Όλες οι τηλεοράσεις και οι νέες τεχνολογίες της LG στην έκθεση CES 2021

, Όλες οι τηλεοράσεις και οι νέες τεχνολογίες της LG στην έκθεση CES 2021

Η σειρά OLED TV 2021 της LG αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων OLED της εταιρείας μέχρι σήμερα με συναρπαστικά νέα μοντέλα σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη, που βασίζονται στην κληρονομιά της ανώτερης ποιότητας εικόνας. Η νέα σειρά G1 της LG διαθέτει OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV που προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα για δυναμικές εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλισμό. Οι νέες τηλεοράσεις παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES 2021 που άνοιξε τις πύλες τις σήμερα στο Λας Βέγκας.

Όταν πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία προβολής της OLED, η LG προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές από ποτέ. Η εξαιρετική σειρά LG C1 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεγέθους από την έκδοση 48 ιντσών που προτιμάται από gamers έως το νέο μοντέλο 83 ιντσών που θα κάνει όλους τους γείτονες να αυτο-προσκαλούνται σπίτι σας για movie night. Επιπλέον, το νέο Gallery Stand είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την κομψή, επίπεδη βάση της Gallery Design για όσους επιθυμούν περισσότερη ευελιξία στον εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου τους.

Ο πρόσφατος έξυπνος επεξεργαστής της LG, α(Alpha) 9 Gen 4 AI, αναβαθμίζει την απόδοση στα νεότερα μοντέλα της σειράς LG OLED όπως τα Z1, G1 και C1, τα μοντέλα LG QNED Mini LED TV QNED99 και QNED95 καθώς και τα μοντέλα LG NanoCell NANO99 και NANO95. Ο επεξεργαστής αξιοποιεί τo deep learning για να βελτιώσει την αναβάθμιση, κάνοντας το περιεχόμενο οποιασδήποτε ποιότητας να προβάλλεται άψογα στις μεγάλες αυτοφωτιζόμενες οθόνες. Ο επεξεργαστής της LG διαθέτει AI Picture Pro, το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα και ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά για να κάνει τις εικόνες πιο τρισδιάστατες. Με την ικανότητά του να ανιχνεύει το είδος περιεχομένου, ο επεξεργαστής α9 Gen 4 βελτιστοποιεί περαιτέρω την ποιότητα εικόνας, την ποσότητα φωτός και τις συνθήκες περιβάλλοντος ανεξάρτητα από τον χώρο προβολής.

Επιπλέον, ο επεξεργαστής ενσωματώνει μια νέα έκδοση του AI Sound Pro της LG, η οποία διαθέτει δύο σημαντικές προσθήκες για το 2021. To virtual surround 5.1.2 προσφέρει μια απίστευτα καθηλωτική ηχητική εμπειρία μέσω των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης, ενώ η Αυτόματη Ένταση ήχου διασφαλίζει ένα σταθερό επίπεδο έντασης κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών ή streaming εφαρμογών, φέρνοντας τη λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε για καιρό τους τηλεθεατές.

, Όλες οι τηλεοράσεις και οι νέες τεχνολογίες της LG στην έκθεση CES 2021

Οι νέες τηλεοράσεις OLED της LG προσφέρουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία χρήσης χάρη στην ενημερωμένη πλατφόρμα Smart Tv, webOS 6.0. Με μια πλήρως επανασχεδιασμένη Αρχική οθόνη, καθώς και βελτιώσεις απόδοσης και λειτουργιών, το webOS 6.0 παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και απλούστερη εύρεση περιεχομένου με ακόμη πιο εξατομικευμένες προτάσεις. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο Magic Remote που περιλαμβάνει πλήκτρα πρόσβασης για δημοφιλείς παρόχους περιεχομένου, το νέο webOS της εταιρείας προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πλοηγούνται πιο εύκολα στις τηλεοράσεις επόμενης γενιάς της LG αλλά και στο αναπτυσσόμενο περιβάλλον webOS.

Αναγνωρισμένες από τους καταναλωτές, τους ειδικούς της τεχνολογίας και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας ως οι καλύτερες οθόνες που υπάρχουν, οι τηλεοράσεις OLED της LG συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη στην ποιότητα εικόνας. Με την τεχνολογία αυτοφωτιζόμενων pixel της εταιρείας, τα πάνελ που περιλαμβάνονται στη σειρά 2021 προσφέρουν τέλειο μαύρο και έχουν λάβει πιστοποίηση από τον παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών προϊόντων Intertek ότι έχουν 100% πιστότητα χρώματος. Εκτός από το αξεπέραστο χρώμα και την αντίθεση, οι τηλεοράσεις της LG υποστηρίζουν το Dolby Vision IQ και το Dolby Atmos® για να προσφέρουν αξεπέραστη εμπειρία προβολής.

Οι τηλεοράσεις OLED της LG έχουν επίσης κερδίσει τη φήμη ως οι καλύτερες τηλεοράσεις τόσο για κονσόλες παιχνιδιών όσο και για PC. Είναι εξοπλισμένες με νέες δυνατότητες όπως το Game Optimizer καθώς και χρόνο απόκρισης 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές HDMI . Επιπλέον, επιτρέπουν στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ρυθμίσεις σχετικά με το gaming σε ένα εύχρηστο περιβάλλον, ενώ το Game Optimizer που διατίθεται σε όλες τις webΟS τηλεοράσεις όπως οι QNED Mini Led και NanoCell, εφαρμόζει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για shooter πρώτου προσώπου, είτε για παιχνίδι ρόλων ή στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Για συναρπαστικό gaming σε μεγάλες ίντσες, με εικόνες χωρίς τρεμόπαιγμα, οι τηλεοράσεις υποστηρίζουν G-SYNC, FreeSync και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), τα οποία μπορεί να τα διαχειριστεί κανείς στο Game Optimizer.

, Όλες οι τηλεοράσεις και οι νέες τεχνολογίες της LG στην έκθεση CES 2021

Ακόμη, η LG επέκτεινε τον αριθμό των τηλεοπτικών μοντέλων που θα υποστηρίζουν δυνατότητες HDMI 2.1 το 2021, με ενισχυμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) και αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (ALLM) σε ολόκληρη τη σειρά. Οι τηλεοράσεις QNED90 Mini LED, NANO90 και NANO85 της LG θα υποστηρίζουν, επίσης, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) για μια εξαιρετική εμπειρία gaming.

Όσον αφορά την κατασκευή με υπευθυνότητα, η LG διαθέτει πολύ καλό ιστορικό με τις τηλεοράσεις OLED. Τα panels που χρησιμοποιούνται στη σειρά TV OLED του 2021 έχουν πιστοποιηθεί από την Societe Generale de Surveillance (SGS) με έδρα την Ελβετία πως έχουν ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εκπέμπουν αμελητέους ατμοσφαιρικούς ρύπους, χρησιμοποιούν λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και είναι εξαιρετικά ανακυκλώσιμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης της SGS, τα LG OLED panels μειώνουν την εκπομπή ασταθών/πτητικών οργανικών ενώσεων (volatile organic compounds – VOC) περισσότερο από 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τα LCD TV panels του ίδιου μεγέθους.

Οι τηλεοράσεις LG OLED είναι, επίσης, ξεκούραστες για τα μάτια, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εικόνας. Εκτός από την αναγνώριση για χαμηλή μπλε ακτινοβολία από την TÜV Rheinland και την πιστοποίηση για λειτουργία χωρίς τρεμόπαιγμα από τα Underwriters Laboratories, οι τηλεοράσεις OLED της LG αξιοποιούν τα πρώτα παγκοσμίως τηλεοπτικά πάνελ με πιστοποίηση Eyesafe, τα οποία πληρούν τα κριτήρια για χαμηλή εκπομπή μπλε ακτινοβολίας της Eyesafe, μιας υπηρεσίας προτύπων υγείας με έδρα τις ΗΠΑ. Οι δοκιμές απέδειξαν ότι οι τηλεοράσεις LG OLED εκπέμπουν περίπου 50% λιγότερη μπλε ακτινοβολία από παρόμοιου μεγέθους LCD οθόνη υψηλής ποιότητας.

, Όλες οι τηλεοράσεις και οι νέες τεχνολογίες της LG στην έκθεση CES 2021

Σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα νέα μοντέλα OLED TV, τα πιο πρόσφατα ηχεία της LG είναι μια άλλη απόδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της εταιρείας σε σχέση με την κατασκευή. Το εξωτερικό των soundbars είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό, ενώ η συσκευασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει το προϊόν χωρίς τη χρήση φελιζόλ.

Η σειρά τηλεοράσεων LG για το 2021, που περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις LG OLED με αυτόνομο φωτισμό, τις νέες premium τηλεοράσεις LG QNED Mini LED και τις συναρπαστικές τηλεοράσεις NanoCell με πολλές επιλογές για μεγάλες ίντσες θα βρίσκονται στο LG virtual exhibition booth κατά τη διάρκεια της CES 2021 από τις 11 Ιανουαρίου.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

One box σαν της samsung δεν βλέπω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear LG

H LG μπαίνει στο παιχνίδι των foldable laptop με το Gram Fold

Η Lenovo κυκλοφόρησε το πρώτο foldable laptop της το 2020 αλλά η πρώτη πραγματική εποχή των foldable υπολογιστών τώρα… ξεδιπλώνεται. 

Smartphones LG Meta VR headset

Meta: Συνεργασία με LG για το VR headset των 2.000 $ που έρχεται το 2025

Νέα είδηση για τη Meta και για μια επερχόμενη συνεργασία με την LG για ένα νέο VR headset που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Business IFA 2023 LG LG Electronics

Η LG μοιράζεται το όραμά της για μια βιώσιμη ζωή [IFA 2023]

Η LG Electronics (LG) προσκαλεί τους καταναλωτές από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τις τελευταίες καινοτομίες της στην IFA 2023 στο Βερολίνο της Γερμανίας (1-5 Σεπτεμβρίου).

Gear LG

Ρομπότ CLOi: Κορυφαίες επιδόσεις και αξιόπιστη εξυπηρέτηση

Με έξι τροχούς και αυτόνομη ανάρτηση, το νεότερο ρομπότ εξυπηρέτησης της LG προσφέρει βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών σε χώρους εστίασης.