Πάρε τον έλεγχο στο σπίτι με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 με WebOS 6.0 και ThinQ AI

, Πάρε τον έλεγχο στο σπίτι με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 με WebOS 6.0 και ThinQ AI

Η LG διαχρονικά αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα της τεχνολογίας και ειδικά στις τηλεοράσεις, και έρχεται να κάνει τη διαφορά τη χρονιά που διανύουμε μιας και έφερε την πλατφόρμα WebOS 6.0 για τις OLED, QNED Mini LED, NanoCell και UHD smart τηλεοράσεις του 2021 αλλά και το τηλεχειριστήριο Magic Remote, για να μας προσφέρει μια νέα εμπειρία στο χώρο της διασκέδασης και να δείξει πως η τηλεόραση δε θα είναι ποτέ πια όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως το αναβαθμισμένο LG ThinQ AI στο WebOS 6.0, υποστηρίζει φωνητικές εντολές και στα Ελληνικά, κάνοντας το χειρισμό της τηλεόρασης, την αναζήτηση προγραμμάτων, οπτικοακουστικού περιεχομένου αλλά και το χειρισμό συνδεδεμένων συσκευών μέσα από το Home Dashboard, πιο εύκολη από ποτέ. Με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 το σαλόνι του θα γίνει το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού καθώς όλες οι έξυπνες συσκευές θα είναι συνδεδεμένες και θα μπορεί ο χρήστης να τις παρακολουθεί αλλά και να τις ελέγχει μέσα από την τηλεόρασή του.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά στο νέο WebOS 6.0, είναι η αναβαθμισμένη home screen η οποία παρέχει γρηγορότερη πρόσβαση στις εφαρμογές που ο χρήστης διαχειρίζεται πιο συχνά, έτσι ώστε να μη χάνει χρόνο στην αναζήτησή τους. Σημαντικό είναι επίσης και το ότι εμφανίζονται προτάσεις στο τι να παρακολουθήσει βάσει της προτίμησής του αλλά και του ιστορικού όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων, ταινιών και αθλητικών γεγονότων που έχει δει μέχρι σήμερα.

Μέσω της πιο πρόσφατης τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η LG, αλλά και μέσω των φωνητικών εντολών και του Magic Remote τηλεχειριστηρίου, οι χρήστες μπορούν να έχουν κάθε πληροφορία που επιθυμούν στην οθόνη τους. Για παράδειγμα, σε μια σκηνή μιας ταινίας, ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει για να εμφανιστούν πληροφορίες για τον ηθοποιό που εμφανίζεται εκείνη τη στιγμή, αλλά και την τοποθεσία της σκηνής καθώς και αντικειμένων που παρουσιάζονται σε αυτήν, κάτι το οποίο μας φανερώνει πως οι νέες τηλεοράσεις της LG με WebOS 6.0 είναι κάτι παραπάνω από απλές τηλεοράσεις.

, Πάρε τον έλεγχο στο σπίτι με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 με WebOS 6.0 και ThinQ AI

LG ThinQ AI στα ελληνικά

Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό το ότι μέσω του LG ThinQ AI στο WebOS 6.0, μπορούμε απλά να χρησιμοποιούμε φωνητικές εντολές με τρόπο φυσικό, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουμε συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας, καθώς βασίζεται στον καθημερινό τρόπο που συνομιλούμε με την οικογένεια και τους φίλους μας, κάνοντας το χειρισμό των τηλεοράσεων LG 2021 μια εύκολη διαδικασία και όλα αυτά στην Ελληνική γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του LG ThinQ AI στα ελληνικά, ο χειρισμός της τηλεόρασης που βασίζεται στην πλατφόρμα WebOS 6.0 γίνεται πολύ απλός, ενώ με το πάτημα στο κουμπί του μικροφώνου που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο Magic Remote, μπορούμε να ζητήσουμε από την τηλεόραση να εκτελέσει εντολές που θα της δώσουμε, είτε αυτές αφορούν τον έλεγχο της τηλεόρασης αλλά και των έξυπνων συσκευών που έχουμε διασυνδεδεμένες, μέσα από το Home Dashboard. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε κυριολεκτικά τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις έξυπνες συσκευές, με το σαλόνι μας να γίνεται το κέντρο ελέγχου του προσωπικού μας χώρου, τον οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε όπως επιθυμούμε, καθώς έχοντας κατεβάσει την εφαρμογή LG ThinQ AI, μπορούμε να ελέγξουμε τις συνδεδεμένες συσκευές με ένα απλό πάτημα στην οθόνη του smartphone μας.

, Πάρε τον έλεγχο στο σπίτι με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 με WebOS 6.0 και ThinQ AI

Οι δυνατότητες χειρισμού μέσω του LG ThinQ AI στα ελληνικά είναι πολλές και μπορούμε να εκτελέσουμε διεργασίες οι οποίες είναι απλές αλλά και πιο σύνθετες. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την ένταση του ήχου με το να πει στην τηλεόραση “Αύξηση έντασης ήχου” ή “Ένταση ήχου 20”, ενώ μπορεί να αναφωνήσει “Κανάλι” και το όνομα του καναλιού που επιθυμεί, έτσι ώστε να αλλάξει στο επιθυμητό κανάλι χωρίς να αγγίξει καν το Magic Remote.

Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αλλάξει την πηγή που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης, δηλαδή να αναφωνήσει “Μετάβαση στο…” και να προσθέσει τη video game κονσόλα που έχει στην κατοχή του, χωρίς να χρειάζεται να πάρει στα χέρια του το τηλεχειριστήριο, να πατήσει στο κουμπί της πηγής και να επιλέξει τη συνδεδεμένη κονσόλα στην τηλεόραση. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να αναφωνήσει “Απενεργοποίηση τηλεόρασης όταν τελειώσει το πρόγραμμα” έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθεί η σειρά, η ταινία ή κάποιος αγώνας, η τηλεόραση να απενεργοποιηθεί αυτόματα, χωρίς ο χρήστης να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Οι φωνητικές εντολές ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στον έλεγχο των προγραμμάτων τηλεόρασης αλλά και στις ρυθμίσεις, καθώς υπάρχει η δυνατότητα από το χρήστη να ενεργοποιήσει τη “Λειτουργία Σινεμά” αναφωνόντας “Λειτουργία Εικόνας Σινεμά”, η οποία διαμορφώνει την εικόνα έτσι ώστε να βιώσουμε μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας ή σειράς από την άνεση του σαλονιού μας.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το ότι μπορούμε να ενημερωθούμε για τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός που εμφανίζεται στη σειρά ή ταινία που παρακολουθούμε, δίνοντας τη φωνητική εντολή “Αναζήτηση για ταινίες που πρωταγωνιστεί ο/η…” προσθέτοντας το όνομα ακόμα και Έλληνα ή Ελληνίδας ηθοποιού, έτσι ώστε να εμφανιστούν οι ταινίες τις οποίες ενδεχομένως να παρακολουθήσουμε άλλη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την περιττή και χρονοβόρα αναζήτηση των ταινιών όπου ο αγαπημένος μας ή αγαπημένη μας ηθοποιός πρωταγωνιστεί, κάτι που λίγο πολύ κάνουμε. Πόσες φορές δεν έχουμε πιάσει το smartphone να ψάξουμε τις ταινίες που πρωταγωνιστεί ένας ηθοποιός, χάνοντας τη δράση από την ταινία που παρακολουθούμε αλλά και χρόνο για την αναζήτηση αυτή, ζήτημα το οποίο λύνεται μέσω της σχετικής φωνητικής αναζήτησης.

, Πάρε τον έλεγχο στο σπίτι με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 με WebOS 6.0 και ThinQ AI

Με τις φωνητικές εντολές μπορούμε επίσης να μάθουμε τι ώρα είναι σε συγκεκριμένη πόλη ανά την υφήλιο αναφωνόντας “Τι ώρα είναι τώρα στην…” προσθέτοντας την πόλη αλλά και τον καιρό που θα επικρατεί στην περιοχή μας, δίνοντας την εντολή “Τι καιρό θα έχει το Σαββατοκύριακο;”, με τις σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται στην οθόνη της τηλεόρασης, ενώ μπορούμε επίσης να ζητήσουμε τη σύνδεση συσκευής ήχου Bluetooth δίνοντας την εντολή “Σύνδεση συσκευής ήχου Bluetooth”. Για τους φίλους των αθλητικών διοργανώσεων υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουν την αγαπημένη τους ομάδα στις ειδοποιήσεις για τα αθλητικά δίνοντας την εντολή “Προσθέστε τον/την …. στην αθλητική ειδοποίηση”, έτσι ώστε να μη χάνουν λεπτό από τις διοργανώσεις που η ομάδα τους συμμετέχει ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, σε έξυπνο σπίτι δε θα μπορούσε να λείψει ο έλεγχος των έξυπνων συσκευών χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και των φωνητικών εντολών στα ελληνικά που παρέχει η LG ThinQ AI μέσω των LG 2021 τηλεοράσεων. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το κλιματιστικό μας δίνοντας την εντολή “Ενεργοποίηση κλιματιστικού”, χωρίς να χρειάζεται να αρχίσουμε να ψάχνουμε σε όλο το σπίτι το που έχουμε τοποθετήσει το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού, μιας και όλα είναι πιο εύκολα και άμεσα, μιλώντας στην τηλεόρασή μας.

Έχοντας διαμορφώσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο μας με τη ρύθμιση του κλιματιστικού, μπορούμε μέσω της φωνητικής εντολής “Μείωσε την ένταση των φώτων” , να κάνουμε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο χαλαρωτική, αφού μπορούμε να ρυθμίσουμε το φωτισμό στα επίπεδα που επιθυμούμε έτσι ώστε να νιώθουμε πιο ξεκούραστοι, τη στιγμή που μπορεί να περιμένουμε να τελειώσει το στέγνωμα των ρούχων στο στεγνωτήριο, κάτι για το οποίο μπορούμε να ενημερωθούμε για το χρόνο που απομένει, αναφωνόντας την εντολή “Πες μου την ώρα που απομένει για το στεγνωτήριο”.

Μέσω του LG ThinQ AI στα ελληνικά αλλά και του WebOS 6.0, έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε αλλά και να ενημερωνόμαστε μέσω της LG 2021 τηλεόρασής μας, με τρόπο που μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μιλάμε όπως θα απευθύναμε το λόγο σε έναν άνθρωπο, με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LG να επιτυγχάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και των συσκευών, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να έχουμε στη διάθεσή μας περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας και τον απόλυτο έλεγχο των έξυπνων συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zLsV

Υποστηρίζει Google duo για βιντεοκλήσεις;

Κώστας Βλαχάκης

Όχι, δεν είναι Android TV, είναι WebOS.
“Για να χρησιμοποιήσετε το Duo στην τηλεόρασή σας, πρέπει:
Να έχετε Android TV ή συσκευή Android TV με έκδοση Android 8.0 OreoTM️ ή νεότερη.”
https://support.google.com/duo/answer/10079968?hl=el

Eleni

Έχω πάρει την 816 pa 55”. Στα συμβατικά κανάλια όταν βλέπω από γωνία τα χρώματα είναι αλλοιωμένα. Είναι φυσιολογικό? Επίσης έχετε κάποιες συμβουλές να δώσετε για την ρύθμιση χρωμάτων φωτεινότητας κτλ? Πρέπει να το ρυθμίζω κάθε φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.