Nova HD, Επιτέλους ελληνικό δορυφορικό 1080i

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Ιανουαρίου 2004 όταν ξεκίνησε η πρώτη Ευρωπαϊκή δορυφορική πλατφόρμα υψηλής ευκρίνειας Euro1080. Και ενώ χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία και Αλβανία απολαμβάνουν ήδη τοπικά δορυφορικά κανάλια HD (High Definition), χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 6 χρόνια για να ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι δορυφορικές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας.

Αύριο το μεσημέρι, σε Συνέντευξη Τύπου, η Nova (όμιλος Forthnet) μας έχει προσκαλέσει για τις επίσημες ανακοινώσεις. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο Nova HD το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα κανάλια που θα μεταδίδουν υλικό σε ανάλυση HD 1920x1080i. Τα τρία κανάλια είναι επιβεβαιωμένα, Nova Cinema HD με κινηματογραφικές ταινίες, Nova Sports HD με επιλεγμένες αθλητικές αναμετρήσεις (και σημαντικοί ελληνικοί αγώνες) και το Αγγλικό Eurosport HD. Το τέταρτο κανάλι ακούγεται ότι θα είναι το Discovery HD αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι, αύριο στη Συνέντευξη Τύπου.

Το add-on πακέτο Nova HD με αυτά τα τέσσερα κανάλια υψηλής ευκρίνειας θα μπορεί να προστεθεί σε ένα από τα υπάρχοντα τέσσερα πακέτα της Nova. Δεν θα μπορεί κάποιος να αγοράσει μόνο το πακέτο HD. Φυσικά, για τη λήψη υλικού HD θα απαιτηθεί και νέος δέκτης High Definition παντρεμένος με την κάρτα Nova ενώ όσοι είστε ήδη συνδρομητές της εταιρείας, θα μπορείτε να συνδέσετε το τωρινό σας δέκτη πάνω στον νέο HD και να έχετε δυνατότητες Multi-Room σε δύο διαφορετικά δωμάτια. Το κόστος του νέου πακέτου Nova HD καθώς και η τιμή του εξοπλισμού θα γίνουν γνωστά αύριο.

Επεξεργάστηκε την 9 Ιουνίου 2010 21:09

Σχόλια

  • Έχει εξετάσει κανείς κατά πόσο είναι νόμιμο το 'πάντρεμα' της κάρτας με το δέκτη; Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμφωνηθεί όταν η Multichoice απέκτησε την άδεια...

  • Αραγε τα ελευθερα καναλια ποτε θα προβαλουν σημα υψηλης αναλυσης ???

  • είναι μεγάλη απάτη! Είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αποκωδικοποιητή 130€ που την ίδια στιγμή έχει 60€ στη Γερμανία και δεν δέχονται να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον της αρεσκίας σου.

    Σαν να κάνεις σύνδεση σε κινητή τηλεφωνία και να μη σε αφήνουν να διαλέξεις εσύ το κινητό που θα χρησιμοποιείς.

    Τρελή μονοπολιακή πολιτική !!!!

  • τεράστια απάτη για εμάς και κρίμα για αυτούς που επένδυσαν ένα τσουβάλι λεφτά και όπως φαίνεται μόνο λίγοι θα μπορούν να το απολαμβάνουν. αν όμως κάνανε πιο προσιτές τής τιμές τους θα είχαν πάρα πολύ πιο πόλους συνδρομητές, σίγουρα 100%, όχι μόνο στην συνδρομή αλλά και στον αποκωδικοποιητή είμαι σίγουρος ότι αυτοί τους αγοράζουν 30-50 ευρώ το καθένα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.