LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

, LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

Η LG διαχρονικά δε σταματά να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα που ξεχωρίζουν τόσο για τις λειτουργίες τους αλλά και την αξιοπιστία η οποία τα διακρίνει, δίνοντας το κάτι παραπάνω για να βελτιώσει την καθημερινότητά μας, ειδικά μέσω των τηλεοράσεων που είναι ξεχωριστές. Μια τέτοια κατηγορία στο εύρος των τηλεοράσεων είναι και η QNED Mini LED, η οποία προστίθεται στη γκάμα της LG και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά την ποιότητα εικόνας μιας τηλεόρασης LCD.

Αυτό συμβαίνει λόγω της τεχνολογίας “Quantum Dot NanoCell Color” η οποία προσφέρει ακόμα πιο πλούσια και ακριβή χρώματα, με την εικόνα που αποδίδεται να φτάνει τις κινηματογραφικές προδιαγραφές, Με αυτόν τον τρόπο, φέρνουν τα “πάνω κάτω” στις LCD TVs Quantum Dot και NanoCell που χρησιμοποιούν Mini LED για να διασφαλίσουν πως η φωτεινή πηγή, η φωτεινότητα και η αντίθεση, είναι πολύ ανώτερες από αυτές των συμβατικών τηλεοράσεων LCD, αποδίδοντας ζωντανά χρώματα και το πιο πλούσιο μαύρο που έχουν δει τα μάτια μας μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά των QNED Mini LED τηλεοράσεων διαφέρει από τις συμβατικές LCD τηλεοράσεις σε τέτοιο βαθμό που το οπτικό αποτέλεσμα από μόνο του, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το πως είναι η αληθινή εξέλιξη στις τηλεοράσεις και την ποιότητα εικόνας που έχει καταφέρει να αποδώσει η LG. Η μεγάλη διαφορά στην ποιότητα οφείλεται στην τεχνολογία Quantum Dot NanoCell η οποία συνδυάζει τις τεχνολογίες NanoCell Plus και Quantum Dot, που σαν αποτέλεσμα έχει την αναπαραγωγή χρωμάτων που ξεχωρίζουν για το πόσο ακριβή, πλούσια και αληθινά είναι. Έτσι, με τη βελτιωμένη τεχνολογία απεικόνισης της LG QNED mini LED, το λευκό χρώμα γίνεται ακόμα πιο φωτεινό, και το μαύρο ακόμα πιο σκούρο και βαθύ, με το περιεχόμενο να προβάλλεται με τρόπο πολύ διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ένας ακόμη λόγος που η LG καταφέρνει να κάνει τη διαφορά στις νέες τηλεοράσεις QNED Mini LED, είναι η αξιοποίηση της δύναμης που προσφέρουν τα 30.000 mini LED για μια ακόμα πιο φωτεινή και καθαρή εικόνα, με τις 2.500 μοναδικές ζώνες μείωσης φωτισμού να ελέγχουν τον οπίσθιο φωτισμό, ενώ πετυχαίνουν και έναν εξαιρετικά υψηλό λόγο αντίθεσης, αποδίδοντας εικόνα γεμάτη λεπτομέρειες και χρώματα που ξεχωρίζουν.

, LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

Επιπλέον, η νέα σειρά LG QNED996 mini LED δεν είναι μόνο προσεγμένη εξωτερικά, καθώς αποτελεί μια κομψή κατασκευή με ελάχιστα bezel περιμετρικά της οθόνης, αλλά και εσωτερικά, καθώς ο επεξεργαστής a9 Gen4 AI 8K με τη βοήθεια του machine και deep learning, αναβαθμίζει την απόδοση της τηλεόρασης, βελτιώνοντας την εικόνα η οποία προβάλλεται άψογα και την κάνει να ξεχωρίζει για την ποιότητά της. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως υπάρχει και η λειτουργία AI Picture Pro, η οποία βοηθάει τον επεξεργαστή στο να αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα και ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά για να κάνει τις εικόνες ακόμα πιο αληθοφανείς, κάτι το οποίο εφαρμόζεται και στην αναπαραγωγή αθλητικών διοργανώσεων, με το σπίτι μας να μετατρέπεται σε γήπεδο, καθώς η εικόνα και ο ήχος αναβαθμίζονται δραστικά, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα του γηπέδου στο σπίτι μας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει τον επεξεργαστή a9 Gen4 AI 8K να ξεχωρίζει είναι το Dolby Vision IQ, το οποίο αναλαμβάνει να διορθώσει το Dolby Vision HDR υλικό με τρόπο που διαμορφώνει αυτόματα τη φωτεινότητα του Dolby Vision υλικού σύμφωνα με τη φωτεινότητα του ίδιου του δωματίου όπου έχουμε εγκαταστήσει την τηλεόρασή μας. Η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας επιτυγχάνεται μέσα από τα δυναμικά metadata που το Dolby Vision IQ χρησιμοποιεί, καθώς επίσης και τους αισθητήρες φωτός που βρίσκονται στην τηλεόραση. Με αυτόν τον τρόπο, η HDR εικόνα ρυθμίζεται δυναμικά ανάλογα με το υλικό που απεικονίζεται σε συνδυασμό με το φωτισμό που υπάρχει στο δωμάτιο.

Ο επεξεργαστής της LG φέρνει επίσης αλλαγές στον τομέα του ήχου καθώς με το Dolby Atmos, το έρχεται κατευθείαν από τις κινηματογραφικές αίθουσες για να αλλάξει την οπτικοακουστική μας εμπειρία, φέρνει την πιο σημαντική αναβάθμιση στον κινηματογραφικό ήχο μετά τον surround-ήχο. Αυτό που πετυχαίνει είναι να αποδίδει τον κάθε ηχητικό εφέ αλλά και φωνή με απόλυτη πιστότητα σε κάθε σκηνή, καθηλώνοντας όσους παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές με την επιβλητικότητά του.

, LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

Οι τηλεοράσεις QNED Mini LED φέρνουν ακόμη ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ειδικά διαμορφωμένο για τους gamers, με το Game Optimizer για να μπορεί ο gamer να ρυθμίζει την απόδοση των γραφικών, αλλά και του ήχου, στα αγαπημένα του games. Με αυτή τη ρύθμιση, η απόδοση των γραφικών βελτιώνεται ανάλογα με την κατηγορία του video game που παίζουμε καθώς ακόμα και το παραμικρό lag εξαφανίζεται, βελτιώνοντας τη διασκέδαση και τη συνολική gaming εμπειρία του χρήστη.

Τέλος, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τη σειρά LG QNED996 mini LED να ξεχωρίζει είναι το LG ThinQ AI στο webOS 6.0, μέσω του οποίου μπορούμε απλά να χρησιμοποιούμε φωνητικές εντολές με τρόπο φυσικό, ο οποίος βασίζεται στον καθημερινό τρόπο που συνομιλούμε με την οικογένεια και τους φίλους μας, κάνοντας το χειρισμό της τηλεόρασης μια εύκολη διαδικασία και όλα αυτά στην Ελληνική γλώσσα.

Μέσω του LG ThinQ AI στα Ελληνικά, ο χειρισμός της τηλεόρασης που βασίζεται στην πλατφόρμα webOS 6.0 γίνεται πολύ απλός, ενώ με το πάτημα στο κουμπί του μικροφώνου που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο Magic Remote, μπορούμε να ζητήσουμε από την τηλεόραση να εκτελέσει εντολές που θα της δώσουμε, είτε αυτές αφορούν τον έλεγχο της τηλεόρασης για τα τηλεοπτικά κανάλια και τις streaming υπηρεσίες, αλλά και των έξυπνων συσκευών που έχουμε διασυνδεδεμένες, μέσα από το Home Dashboard.

, LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

Η LG με τη σειρά LG QNED966 φέρνει την εξέλιξη στις τηλεοράσεις, με τεχνικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία θέασης περιεχομένου και λειτουργίες που την κάνει να ξεχωρίζει, δείχνοντας πως θα πρέπει να κατασκευάζονται οι τηλεοράσεις του μέλλοντος, σήμερα.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured OnePlus

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro και TV 65 Q2 Pro: Παρουσιάστηκαν επίσημα

H ΟnePlus παρουσίασε το πρώτο της μηχανικό πληκτρολόγιο OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro και την νέα της τηλεόραση TV 65 Q2 Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone Ultra: Concept δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει η συσκευή

Η Apple λέγεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone Ultra μαζί με μελλοντικά μοντέλα Pro και Pro Max, με έναν σχεδιαστή να δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει μια τέτοια συσκευή.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11: Επίσημη η παγκόσμια έκδοση της ναυαρχίδας

H OnePlus, στην εκδήλωσή της για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της, ανακοίνωσε την παγκόσμια έκδοση της ναυαρχίδας OnePlus 11, μαζί με αρκετές άλλες συσκευές.

Business Chip featured Samsung

Samsung: Διαψεύδει τις φήμες για έλλειψη εργατικού δυναμικού στο τμήμα παραγωγής τσιπ

Κορεατικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν πως η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή τσιπ 3nm.