Internet

Amazon: Θα δίνει άδεια χρήσης ταινιών και σειρών της σε άλλα μέσα

Μετά την εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (MGM), η Amazon εγκαινιάζει τη μονάδα διανομής Amazon MGM Studios, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διανομή πρωτότυπων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών της Amazon, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας βιβλιοθήκης που έλαβε μέσω της MGM.

Τον Μάρτιο του 2022 συμφωνήθηκε η εξαγορά της MGM για 8,5 δισ. δολάρια, μέσα από την οποία η Amazon απέκτησε πρόσβαση στις 4.000 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων 12 Angry Men, Creed, Robocop, Rocky και Stargate και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένου του The Handmaid’s Tale, που έγινε επιτυχία για το Hulu, και το Fargo, το οποίο έχει προβληθεί στο FX. Ακόμα, περιλαμβάνει και τις επερχόμενες κυκλοφορίες.

Επιπλέον, η Amazon MGM Studios Distribution θα διανείμει πρωτότυπο περιεχόμενο της Amazon που προηγουμένως περιοριζόταν στο Amazon Prime Video, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας Coming 2 America και της τηλεοπτικής εκπομπής The Marvelous Mrs. Maisel.

Η ανακοίνωση της Amazon τη Δευτέρα ανέφερε ότι αναμένει «σημαντικά έσοδα τρίτων μερών από αδειοδότηση και συναλλαγές» μέσω της διανομής. Το Bloomberg ανέφερε ότι το νέο τμήμα θα εξερευνήσει περιεχόμενο αδειοδότησης σε ξένα δίκτυα, εκτός από άλλες υπηρεσίες streaming και αεροπλάνα.

Σε μια δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση, ο Chris Ottinger, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διανομή MGM για περισσότερα από 10 χρόνια και θα ηγηθεί της Amazon MGM Studios Distribution είπε ότι το νέο τμήμα «θα ξεπεράσει το τρέχον καλούπι πωλήσεων δημιουργώντας προσαρμοσμένα πακέτα που θα ικανοποιούν τις ατομικές ανάγκες περιεχομένου των πελατών μας».

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.