Amazon: Θα δίνει άδεια χρήσης ταινιών και σειρών της σε άλλα μέσα

Amazon MGM, Amazon: Θα δίνει άδεια χρήσης ταινιών και σειρών της σε άλλα μέσα

Μετά την εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (MGM), η Amazon εγκαινιάζει τη μονάδα διανομής Amazon MGM Studios, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διανομή πρωτότυπων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών της Amazon, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας βιβλιοθήκης που έλαβε μέσω της MGM.

Τον Μάρτιο του 2022 συμφωνήθηκε η εξαγορά της MGM για 8,5 δισ. δολάρια, μέσα από την οποία η Amazon απέκτησε πρόσβαση στις 4.000 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων 12 Angry Men, Creed, Robocop, Rocky και Stargate και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένου του The Handmaid’s Tale, που έγινε επιτυχία για το Hulu, και το Fargo, το οποίο έχει προβληθεί στο FX. Ακόμα, περιλαμβάνει και τις επερχόμενες κυκλοφορίες.

Επιπλέον, η Amazon MGM Studios Distribution θα διανείμει πρωτότυπο περιεχόμενο της Amazon που προηγουμένως περιοριζόταν στο Amazon Prime Video, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας Coming 2 America και της τηλεοπτικής εκπομπής The Marvelous Mrs. Maisel.

Η ανακοίνωση της Amazon τη Δευτέρα ανέφερε ότι αναμένει «σημαντικά έσοδα τρίτων μερών από αδειοδότηση και συναλλαγές» μέσω της διανομής. Το Bloomberg ανέφερε ότι το νέο τμήμα θα εξερευνήσει περιεχόμενο αδειοδότησης σε ξένα δίκτυα, εκτός από άλλες υπηρεσίες streaming και αεροπλάνα.

Σε μια δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση, ο Chris Ottinger, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διανομή MGM για περισσότερα από 10 χρόνια και θα ηγηθεί της Amazon MGM Studios Distribution είπε ότι το νέο τμήμα «θα ξεπεράσει το τρέχον καλούπι πωλήσεων δημιουργώντας προσαρμοσμένα πακέτα που θα ικανοποιούν τις ατομικές ανάγκες περιεχομένου των πελατών μας».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.