??? στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχει οικονομική κρίση

Greg

@Νιο Ποιος σου ειπε οτι στην Αμερικη εχουν, ολοι κιολας, CRT?

Νιο

Εχεις παει Αμερικη η θα μου πεις κ εσυ ετσι χωρις να εχεις παει?? Γιατι ολοι λεγανε για το Ζ οτι εχει ξεθωριασμενα χρωματα απο τις φωτο και απο κοντα ΔΕΝ παιζεται…..!!!!!Το ειδα σημερα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Home Cinema 3D TV Philips Samsung

Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Οι 3D ταινίες μπορεί να έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στο σινεμά, όμως το 3D στο σπίτι, μοιάζει να μην έχει πολλούς fans. Σήμερα η Samsung και λίγο νωρίτερα η Philips, επιβεβαίωσαν επίσημα ότι η σειρά τηλεοράσεων του 2016 δεν θα περιλαμβάνει 3D οθόνες.

Business newsletter Sony Sony VAIO

H Sony ακούγεται ότι θα πουλήσει το τμήμα VAIO υπολογιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η Sony ετοιμάζεται να πουλήσει το τμήμα με τους υπολογιστές VAIO σε μια ιαπωνική κοινοπραξία εταιρειών κρατόντας ένα μικρό ποσοστό και αποσύροντας εντελώς το brand από χώρες που δεν έχει καταφέρει να γίνει γνωστό. Η Sony έχει ενημερωθεί αλλά δεν θέλησε να αρνηθεί ή να επιβεβαιώσει τις […]

Reviews Android Android Smartphones featuredtv

Sony Xperia Z1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Sony Xperia Z1 Compact με οθόνη 4.3 ίντσες HD και κάμερα 20.7 Megapixel. Το Z1 Compact είναι αδιάβροχο, ενσωματώνει ραδιόφωνο FM και NFC, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 2.2GHz, μνήμη RAM 2GB και τρέχει Android 4.3 Jelly Bean. Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες με τιμή 549 […]