Amazon: Έξυπνο καρότσι βοηθά να πληρώνετε χωρίς να υπάρχει ταμίας

Amazon, Amazon: Έξυπνο καρότσι βοηθά να πληρώνετε χωρίς να υπάρχει ταμίας

Η Amazon έχει επενδύσει πολλά στην πραγματοποίηση αγορών σε φυσικά καταστήματα με τη χρήση αυτόματων διαδικασιών και συστημάτων. Μόλις η εταιρεία αποκάλυψε ένα ακόμα προϊόν το οποίο βοηθά στις αυτόματες αγορές. Πρόκειται για ένα έξυπνο καρότσι σούπερ μάρκετ.

Ψωνίζοντας έξυπνα

Το όνομα του έξυπνου καροτσιού είναι “Dash Cart” και οπτικά μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο καρότσι σούπερ μάρκετ. Όμως, διαθέτει κάμερες, αισθητήρες, και ενσωματωμένη ζυγαριά, που του επιτρέπουν να υπολογίζει το κόστος όσων έχει προσθέσει σε αυτό ο πελάτης.

Κάθε φορά που ο καταναλωτής προσθέτει ένα προϊόν στο έξυπνο καρότσι της Amazon αυτό το αναγνωρίζει και προσθέτει την αξία του στον λογαριασμό. Στο τέλος υπολογίζει το συνολικό ποσό και φροντίζει να το χρεώσει στον λογαριασμό του πελάτη. Έτσι δεν χρειάζεται καν να υπάρχει ταμίας στο κατάστημα, ούτε ο καταναλωτής να έρχεται σε επαφή με κάποιον υπάλληλο.

Μπορεί η διαδικασία να ακούγεται γνώριμη, αλλά το Dash Cart χρησιμοποιεί τους δικούς του αισθητήρες, κάμερες, και τα λοιπά, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού ο οποίος είναι τοποθετημένος στους τοίχους και τα ράφια. Επίσης, το έξυπνο καρότσι δεν απαιτεί κάποιος να σκανάρει ή να καταχωρεί τα προϊόντα ένα προς ένα.

Πώς λειτουργεί το έξυπνο καρότσι

Σύμφωνα με την Amazon, το Dash Cart σχεδιάστηκε για μικρές εξορμήσεις όπου ο καταναλωτής θέλει να ψωνίσει ελάχιστα προϊόντα, και χωράει μόνο δύο σακούλες σούπερ μάρκετ.

Μόλις ο καταναλωτής φτάσει στο κατάστημα, παίρνει το καροτσάκι και σκανάρει ένα QR code ώστε να συνδέσει τον λογαριασμό του με αυτό. Από εκεί και πέρα τοποθετεί τα προϊόντα στις σακούλες και το καρότσι αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Η Amazon αναφέρει ότι αν το Dash Cart αναγνωρίσει ένα προϊόν κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο, διαφορετικά αναβοσβήνει μία πορτοκαλί ένδειξη, ώστε ο καταναλωτής να το αφαιρέσει και να το επανατοποθετήσει.

Τέλος, το έξυπνο καρότσι διαθέτει μία οθόνη που επιτρέπει την πρόσβαση στις λίστες αγορών που καταχωρούν οι χρήστες στην Alexa, καθώς και έναν σαρωτή κουπονιών.

Amazon, Amazon: Έξυπνο καρότσι βοηθά να πληρώνετε χωρίς να υπάρχει ταμίας

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.