Satellite & Digital TV News Report, 17-05-2012

Η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV ετοιμάζεται να εντάξει στο δυναμικό της, το πρώτο κινηματογραφικό κανάλι ξένων ταινιών, ενώ η Nova απαντάει μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η Digea δεν άντεξε τα προβλήματα που είχε στον δορυφόρο Eutelsat 33Ε και μετακόμισε σε άλλο δορυφόρο ενώ οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιριάι να δουν τον τελικό του Champions League σε 3D.

Κάθε Πέμπτη Satellite & Digital TV News Report, νέα στήλη στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Ο τελικός του Champions League 3D!

Ο τελικός του Champions League 3D!
Οι συνδρομητές της NOVA θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων της Ευρώπης, του Champions League, σε 3D! Η συναρπαστική αγγλογερμανική μάχη θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 20/5 στις 18.00 & οι τηλεθεατές της NOVA θα μπορέσουν να απολαύσουν από άλλη γωνία την κόντρα της Chelsea με την Bayern για την κατάκτηση του τίτλου. Ο τελικός θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση και από το Novasports1 & HD την ίδια μέρα, στις 17:00.

————————————————————————————————————————————

OTE TV: Νέο κανάλι ταινιών

OTE TV: Νέο κανάλι ταινιών
Με την αύξηση χωρητικότητας που εξασφάλισε ο ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου με την αλλαγή προτύπου εκπομπής του τέταρτου αναμεταδότη σε DVB-S2/8PSK, άνοιξε ο δρόμος για την προσθήκη νέων καναλιών. Και αυτό γίνεται ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συνεργασίας του ΟΤΕ με το Universal Channel, αφού στη θέση του εμφανίστηκε κάρτα που ανακοινώνει την άφιξη ενός νέου 24ωρου καναλιού ταινιών. Οι πληροφορίες μας λένε πως δεν πρόκειται για κάποιο κανάλι τύπου Sci-Fi, AXN ή Pay Per View, αλλά ενός καναλιού του OTE που θα προβάλει ξένες ταινίες. Από το μέτωπο των συνδρομητών, ο ΟΤΕ καταγράφει αργή αλλά σταθερά ανοδική πορεία και υπολογίζεται πως οι συνδρομητές έχουν φτάσει τους 21.800. Τέλος, ακόμη μια πληροφορία του Digital TV info λέει πως στην δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ, αλλά και στο IPTV ετοιμάζονται πολύ σύντομα να ενσωματωθούν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί «STAR Λαμίας» και το «Αχελώος TV». Θα σας ενημερώνουμε από εδώ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις…

————————————————————————————————————————————

Nova Επίγεια

Nova Επίγεια
Τη νέα πρόταση για ψυχαγωγία στο σπίτι «Nova επίγεια» εισάγει στην ελληνική αγορά ο Όμιλος Forthnet. Η Nova επίγεια, είναι ένας νέος ευέλικτος τρόπος να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε περιεχόμενο και ψηφιακές ευκολίες της Nova, μέσω επίγειου ψηφιακού σήματος, που προσφέρει:
• Το ποιοτικό περιεχόμενο των novacinema1 και novasports1, που τα πρωινά φιλοξενεί για τους μικρούς φίλους της οικογένειας, το παιδικό κανάλι Disney XD.
• Όλα τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια.
• Ευκολία στην εγκατάσταση, καθώς δεν χρειάζεται δορυφορικό πιάτο.
• Τη μοναδική εμπειρία του Ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG) της Nova, με όλες τις πληροφορίες προγράμματος, συνεχώς ανανεωμένες.
• Κορυφαίο αποκωδικοποιητή και επίγειο ψηφιακό δέκτη – έτοιμους για την ψηφιακή μετάβαση, συμβατούς με όλες τις τηλεοράσεις.
Η Nova Επίγεια παρέχεται σε τρεις υπηρεσίες:
– Nova επίγεια Sports & Cinema με 29,90€
– Nova επίγεια Sports με 19,90€
– Nova επίγεια Cinema με 9,90€
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για συνδρομητές Forthnet. Οι τιμές για μη συνδρομητές Forthnet είναι: Nova επίγεια Sports & Cinema με 34,90€, Nova επίγεια Sports με 24,90€, Nova επίγεια Cinema με 14,90€.

————————————————————————————————————————————

H Digea στις 3 μοίρες ανατολικά

H Digea στις 3 μοίρες ανατολικά
Τα δύο multiplex της Digea ξεκίνησαν να εκπέμπουν από τις 3 μοίρες ανατολικά και τον Eutelsat 3C, όπως ήταν και αναμενόμενο μετά τη διακοπή του σήματος τους από τις 33 μοίρες ανατολικά. Οι δύο συχνότητες εκπομπής των multiplex είναι οι 12.682Η, 8.375, DVB-S2/8PSK με τα ANT1, ALPHA, M.TV (Μακεδονία TV) και ALTER (χρωματική κάρτα) και 12.694Η, 8.375, DVB-S2/8PSK με τα Mega, SKAI, Star και το δοκιμαστικό με την χρωματική κάρτα. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα οι παράμετροι εκπομπής να μην είναι οι οριστικές, αφού μετά από τις δοκιμές για βελτιστοποίηση του σήματος ίσως αλλάξουν.

————————————————————————————————————————————

OTE TV: Υποθέσεις εργασίας

OTE TV: Υποθέσεις εργασίας
Μετά από 7 μήνες λειτουργίας του ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου, και με τους συνδρομητές του να κυμαίνονται γύρω στις 19.000-20.000, (προσθέτοντας και το IPTV οι συνδρομητές προσεγγίζουν τις 68.000), αναρωτιόμαστε ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου, ώστε να «κουνήσει τη βελόνα» και να προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό νέων συνδρομητών. Έχει διαφημιστεί δυνατά σε όλα τα μέσα, έχει παίξει το χαρτί των αθλητικών μεταδόσεων (El Classico, F1, Κύπελλο), έχει βάλει κατά 90% τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και έχει φτάσει σήμερα όπως γράψαμε παραπάνω στις 20.000 (δορυφορικά) και με την ολοκλήρωση της εισόδου των καναλιών εθνικής εμβέλειας (ΑΝΤ1 & Μακεδονία) θα πάρει ακόμα ένα κομμάτι κοινού που ήταν στη nova, σε περιοχές με προβληματική λήψη που δεν έχει φτάσει η Digea, στο εξωτερικό, κλπ. Πόσοι να είναι αυτοί; Δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Άντε και τους παίρνει όλους, θα φτάσει σε ένα νούμερο. Μετά; Ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει για να προσελκύσει ή να μετακινήσει από την ανταγωνιστική Νova μεγάλη μερίδα συνδρομητών στην πλατφόρμα του; Νομίζουμε πως δύο πράγματα είναι τα πιο βασικά.
1) Κεφάλαιο Ταινίες: Πονάει πολύ σε αυτό το κομμάτι ο ΟΤΕ και θα πρέπει να το λύσει οπωσδήποτε γιατί αυτή τη στιγμή το πακέτο δεν είναι ολοκληρωμένο. Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να προσφέρει ταινίες πρώτης γραμμής. Είτε με την προσθήκη κανονικών καναλιών ταινιών, είτε με μια λύση Pay per View, η οποία θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από τρείς επιλογές σε SD και μια τουλάχιστον σε HD. Βέβαια και σε αυτή τη λύση θα πρέπει να κρατήσει το κόστος χαμηλά.
2) Κεφάλαιο αθλητικό περιεχόμενο: Χρειάζεται κάτι δυνατό, κάτι που θα κάνει αίσθηση, κάτι με πολλούς και φανατικούς φίλους. Με το ελληνικό πρωτάθλημα κλεισμένο στη Nova μέχρι το 2015 είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League (ξεκινούν οι συζητήσεις το καλοκαίρι) για να κάνει τη διαφορά. Φυσικά θα πρέπει να διατηρήσει (όσο είναι δυνατόν) και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα που έχει, με πρώτη προτεραιότητα την Primera Division. Αν αποκτούσε την Premier League, ακόμη και με μια ενδεχόμενη απώλεια του Γερμανικού ή του Ιταλικού πρωταθλήματος πάλι κερδισμένος θα ήταν.
Δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν θέσει οι υπεύθυνοι του OTE και πως σκέφτονται να ενεργήσουν. Μπορεί να θέλουν απλά σε μια οικονομική συγκυρία όπως είναι η σημερινή, να τηρήσουν στάση αναμονής και εμπλουτίζοντας σταδιακά το πρόγραμμα τους με νέα HD ή SD κανάλια και κρατώντας χαμηλά τη μηνιαία συνδρομή να εγγράφουν νέους πελάτες ή να «τσιμπάνε» από τη δεξαμενή συνδρομητών της Nova, η οποία και από την πλευρά της θα δώσει σκληρή μάχη με προσφορές και συνδυαστικά προγράμματα για να διατηρήσει τα κεκτημένα.

————————————————————————————————————————————

Τη στήλη Sat & Digital TV News Report επιμελείται το μηνιαίο περιοδικό για τη δορυφορική και ψηφιακή τηλεόραση Digital TV info.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Πολλές τηλεοράσεις με τη χρήση κάρτας τύπου pcmcia και της καρτας πρόσβασης υποστηρίζουν κωδικοποιημενο περιεχόμενο. Η nova το υποστηρίζει αυτό η πρεπει ντε και καλά να πάρεις αποκωδικοποιητή;

Arno

όχι φίλε μου, δυστυχώς τόσο η Nova όσο και ο ΟΤΕ απαιτούν την αγορά του δέκτη τους για την παρακολούθησή τους

Petran

Μήπως ξέρετε τι γίνεται στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά – Κοζάνη) με τη Digea? Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η ψηφιακή τηλεόραση σε αυτές τις περιοχές? Υπάρχει πρόβλημα με το κέντρο εκπομπής στο Βίτσι?

Κανονικά έπρεπε έως τα μέσα του 2012 να έχει όλη η Ελλάδα ψηφιακό σήμα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση! Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα?

Δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση η Digea απ’ ότι βλέπω, αλλά ρωτάω εσάς γιατί είστε μέσα στα πράγματα και ίσως ξέρετε κάτι παραπάνω!

Arno

Φίλε Petran χρονοδιαγράμματα υπήρξαν πολλά… το θέμα είναι ότι δεν τηρήθηκε κανένα. Οι πληροφορίες για το Βίτσι μιλάνε για 2013, άγνωστο όμως πότε

Petran

Το 2013??? Περαστικά μας…!!! Τελευταίοι θα πάρουμε απ’ ότι κατάλαβα…
Τι χρονοδιαγράμματα και πράσινα άλογα έψαχνα κι εγώ…
Τέλος πάντων… ευχαριστώ για την απάντηση…

Panos

@Petran Μπα, δεν νομίζω εμείς θα πάρουμε τελευταίοι λες και δεν υπάρχουμε στην Ελλάδα 🙂 (Από Καλαμάτα)

Arno

Όχι φίλε Πάνο από όσο ξέρω η Καλαμάτα δεν θα είναι από τις τελευταίες. Πιστεύω ότι θα είναι μέσα στις 5 επόμενες μεταβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Νέες LG UP78006LB TV με Real 4K UHD ανάλυση

Η LG παρουσιάζει τις νέες UHD τηλεοράσεις UP78006LB που κυκλοφόρησαν σε 75, 65, 55, 50 και 43 ίντσες που προσφέρουν ρεαλιστικές εικόνες ποιότητας, με ζωηρά χρώματα.

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Home Cinema LG LG OLED TV

LG OLED TV: Απολαύστε κινηματογράφο στο σπίτι

Η LG προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία θέασης, χάρη στις πολυβραβευμένες OLED τηλεοράσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να νιώθουν ότι βρίσκονται στο σινεμά από την άνεση του καναπέ τους.

Home Cinema Samsung

Samsung: Μπορεί να αχρηστεύσει από απόσταση κλεμμένες τηλεοράσεις της

Η Samsung αχρηστεύει από απόσταση τηλεοράσεις που κλάπηκαν από τις αποθήκες της Νοτίου Αφρικής εν μέσω βίαιων αναταραχών στη χώρα.