QNED 8K: Έρχονται οι πρώτες τηλεοράσεις Mini LED από την LG το 2021

QNED, QNED 8K: Έρχονται οι πρώτες τηλεοράσεις Mini LED από την LG το 2021

Η LG μπαίνει δυναμικά στην αγορά τηλεοράσεων το 2021 με τις νέες προτάσεις της σε QNED οθόνες με 8K ανάλυση. Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα της μοντέλα, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία Mini LED και προσφέρουν backlight με έως και 2.500 dimming zones.

Βέβαια, οι ναυαρχίδες της LG παραμένουν οι OLED τηλεοράσεις, κάτι που θα συνεχιστεί και το 2021. Όμως, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στις LCD προτάσεις της αγοράς, όπως έκανε και με τις Nanocell προτάσεις τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία QNED προσφέρει καλύτερο έλεγχο φωτισμού και αντίθεσης σε σχέση με τα συμβατικά LED panel με φωτισμό στις άκρες ή full-array.

Πάντως, η LG επισημαίνει πως το νέο της panel χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Nanocell και Quantum Dot, όμως το εξελίσσει ακόμα περισσότερο. Η εταιρεία θα δείξει στο κοινό την έκδοση των 86 ιντσών στην επερχόμενη έκθεση CES, μέσω βέβαια ψηφιακού booth. Η οθόνη της προσφέρει πάνω από 30.000 οπίσθιους φωτισμούς LED για να προσφέρει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

νομιζα οτι το next big thing ειναι τ microLed….καλα θα ηταν να γινει ενα αρθρο με αναλυτικη παρουσιαση των τωρινων και μελλοντικων τεχνολογιων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.