Apple Pay στην Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα

Apple Pay Ελλάδα, Apple Pay στην Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα

Το Apple Pay, η δημοφιλής υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών μέσω συσκευών Apple έρχεται στην Ελλάδα και μάλιστα άμεσα, μέσα στην εβδομάδα. Οι φήμες που κυκλοφορούν για το Apple Pay εδώ και καιρό φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν αυτή την Τετάρτη σε event που έχει προγραμματιστεί από μεγάλη εταιρεία που συνεργάζεται με περισσότερα από 10.000 συμβεβλημένα σημεία-καταστήματα, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών πρώτης γραμμής, όπως διατροφή, ένδυση και μετακινήσεις.

Από ότι μπορούμε να καταλάβουμε, σε όσα από αυτά τα συμβλελημένα καταστήματα επιλέξουν να παρέχουν την υπηρεσία Apple Pay, θα μπορούμε να πληρώσουμε με την συμβατή Apple συσκευής μας δηλαδή iPhone, iPad, Watch ή Mac. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες αυτή την εβδομάδα και χαρούμενοι που θα υποδεχθούμε την υπηρεσία πληρωμών Apple Pay στην Ελλάδα έστω και μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία και όχι επίσημα από την ίδια την Apple.

Οποιαδήποτε υπηρεσία τεχνολογίας μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητά μας είναι ευπρόσδεκτη και μας ενδιαφέρει να είναι διαθέσιμη, είτε την χρησιμοποιήσουμε άμεσα είτε όχι. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων αυτή την Τετάρτη, το Techblog είναι προσκεκλημένο στη συγκεκριμένη εκδήλωση και θα μάθουμε από πρώτο χέρι όλες τις λεπτομέριες.

Το Apple Pay έρχεται στην Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα! Welcome!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αν δεν το υποστηρίξουν οι ελληνικές τράπεζες τι να το κάνεις…

NikosAr

Σε αναμονή Κωστή ….!

Chris_BMW

Στο “φόρτωμα” της κάρτας θ υπάρχει προμήθεια ;Γνωρίζει κανείς τις λεπτομέρειες ;

kkalog

ότι ισχύει για φόρτιση κάρτας (αν μιλάμε για προπληρωμένες) από την Τράπεζα ή το ιδρυμα που την εκδίδει και για οποιαδήποτε χρήση των χρημάτων, το Apple Pay και η Apple δεν χρεώνει τίποτα το χρήστη.

Chris_BMW

Αυτό το γνωρίζω (πως η Apple δεν χρεώνει) το χρησιμοποιεί ο αδερφός μου στο εξωτερικό (έχει τη χρεωστική του περασμένη από τη Sparkasse ) .
Ρωτάω για τη συγκεκριμένη κάρτα που θα χορηγείται . Αν υπάρχει έξτρα προμήθεια .

kkalog

η συγκεκριμένη προπληρωμένη κάρτα που φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη που θα αξιοποιήσει το Apple Pay είναι καταρχήν εταιρική κάρτα (απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να διευκολύνουν/ελέγχουν τα έξοδα που κάνει το προσωπικό τους) δεν ξέρω αν με την είσοδο τους στο Apple Pay θα τη διευρύνουν για χρήση από ιδιώτες οπότε εκεί θα δούμε την τιμολογιακή τους πολιτική

Chris_BMW

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου .

Γιαννης

Μόνο εγώ δεν κατάλαβα πως θα πληρώνεις με Apple pay αφού δεν θα μπορείς να συνδέσεις μια κάρτα να τα τραβήξει???

kkalog

Η εταιρεία που θα το εφαρμόσει απο οτι φαίνεται πρώτη, έχει δική της προπληρωμένη κάρτα κυρίως για εταιρικά έξοδα. Η αμέσως επόμενη κατα τα επίσης φαινόμενα θα ειναι γερμανική fintech με άδεια τράπεζας που επίσης έχει δική της κάρτα συνδεδεμένη με το λογαριασμό που ανοίγεις εκεί και ειναι ήδη αρκετά δημοφιλής στην Ελλάδα.

Kallergis

Συγγνώμη φίλοι, αλλά ποια είναι μοντέλα που θα το υποστηρίζουν; Ευχαριστώ!

Paschalis

Osa exoun NFC
Dld se iphone apo iPhone 6 kai meta

konstantinos

παιδια χαλαρωστε μην τρελενεστε…. το χρησιμοποιω ενα χρονο(εξωτερικο) τωρα ειναι ευκολο απλο και χωρις καμια χρεωση .απο τη στιγμη που θα ανακοινωθει η υπηρεσια μεσα σε μια εβδομαδα και οι τραπεζες θα ειναι ετοιμες. το μονο που εχετε να κανετε ειναι α σετ απ apple wallet και ειστε ετοιμοι.. καμια προμηθεια .Πριν το (ταπ) ανεπαφο!!!!! στην ελλαδα (που θεωρω το πιο χαζο ορο οποιος το σκεφτηκε αντι να το αφησει οπως σε ολο το κοσμο) πρεπει να βαλεις το δαχτυλικο σου αποτυπωμα η αναγνωριση προσωπου, και τελειωσε.ακομα εχεις την επιλογη για το ποιο θα ειναι η κυρια καρτα σου χρεωστικη η πιστωτικη.

kkalog

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι δεν είναι τόσο «ευθύγραμμο» για μια τραπεζα να μπορέσει να βάλει τις κάρτες της στο Apple Pay γιατί αυτό χρησιμοποιεί μια τεχνική που λέγεται tokenization ώστε κατά τη συναλλαγή στο POS να μην μεταδίδονται στοιχεία της κάρτας αλλά ένας μοναδικός κωδικός μιας χρήσης. Αν μια τράπεζα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Apple Pay. Οι ελληνικές τράπεζες και πάροχοι υπηρεσιών POS δεν είναι όλοι έτοιμοι με όλα τα προϊόντα τους για αυτό, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λιγότερο ή περισσότερο (οι χρήστες ελληνικών καρτών) για ευρεία διάδοση του Apple Pay.

Babis Briolas

Επαυξάνω με τον kkalog στο ότι “δεν είναι τόσο ευθύγραμμο”. Αντιθέτως χρειάζεται αρκετή δουλειά από κάθε Τράπεζα για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις ασφάλειας του Apple Pay και μη αμελητέο κόστος “επένδυσης”, να μη μιλήσουμε για κόστος (στην Τράπεζα) ανά συναλλαγή.
Το αν θα χρεώνεται ο καταναλωτής για επαναφόρτιση του σχήματος που παρέχει η κάθε τράπεζα για το ApplePay είναι θέμα δικό της. Αυτό που οι φίλοι από το εξωτερικό αναφέρουν ότι δε χρεώνονται δε σημαίνει ότι ισχύει παντού και με κάθε Τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.