Internet

Anonymous: Επίθεση DDoS στην Τράπεζα της Ελλάδος

Οι Anonymous, είναι μια ομάδα χακτιβιστών που βρίσκεται στη δημοσιότητα κατά καιρούς από τις δράσεις της. Τελευταία φορά βρέθηκε στη δημοσιότητα κηρύσσοντας τον πόλεμο στον ISIS μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία δέχτηκε επίθεση την Τρίτη και όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, έριξαν την σελίδα της για 6 ώρες. Η επίθεση DDoS έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpIcarus, δηλαδή «Επιχείρηση Ίκαρος».

Ποιος ήταν όμως ο λόγος μιας τέτοιας επίθεσης; Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδίων, ήθελαν να “επιτεθούν σε παγκόσμια, διεφθαρμένα οικονομικά ινστιτούτα και οργανισμούς”.

Οι Αnonymous ανέφεραν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από Βραζιλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράν και Κίνα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Anonymous αναφέρουν: «Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο».

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Μαΐου 2016 12:37

Σχόλια

  • ακόμη με DDoS ασχολούνται οι χάκερς;πάει...χάλασαν κι αυτοί...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.