MIT Media Lab Infinity-By-Nine, Ένα σύστημα για ακόμα μεγαλύτερη εμβύθιση του θεατή

Το MIT Media Lab έχει αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο μπορεί να βρει χρήσεις στην οικιακή ψυχαγωγία, τον κινηματογράφο και το gaming. Πρόκειται για ένα σύστημα που συνοδεύει το home cinema και προβάλλει περιφερειακά της οθόνης θολές εικόνες του ειδώλου που προβάλλεται στην κεντρική οθόνη, ενισχύοντας την αίσθηση της εμβύθισης του χρήστη μέσα στην εμπειρία της οθόνης.

Το σύστημα έχει τόσο ισχυρό αποτέλεσμα που προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και συναισθητικές αντιδράσεις από την πλευρά του θεατή, με ανθρώπους να δηλώνουν ότι έχουν νιώσει για παράδειγμα τη θερμότητα μιας έκρηξης που παρακολουθούν στην οθόνη. Θυμίζει τη φιλοσοφία του Ambilight της Philips με τη διαφορά ότι είναι πιο εξελιγμένο και δεν αναλώνεται μόνο στην προβολή χρωμάτων σχετικών με τα όσα δείχνει η οθόνη.

Πηγή

Σχόλια

  • Αν αυτό είναι η διπλωματική τους, λογικά δεν θα πάρουν ποτέ πτυχίο. Οι πλαϊνές προβολές αυξάνουν τον περιβάλλοντα φωτισμό, τις αντανακλάσεις, και καταστρέφουν την αντίθεση της κυρίως εικόνας. Ακόμα και το ΜΙΤ δηλαδή ασχολείται με πατάτες. Διασκεδάσαμε και σήμερα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.