Ποιος θα κρατήσει το τηλεκοντρόλ αυτά τα Χριστούγεννα;

Αυτά τα Χριστούγεννα θα δούμε τηλεόραση τουλάχιστον 3,5 ώρες κάθε μέρα. Και ενώ όλοι περιμένουμε να απολαύσουμε τα γιορτινά προγράμματα, έχουμε και στο μυαλό μας στο ποιος θα είναι ο άρχοντας του τηλεκοντρόλ. Τα παιδιά δεν θα θέλουν να δουν ειδήσεις, ο παππούς για μια ακόμη φορά θα αποτύχει στο να προγραμματίσει το βίντεο, και ο πατέρας θα κρατά το τηλεκοντρόλ σφιχτά, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα το κουμπί της σίγασης θα δουλεύει και για ανθρώπους!

Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη της Logitech διαπίστωσε ότι το 91% των Ευρωπαίων έχουν όχι μόνο λογομαχήσει αλλά και τραβήξει ο ένας βίαια το τηλεκοντρολ από τα χέρια του άλλου. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη (που έγινε από την εταιρία Lightspeed Research), η πλειοψηφία των ευρωπαίων (το 63%) περιγράφει την διαχείριση του τηλεκοντρολ στο σπίτι τους ως μια «δημοκρατική διαδικασία», όπου όλα τα μέλη της οικογένειας εκφράζουν την γνώμη τους για το τι θα δουν στην τηλεόραση και βέβαια χειρίζονται την μαγική συσκευή. Φυσικά όπως και κάθε σύστημα, η «δημοκρατία του τηλεκοντρόλ» δεν είναι τέλεια. Το 72% των χρηστών έχουν τσακωθεί εξαιτίας του, το 12% έχει πετάξει ένα χειριστήριο πάνω στα νεύρα του, ενώ ένα 7% έχει φτάσει να το διεκδικήσει βίαια.

Στην πράξη τα δημοκρατικά ιδεώδη των ευρωπαϊκών σπιτιών υποφέρουν πολύ περισσότερο εξαιτίας της δύναμης που έχει ένα τηλεκοντρολ. Το 44% των ανθρώπων δήλωσαν πως κυρίως το κρατά «ο άντρας του σπιτιού»! (το 59% από αυτούς ήταν βέβαια άντρες…). Κάτι μας λέει λοιπόν πως η πραγματικότητα απέχει αρκετά από τις δηλώσεις περί δημοκρατίας. Μερικοί μάλιστα το λένε και ευθέως. Το 12% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε πως η «εξουσία του τηλεκοντρόλ» στο σπίτι τους μοιάζει με δικτατορία: ένας το χειρίζεται και αποφασίζει για το τι βλέπει στην τηλεόραση η οικογένεια. Ένα 9% είπε πως ζουν κάτι σαν μοντέρνα μοναρχία. Ένας αποφασίζει για το τηλεοπτικό θέαμα και κάποιος άλλος χειρίζεται τα κουμπιά. Τέλος, ένα 15% περιέγραψε την όλη κατάσταση σαν πλήρη αναρχία. Όποιος προλάβει, αρπάζει το τηλεκοντρόλ.

Αν και οι περισσότερες έριδες και αναστατώσεις που προκαλεί αυτή η μικρή συσκευή στο σπίτι μας προέρχονται από το ποιος την χειρίζεται, η Logitech διαπίστωσε και μια ακόμη μεγάλη πηγή παραπόνων: Το πόσο δύσχρηστα και περίπλοκα είναι τα σημερινά τηλεκοντρόλ. Σήμερα, το 49% των νοικοκυριών έχει τουλάχιστον 5, ενώ 87% έχει τουλάχιστον 3. Την ίδια στιγμή το 39% των ανθρώπων δηλώνουν πως χρειάστηκε να εξηγήσουν σε άλλα μέλη της οικογένειας τους πώς να χρησιμοποιούν την συσκευή.

Η μελέτη της Logitech κατέληξε και στο να περιγράψει τις διαφορετικές στρατηγικές που οι άνθρωποι τελικά ακολουθούν, για να διαχειριστούν τις εντάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας των τηλεκοντρόλ. Το 40% δηλώνει πως αποδέχεται την τρέχουσα κατάσταση στο σπίτι τους και δεν προσπαθούν να την αλλάξουν. Ένα 30% όμως, απάντησε πως τα διάφορα μέλη της οικογένειας απομονώνονται σε διαφορετικά δωμάτια, επιλέγοντας ο καθένας την προσωπική του ψυχαγωγία, εφόσον δεν συμφωνούν για το τι θα δουν στην τηλεόραση. Το ποσοστό αυτό είναι και μεγάλο, αλλά και η εικόνα που περιγράφει είναι ιδιαίτερα απογοητευτική για το πώς διατηρείται η οικιακή ειρήνη Χριστουγεννιάτικα. Ένα άλλο 10% είπε πως χρησιμοποιούν το χειριστήριο με βάρδιες …και ένα 14% αποκαλύπτει πως έχουν αντικαταστήσει όλα τα ειδικά τηλεκοντρόλ με ένα μόνο πολυτηλεχειριστήριο.

Η Logitech διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από εξελιγμένα πολυτηλεχειριστήρια Harmony τα οποία, με ένα μόνο πάτημα προσφέρουν άμεσο έλεγχο όλων των συσκευών, είτε βλέπουμε τηλεόραση, είτε ακούμε μουσική, είτε παίζουμε ένα videogame. Το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας, το Logitech Harmony One προσφέρει την ίδια ευκολία χρήσης με ένα μόνο πάτημα, και τον εξελιγμένο προγραμματισμό με βάση τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, αλλά κάνει τον έλεγχο όλων των συσκευών μας ακόμη πιο εύκολο χάρη στα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του: Διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη αφής, μια πολύ έξυπνη και πρακτική διάταξη πλήκτρων και μια ιδιαίτερα άνετη και φιλική προς τον χρήστη σχεδίαση.
Το Harmony One είναι ήδη διαθέσιμο στην Ευρώπη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €199,99 και είναι σίγουρα ένα ιδανικό δώρο, τόσο για τον εαυτό σας, όσο και για την οικογενειακή σας …γαλήνη!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

LG Soundbar G1: Sound bar με ήχο Dolby Atmos και DTS:X

Το LG Soundbar G1 συναντά το Dolby Vision, το Dolby Atmos, αλλά και την DTS:X τεχνολογία, μετατρέποντας το σπίτι σε κινηματογράφο.

Home Cinema LG

H LG σηματοδοτεί την εξέλιξη των LCD τηλεοράσεων με τη νέα σειρά LG QNED996

Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά LG QNED996 mini LED τηλεοράσεων, η οποία αντιπροσωπεύει τον ερχομό μιας νέας εποχής για τις LCD TVs.

Home Cinema featured LG

LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

Η σειρά των QNED Mini LED τηλεοράσεων της LG διαφέρει από τις συμβατικές LCD τηλεοράσεις σε τέτοιο βαθμό που το οπτικό αποτέλεσμα από μόνο του, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το πως είναι η αληθινή εξέλιξη στις τηλεοράσεις.

Home Cinema LG LG ThinQ AI

Το νέο Home Dashboard του WebOS 6.0 στις νέες τηλεοράσεις LG με ThinQ AI

Οι νέες τηλεοράσεις LG του 2021 έρχονται με λειτουργικό σύστημα WebOS και τη νέα έκδοση 6.0 που αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική αναβάθμιση από την πρώτη παρουσίαση του το 2014.