Ikea Uppleva TV, Θα συνδέεται στο ίντερνετ και θα τρέχει applications

Η Ikea Uppleva TV έκανε αίσθηση μόλις ανακοινώθηκε από τον Σουηδό κατασκευαστή επίπλων, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μας κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα τρέχει εφαρμογές για να βλέπετε δικτυακά video από YouTube, Vimeo, Dailymotion.

Οι τρελοί οι Σουηδοί έχουν τον τρόπο τους να φέρουν τα πάνω κάτω στο σπίτι μας (με τόσες αλλαγές επίπλων και μετακομίσεις λογικό δεν είναι;). Τώρα θα μας βάλουν να αλλάζουμε και τις ηλεκτρικές μας συσκευές; Και ποιος μπλέκει τώρα με όλα αυτά τα καλώδια; Εάν τα ψάξουμε καλύτερα θα δούμε ότι μερικά από αυτά καταλήγουν στο… σώμα μας!

Η smart TV της Ikea, όμως, δηλώνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε μια για πάντα τα καλώδια, καθώς παρουσιάζει ένα σετ όλα σε ένα. Το σύστημά της θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία τον επόμενο μήνα σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνοδεύεται από 20 εφαρμογές συνολικά. Στο κομμάτι του web browser θα έχει μία έκδοση του Opera Browser για τηλεοράσεις.

Η κατασκευάστρια εταιρεία της τηλεόρασης είναι η κινεζική TLC, ενώ η εμπορική της διάθεση θα ξεκινήσει στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες μετά την πρώτη είσοδο στην αγορά. Η τηλεόραση θα είναι διαθέσιμη και στις ΗΠΑ από το 2013 και έπειτα.

, Ikea Uppleva TV, Θα συνδέεται στο ίντερνετ και θα τρέχει applications

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

εξαιρετικό ενδιαφέρον θα πουλήσει σίγουρα αν η τιμή του είναι καλή όπως φαντάζομαι είμαι υποψήφιος αγοραστής

Ir4klis

Ι ♥ ΙΚΕΑ

Alexandros

πολύ καλό ΙΚΕΑ μπράβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games IKEA

ΙΚΕΑ: Νέα σειρά gaming προϊόντων σε συνεργασία με την ROG (Republic of Gamers)

H ΙΚΕΑ παρουσιάζει τη νέα συλλογή gaming προϊόντων για το σπίτι που είναι σχεδιασμένα να κάνουν την gaming εμπειρία καλύτερη, συστήνοντας το gaming στο σπίτι με νέους τρόπους.

Gear IKEA

Ikea Tradfi: Η smart λάμπα μπορεί να τρέξει… Doom

Τρελαμένοι gamers κατάφεραν να βάλουν την έξυπνη λάμπα Tradfi του Ikea να τρέχει Doom, με μερικές προσαρμογές.

Games IKEA Microsoft PlayStation 5

IKEA: Βοηθά στην τοποθέτηση των PlayStation 5 και Xbox Series X με ομοιώματα

Η IKEA, θέλωντας να βοηθήσει τους πελάτες της στην οργάνωση του σπιτιού, δημιούργησε ομοιώματα των PlayStation 5 και Xbox Series X.

Business featured IKEA

Συνεργασία IKEA και ROG με νέα σειρά επίπλων και αξεσουάρ για gamers

Μία νέα σειρά από 30 έπιπλα και αξεσουάρ θα κυκλοφορήσει, με επίκεντρο την ξεκούραση και την άνεση των gamers.