Internet

Week in Review: Black Shark 2, Google Pixel 4 XL, Ίντερνετ στην Ελλάδα

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα για τους οπαδούς της τεχνολογίας. Διέρρευσαν renders και χαρακτηριστικά συσκευών, πατέντες εταιρειών και μικρά “ψέματα” είδαν το φως της μέρας, είδαμε παράξενα προϊόντα τεράστιας αξίας, σημειώθηκαν ρεκόρ σε διάφορους τομείς, και άλλα πολλά.

Πρώτα από όλα ανακοινώθηκε το Xiaomi Black Shark 2, το οποίο θα έχει Snapdragon 855, 12GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο, ανάλυση οθόνη FHD+, και θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου. Από την άλλη, η Vivo παρουσίασε το Vivo Apex 2019, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν τη συσκευή να μην έχει καθόλου υποδοχές.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εβδομάδα που μας πέρασε ως “Η εβδομάδα της πατέντας”. Η Samsung σχεδιάζει smartphone που φοριέται στον καρπό, και η Google ετοιμάζει gaming χειριστήριο για την game streaming υπηρεσία της, και αναδιπλούμενο smartphone.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διέρρευσαν τα σχέδια του Google Pixel 4 XL, το οποίο θα έχει hole punch στην οθόνη και διπλές κάμερες. Επίσης, αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για την εμφάνιση του Huawei P30, καθώς και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Στον τομέα των ρεκόρ έχουμε αρκετά να πούμε. Ξεκινάμε με τα συλλεκτικά iPhone XS και iPhone XS Max τα οποία έχουν ενσωματωμένο tourbillon και κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Συνεχίζουμε με τον μέσο όρο ταχύτητας download στην Ελλάδα για το 2018, που έσπασε όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως, μόλις 15Mbps. Έπειτα, η Kaspersky Lab ανακοίνωσε ότι η επιθέσεις phishing το 2018 ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια. Και κλείνουμε με την Huawei της οποίας το Huawei Mate 20 πούλησε μέσα σε πέντε μήνες δέκα εκατομμύρια συσκευές.

Τέλος, την εβδομάδα που μας πέρασε γιορτάσαμε δύο σημαντικές επετείους για τον κόσμο της τεχνολογίας. Αρχικά, στις 12 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Ιστός έγινε 30 χρονών, και η Google το γιόρτασε με τη δημιουργία ενός Doodle, που μας ταξίδεψε στις εποχές του dial-up. Έπειτα, μία υπάλληλος της Google έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ υπολογισμού ψηφίων του αριθμού π, καταφέρνοντας να υπολογίσει 31 τρισεκατομμύρια ψηφία, με τη βοήθεια cloud computing. Η εταιρεία αποκάλυψε το γεγονός την Παγκόσμια Ημέρα του π στις 14 Μαρτίου.

Επεξεργάστηκε την 6 Απριλίου 2019 12:00

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.