Το Apple Pay έρχεται σε Ελλάδα και Κύπρο

Apple Pay Ελλάδα και Κύπρο, Το Apple Pay έρχεται σε Ελλάδα και Κύπρο

Το Apple Pay έρχεται στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα η αγγλική ψηφιακή τράπεζα Monese γνωστή για την έκδοση καρτών για online μεταφορά χρημάτων και πληρωμές χωρίς προμήθεια. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα με ένα tweet της τράπεζας και ανάμεσα στις 13 χώρες που θα ξεκινήσει η διάθεση της υπηρεσίας πληρωμών Apple Pay βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος.

Η ψηφιακή τράπεζα Monese θα είναι μια από τις πρώτες που θα παρέχουν το Apple Pay στην χώρα μας. Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την διάθεση στην Ελλάδα της υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών Garmin Pay από την Alpha Bank.

Το Apple Pay είναι μια υπηρεσία πληρωμών για συσκευές της Apple (iPhone, iPad, Watch, Mac) και για να την χρησιμοποιήσεις θα πρέπει πρώτα να καταχωρήσεις στο Wallet μια πιστωτική κάρτα που υποστηρίζει την υπηρεσία. Μετά θα μπορείς να πληρώνεις σε καταστήματα ηλεκτρονικά και μη που υποστηρίζουν το Apple Pay.

Και η ανταγωνίστρια ψηφιακή τράπεζα n26 έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει την υπηρεσία Apple Pay στην χώρα μας. Αναμένουμε.

Apple Pay Ελλάδα και Κύπρο, Το Apple Pay έρχεται σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
charalav

Στο Apple Wallet μπορεί να καταχωρηθεί και χρεωστική (debit), πέρα από πιστωτική (credit). Η υπηρεσία Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές (contactless κάνοντας χρήση της τεχνολογίας NFC). Η πληρωμή είνα απόλυτα ασφαλής (χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή face id). Σε κάθε πληρωμή γίνεται αυτόματα generate ένας μοναδικός αριθμός κάρτας, που είναι διαφορετικός από αυτόν της υλικής καταχωρημένης κάρτας στο Apple Wallet.

Prideous

Να ρωτήσω ….
Προσθέτω ας πούμε μια χρεωστική Eurobank
Θα παίρνει κάτι παραπάνω σαν προμήθεια η apple ή θα είναι σαν να πληρώνω κανονικά με την κάρτα μου ?

charalav

Δεν υπάρχει καμία απολύτως προμήθεια! Είναι σαν να πληρώνεις κανονικά με τη φυσική σου κάρτα και τα λεφτά δεσμεύονται απευθείας στο τραπεζικό σου λογαριασμό.

Thanoslam

Πως μπορούμε να προσθέσουμε κάρτα; Λειτουργεί το Apple Pay στην Ελλάδα;

at last

epitelous !!!! kathe kalokairi diakopes ipofero me ta psila kai tin kiria maria sti gitonia pou den xeri ti ine i karta i xexasa to portofoli mou (sorry gia greeklish)

NikosAr

Επιτέλους …. περιμένουμε ενημέρωση Κώστα !

chris

οποιος θέλει να βγάλει καρτα monese μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κωδικό CHRIS493 και με την πρώτη του συναλλαγή θα κερδίσει 15€

Thanasis

Να σαι καλά ρε φίλε! Να σε ρωτήσω θα μπορώ να την περάσω κανονικά στο Apple Pay?

chris

Κοιτα, αυτήν την στιγμή μπορείς να την προσθέσεις μόνο με τρικ, αλλαζοντας την διεύθυνσή σου σε αγγλική (αφού πρώτα έχεις παραλάβει την φυσική κάρτα) και αλλάζοντας το region του iPhone. Αλλα όπως και να έχει όταν γίνει επίσημα διαθέσιμη η υποστήριξη του Apple Pay σε λίγο καιρό εσυ θα είσαι έτοιμος, δεν θα χρειάζεται να περιμένεις την κάρτα

NikosAr

Προς ενημέρωση : αν η περιοχή ( region ) είναι στην Ελλάδα απλά δεν μπορείς να βάλεις κάρτα. Δεν βγάζει δηλ. το σύμβολο + στο Wallet για να μπορέσεις εαυ να βγάλεις φωτό την κάρτα και να την πέρασει. Τώρα αν αλλάξεις χώρα μπορείς να βάλεις κάρτα αλλά δεν ξέρω κατά ποσό σε βολεύει να αγοράζεις πχ από UK και δεν θα μπορούν να σου τα στείλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Software Apple Apple Pay iPhone

H Apple παρουσιάζει το Tap To Pay και μετατρέπει το iPhone σε POS

Η Apple με το Tap To Pay ταράζει για τα καλά τα νερά των ανέπαφων συναλλαγών, κάνοντας το iPhone τερματικό.

Business Apple Pay Bitcoin PayPal

H AMC Theaters δέχεται πλέον πληρωμές με bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adam Aron, είπε ότι η AMC Theaters δέχεται επίσης Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin για online αγορές και ότι πληρωμές μέσω Apple Pay, το Google Pay και το PayPal.