Η LG διαθέτει την πλατφόρμα webOS για Smart TVs και σε άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων

, Η LG διαθέτει την πλατφόρμα webOS για Smart TVs και σε άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων

Η LG επεκτείνει την τεχνογνωσία της πέρα από την κατασκευή τηλεοράσεων, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και στην υιοθέτηση της πλατφόρμας webOS TV από άλλες μάρκες τηλεοράσεων. Η διάθεση της πλατφόρμας σε άλλους κατασκευαστές, θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την αγορά των τηλεοράσεων για τους παρόχους τεχνολογίας και περιεχομένου, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία και την προβολή της LG στην παγκόσμια αγορά οικιακής ψυχαγωγίας.

, Η LG διαθέτει την πλατφόρμα webOS για Smart TVs και σε άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων

Ως αναπόσπαστο μέρος του κορυφαίου οικοσυστήματος οικιακής ψυχαγωγίας της LG, το webOS προσφέρει εξαιρετική ευκολία χρήσης μέσω του έξυπνου σχεδιασμού διεπαφής από το 2014. Οι κάτοχοι άδειας χρήσης του webOS TV απολαμβάνουν μια άνετη εμπειρία χρήσης σε συνδυασμό με μια ευρεία σειρά χαρακτηριστικών, όπως η φωνητική αναζήτηση και η διαχείριση, οι ενσωματωμένοι αλγόριθμοι AI και η εύκολη συνδεσιμότητα που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις των καταναλωτών. Με το LG webOS TV, οι συνεργάτες θα έχουν, επίσης, πρόσβαση σε μια ποικιλία περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων εφαρμογών, όπως το Netflix, το YouTube, το Amazon Prime Video και την αθλητική υπηρεσία ροής DAZN, καθώς και το LG Channels, τη δωρεάν streaming υπηρεσία premium περιεχομένου της εταιρείας. Επιπλέον, τα συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων, περιλαμβάνουν το ειδικό τηλεχειριστήριο Magic Motion.

Περισσότεροι από είκοσι κατασκευαστές τηλεοράσεων παγκοσμίως έχουν ήδη προβεί σε συμφωνία με την LG για το webOS, συμπεριλαμβανομένων της RCA, της Ayonz και της Konka ενώ αναμένονται και άλλοι συμμετέχοντες. Το οικοσύστημα webOS υποστηρίζεται από τεχνολογικούς εταίρους όπως οι Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA και Universal Electronics, μεταξύ πολλών άλλων.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χάρης

Πολύ καλό σύστημα, αλλά πολύ κακή διαχείριση από την LG για ακόμη μια φορά. Δεν δίνει ποτέ αναβαθμίσεις έκδοσης όσο ακριβή και να είναι η τηλεόραση που θα αγοράσεις.Ακόμη και 1000 ή 2000 ή 3000€ Οι νέες εφαρμογές που βγαίνουν (λχ disney plus, cosmote) είναι συμβατές μόνο με τις τελευταίες εκδόσεις και τις τελευταίες τηλεοράσεις. Η ίδια η lg δεν βοηθά με το να βγάλει έστω κάποιες freeware εφαρμογές με τους δικούς της προγραμματιστές (kodi, vlc, retroarch κλπ) . Δεν υπάρχει εύκολο sideloading. Προτιμώ το android TV OS για τους παραπάνω λόγους.

Kosmas

Κάποιες εταιρείες σαν την LG πρέπει να κλείσουν. Να βρουν δουλειά οι σχεδιαστές και δημιουργοί σε άλλες εταιρείες που εκτιμούν τη δουλειά τους και την υποστηρίζουν. Πήραν ένα απίστευτο λειτουργικό και το κατέστρεψαν

nikos2021

Μεγάλο ΠΑΡΑΠΟΝΟ η αδιαφορία της LG για αναβαθμίσεις του WebOS στις προηγούμενες τηλεοράσεις της.

Το να θέλει να αναγκάσει τους καταναλωτές να αγοράσουν νέα TV μόνο και μόνο για να απολαύσουν κάποιες νέες δημοφιλείς εφαρμογές (που επιμένει να μην αναβαθμίζει σε τηλεοράσεις της μόλις διετίας), είναι σχεδόν ΑΛΗΤΕΙΑ.

Συμφωνώ με το Χάρη ότι το android tv είναι μονόδρομος (έστω και μέσω του google chromecast ή του MI TV Stick).

Jimis

Καλό και χρυσο μπορεί να είναι αλλά αν δεν ασχολείται κανένας με την εξέλιξη του….
Το Android tv είναι μονόδρομος πλέον…..

Orestian

Τραγικό όπως είπαν και άλλοι ότι για να βάλεις το cosmote tv πρέπει να έχεις τηλεόραση 2018 και μετά. Android box μέχρι να παγώσει η κόλαση. Όλα από κει. Ας πουλάνε μόνο το πάνελ μήπως και βάλουν μυαλό ή αποφασίσουν να σεβαστούν τους καταναλωτές που τους προτίμησαν.

Kakalos

Μακραν το καλυτερο λειτουργικό για τηλεοράσεις. Εχω μια lg και μια sony και το webos ειναι πολυ πιο βολικό. Ελπιζω να βαλει va panels και η lg στο μελλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.