LG ThinQ AI: Τι είναι και πως μετατρέπει το σαλόνι μας σε κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού

, LG ThinQ AI: Τι είναι και πως μετατρέπει το σαλόνι μας σε κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού

H εξέλιξη της τεχνολογίας δε σταματά και αλλάζει καθημερινά, κάτι το οποίο επιδρά και τον τρόπο που ζούμε καθημερινά στο χώρο μας αφού βασιζόμαστε σε αυτήν, με τον όρο “έξυπνες συσκευές” να ακούγεται όλο και περισσότερο. Όλοι μας έχουμε ένα έξυπνο τηλέφωνο, δηλαδή κάποιο smartphone με το οποίο επικοινωνούμε αλλά το χρησιμοποιούμε και σαν εργαλείο της δουλειάς μας καθώς και της διασκέδασής μας. Είναι αλήθεια όμως πως οι έξυπνες συσκευές δεν έχουν εφαρμογή μόνο σε προϊόντα όπως τα smartphones και τα smartwatch, μιας και ο όρος “έξυπνο σπίτι” αρχίζει ήδη και ακούγεται πιο έντονα και αναμένεται να επηρεάσει τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε στον προσωπικό μας χώρο, έτσι ώστε να γίνεται η καθημερινότητά μας όχι μόνο πιο έξυπνη αλλά και πιο άνετη, με άμεσο και εύκολο τρόπο.

Τι είναι το LG ThinQ AI

Η LG, με την πολυετή εμπειρία της στο σχεδιασμό συσκευών για να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη και διασκεδαστική στον προσωπικό μας χώρο και όχι μόνο, φέρνει το LG ThinQ AI το οποίο σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συσκευές οι οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω τεχνητής νοημοσύνης, αλλάζει τον τρόπο που ζούμε στο σπίτι μας. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, η LG έχει εργαστεί πάνω στη δημιουργία του LG ThinQ AI οικοσυστήματος το οποίο αποτελείται από συσκευές διασυνδεδεμένες μεταξύ τους με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση, καθώς ο χρήστης μπορεί να τις χειρίζεται μέσω του LG ThinQ app αλλά και φωνητικών εντολών.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει να κάνει μόνο με τα αυτοκινούμενα οχήματα και ρομποτικές συσκευές, καθώς οι έξυπνες οικιακές συσκευές είναι πλέον εξοπλισμένες κατάλληλα. Έτσι, το LG ThinQ AI στοχεύει στο να μας παρέχει μια πιο συνδεδεμένη ζωή στο σπίτι καθώς το προφίλ του σπιτιού που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζει, και πλέον αυτό προσαρμόζεται στις συνήθειες και τις ανάγκες μας και όχι το αντίστροφο που γινόταν μέχρι σήμερα, με τον έλεγχο να βρίσκεται κυριολεκτικά στο χέρι μας.

, LG ThinQ AI: Τι είναι και πως μετατρέπει το σαλόνι μας σε κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού

Το σαλόνι ως κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού

Το LG ThinQ στηρίζεται στη δύναμη της συνδεσιμότητας μεταξύ των συσκευών, “χτίζοντας” ένα οικοσύστημα που σκοπό έχει να κάνει τη ζωή μας στο σπίτι πιο εύκολη. Αυτό μπορεί να γίνει με το να ορίσουμε “ρουτίνες” οι οποίες θα πραγματοποιήσουν πολλαπλές λειτουργίες ταυτόχρονα, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη του smartphone και της εφαρμογής LG ThinQ app. Για παράδειγμα, το σαλόνι μας είναι ο χώρος του σπιτιού που συνήθως περνάμε τις περισσότερες ώρες διασκεδάζοντας και χαλαρώνοντας, και για αυτό το λόγο, μπορούμε να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο μέσω του LG ThinQ AI.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπορούμε ενώ βρισκόμαστε καθ’ οδόν για το σπίτι, να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό στο σαλόνι ή τον ιονιστή για να έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον με το που φτάσουμε στο χώρο μας, ο οποίος θα έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και αέρα καθαρό που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα και πιο ξεκούραστα, κάτι το οποίο είναι άκρως απαραίτητο μετά από μια κουραστική ημέρα στον εργασιακό μας χώρο.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το ότι ο χρήστης μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο των διασυνδεδεμένων LG ThinQ συσκευών του, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και των φωνητικών εντολών, μέσω συμβατής LG ThinQ AI τηλεόρασης, αφού μέσω του Home Dashboard, το σαλόνι του θα γίνει το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού που ο ίδιος θα έχει διαμορφώσει. Μέσω του Home Dashboard, όλες οι έξυπνες συσκευές θα είναι συνδεδεμένες και θα μπορεί να τις παρακολουθεί αλλά και να τις ελέγχει μέσα από την τηλεόρασή του.

, LG ThinQ AI: Τι είναι και πως μετατρέπει το σαλόνι μας σε κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού

Σημαντική είναι και η δυνατότητα του να μπορεί να δημιουργεί ρουτίνες μέσα από τις οποίες θα μπορούν οι συσκευές να πραγματοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Επίσης, δεν είναι μόνο ο έλεγχος των συσκευών που είναι πολύ σημαντικός για να διαμορφώσουμε το έξυπνο σπίτι μας στις ανάγκες μας, αλλά και το ότι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και των φωνητικών εντολών, θα έχουμε προτάσεις για την παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού στην LG ThinQ AI τηλεόρασή μας, βάσει των συνηθειών μας και του τι έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να μη χάσουμε τις αγαπημένες μας ταινίες, σειρές αλλά και αθλητικά γεγονότα, καθώς ο προσωπικός μας έξυπνος βοηθός, η LG ThinQ AI τηλεόραση στην προκειμένη περίπτωση, είναι εδώ και γνωρίζει τι είναι σημαντικό για εμάς.

Η LG και το LG ThinQ, είναι εδώ όχι μόνο για να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο έξυπνη, αλλά και για να μας διευκολύνει στο να προσαρμόσουμε τον προσωπικό μας χώρο στις ανάγκες μας μέσω προηγμένης τεχνολογίας, βάσει των συνηθειών μας, δίνοντάς μας τον πλήρη έλεγχο για την αξιοποίηση των συμβατών συσκευών εύκολα και πάντα μέσα από την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία που διαχρονικά η LG προσφέρει.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.