Δίκτυο 5G: Ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018

Αν και πολλοί προσπαθούν ακόμη να προσαρμοστούν στις 4G LTE ταχύτητες, ήδη μιλάμε για το μέλλον του mobile internet το οποίο θα είναι πολύ πιο γρήγορο απ όσο περιμέναμε. Η διαθεσιμότητα 5G ταχυτήτων θα ξεκινήσει από το 2020, αλλά ήδη γνωρίζουμε αρκετά για το ίντερνετ του μέλλοντος.

Το 5G ορίζεται ως δίκτυο που θα “είναι ικανό να μεταφέρει δεδομένα σε 20 gigabits-per-second”, ταχύτητα η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν HD ταινίες σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα οι μέγιστες ταχύτητες 4G φτάνουν 150 megabits per second, αν και οι περισσότεροι δεν τις φτάνουν.

Επιπλέον, το δίκτυο 5G θα έχει την ικανότητα να παρέχει περισσότερα από 100 megabits ανά δευτερόλεπτο, και μετάδοση δεδομένων σε πάνω από ένα εκατομμύριο Internet of Things συσκευές, μέσα σε 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, σύμφωνα με την αναφορά της Korea Times.

Πριν όμως γίνει η ευρεία κυκλοφορία του το 2020, το 5G αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Pyeongchang, Νότια Κορέα το 2018.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Ιαπωνική βοήθεια για την ανάπτυξη του 5G

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 20:59

Σχόλια

  • Αυτά είναι και 'μεις καλά καλά δεν έχουμε 4g εδώ. Πάντως θα είναι πολύ δυνατό 13 φορές πιο γρήγορο σχεδόν από το υπάρχων δίκτυο.
    Για να δούμε, κάθε εξέλιξη σε καλό.

  • Ωραιο κολπακι οι διαφημιζομενες ταχυτητες...αλλα ποτε δεν τις πιανουν...ειναι οπως το 3G+ που ελεγε 42mbps και επιανε με το ζορι 2-3,και το 4G που επιανε 150 κ με το ζορι πιανει 7-10.Θα ειναι πραγματικα μεγαλο καταρθωμα αν καταφερουν να παρεχουν 100mbps σε ολους

  • Για μένα το κυρίως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα MB που διαθέτουν οι εταιρείες. Δεν γίνεται να έχω 4G κινητό, να πιάνω πάνω 70Mbps (όπου υπάρχουν διαθέσιμες κεραίες..) και να μην έχω αρκετά Mb για ξόδεμα.

  • Διαφημίζουν 3g-4g πού πρακτικά δεν έχει παντού.Ας φτιάξουν το 3g και βλέπουμε...

  • Σε 10 ώρες θέασης HD Streaming έχεις ξοδέψει το μεγαλύτερο μηνιαίο και δήθεν "απεριόριστο" πακέτο δεδομένων της VODAFONE. Είμαστε πραγματικά για κλάματα. Μόνο στην Ελλάδα γίνετε αυτό. Εντελώς άχρηστες στην Ελλάδα αυτές οι ταχύτητες με την τιμή και τους περιορισμούς που έχουν τα πακέτα δεδομένων. Και δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτε. Το 4G δεν το έχω ενεργοποιήσει στο S4 μου. Τι να το κάνω με 750mb το μήνα;
    Αλλά και οι καταναλωτές δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Δεν είδα καμιά διαμαρτυρία να γίνετε πουθενά, κανένα διαδικτυακό ψήφισμα, καμιά καταγγελία στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Κοιμόμαστε όλοι σαν τα ζώα εδώ στο Ελλάντα.
    Εσείς στο Techkblog σε συνεργασία με άλλα μεγάλα διαδικτυακά forum του χώρου θα μπορούσατε να οργανώσετε κάτι τέτοιο και όλοι μας σίγουρα θα συμμετέχομε.

  • νομιζω πως ο Solon μας καλυψε ολους!
    τα πακετα δεδομενων και γενικοτερα οι εταιρειες στην ελλαδα με τα δηθεν απεριοριστα συμβολαια τους ειναι για κλαμματα.
    εν ετη 2015 υπερχρεωνουν τα παντα...ασε και το μαρκετινγ...ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ 4G+ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ??? που ειμαστε ρε μεγαλε? Ο silver surfer???

  • νομιζω πως ο Solon μας καλυψε ολους!
    τα πακετα δεδομενων και γενικοτερα οι εταιρειες στην ελλαδα με τα δηθεν απεριοριστα συμβολαια τους ειναι για κλαμματα.
    εν ετη 2015 υπερχρεωνουν τα παντα...ασε και το μαρκετινγ...ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ 4G+ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ??? ποιοι ειμαστε ρε μεγαλε? Ο silver surfer???

  • Λυπηρο ρε παιδια,όλοι εστιάζουν στην ταχύτητα και όχι στην ακτινοβολία.5G...δωρεάν καρκίνος για όλους

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.