Week in Review: Black Shark 2, Google Pixel 4 XL, Ίντερνετ στην Ελλάδα

Black Shark 2 Google Pixel 4 XL Ίντερνετ στην Ελλάδα, Week in Review: Black Shark 2, Google Pixel 4 XL, Ίντερνετ στην Ελλάδα

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα για τους οπαδούς της τεχνολογίας. Διέρρευσαν renders και χαρακτηριστικά συσκευών, πατέντες εταιρειών και μικρά “ψέματα” είδαν το φως της μέρας, είδαμε παράξενα προϊόντα τεράστιας αξίας, σημειώθηκαν ρεκόρ σε διάφορους τομείς, και άλλα πολλά.

Πρώτα από όλα ανακοινώθηκε το Xiaomi Black Shark 2, το οποίο θα έχει Snapdragon 855, 12GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο, ανάλυση οθόνη FHD+, και θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου. Από την άλλη, η Vivo παρουσίασε το Vivo Apex 2019, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν τη συσκευή να μην έχει καθόλου υποδοχές.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εβδομάδα που μας πέρασε ως “Η εβδομάδα της πατέντας”. Η Samsung σχεδιάζει smartphone που φοριέται στον καρπό, και η Google ετοιμάζει gaming χειριστήριο για την game streaming υπηρεσία της, και αναδιπλούμενο smartphone.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διέρρευσαν τα σχέδια του Google Pixel 4 XL, το οποίο θα έχει hole punch στην οθόνη και διπλές κάμερες. Επίσης, αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για την εμφάνιση του Huawei P30, καθώς και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Στον τομέα των ρεκόρ έχουμε αρκετά να πούμε. Ξεκινάμε με τα συλλεκτικά iPhone XS και iPhone XS Max τα οποία έχουν ενσωματωμένο tourbillon και κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Συνεχίζουμε με τον μέσο όρο ταχύτητας download στην Ελλάδα για το 2018, που έσπασε όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως, μόλις 15Mbps. Έπειτα, η Kaspersky Lab ανακοίνωσε ότι η επιθέσεις phishing το 2018 ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια. Και κλείνουμε με την Huawei της οποίας το Huawei Mate 20 πούλησε μέσα σε πέντε μήνες δέκα εκατομμύρια συσκευές.

Τέλος, την εβδομάδα που μας πέρασε γιορτάσαμε δύο σημαντικές επετείους για τον κόσμο της τεχνολογίας. Αρχικά, στις 12 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Ιστός έγινε 30 χρονών, και η Google το γιόρτασε με τη δημιουργία ενός Doodle, που μας ταξίδεψε στις εποχές του dial-up. Έπειτα, μία υπάλληλος της Google έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ υπολογισμού ψηφίων του αριθμού π, καταφέρνοντας να υπολογίσει 31 τρισεκατομμύρια ψηφία, με τη βοήθεια cloud computing. Η εταιρεία αποκάλυψε το γεγονός την Παγκόσμια Ημέρα του π στις 14 Μαρτίου.

Xiaomi Black Shark 2: Με Snapdragon 855 και 12GB RAM το νέο gaming smartphone

Vivo Apex 2019: Το πρώτο smartphone χωρίς υποδοχές

Πατέντα της Samsung για smartphone που φοριέται στον καρπό

Πατέντα της Google δείχνει χειριστήριο για την game streaming υπηρεσία της

Το αναδιπλούμενο smartphone της Google εμφανίζεται σε πατέντα και διπλώνει προς τα μέσα

Google Pixel 4 XL: Διέρρευσε σχέδιο και render που αποκαλύπτει το design

Huawei P30: Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για την εμφάνιση, και όλα τα χαρακτηριστικά

Συλλεκτικά iPhone XS και iPhone XS Max αξίας χιλιάδων ευρώ, με ενσωματωμένο tourbillon

Ο μέσος όρος ταχύτητας download το 2018 στην Ελλάδα ήταν 15Mbps

Τα 500 εκατομμύρια άγγιξαν οι επιθέσεις phishing το 2018

Huawei Mate 20: Πούλησαν πάνω από δέκα 10 εκ. συσκευές σε πέντε μήνες

30 Χρόνια Παγκόσμιος Ιστός: Γιατί ο σωστός όρος είναι ιστός και όχι internet;

Με τη βοήθεια cloud computing υπάλληλος της Google υπολόγισε 31 τρισεκατομμύρια ψηφία του π

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.