Η Apple δεν θα δώσει στις Αρχές το σύστημα παρακολούθησης CSAM

, Η Apple δεν θα δώσει στις Αρχές το σύστημα παρακολούθησης CSAM

Το σύστημα CSAM, για τον εντοπισμό περιστατικών παιδικής πορνογραφίας, της Apple δεν πρόκειται να πέσει σε κυβερνητικά χέρια. Αυτό, τουλάχιστον, διαβεβαιώνει η εταιρεία, ακόμα και εάν της ζητηθεί έντονα κάτι τέτοιο.

Το σύστημα CSAM της Apple αναλαμβάνει τον έλεγχο του iCloud για υλικό παιδικής πορνογραφίας ή άλλες περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης, προκειμένου να εντοπίσει τέτοιο υλικό στους servers της. Όταν η Apple ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον έλεγχο των δεδομένων που ανεβαίνουν στο cloud της, δημιουργήθηκε η εύλογη ανησυχία αναφορικά με το εάν έτσι δημιουργείται ένα εργαλείο μαζικής παρακολούθησης των πολιτών.

, Η Apple δεν θα δώσει στις Αρχές το σύστημα παρακολούθησης CSAM

Για να διασκεδάσει τις ανησυχίες αυτές, η Apple ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τη χρήση της τεχνολογίας της από κυβερνητικούς φορείς και κρατικές υπηρεσίες, ακόμα και εάν της ζητηθεί επιτακτικά. Μάλιστα, η Apple διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι αυστηρά περιορισμένη στη χρήση στο iCloud και δεν πρόκειται να επεκταθεί για κανένα λόγο.

Αρχικά, η Apple θα εξετάσει τις φωτογραφίες που έχουν ήδη ανέβει στο iCloud και δεν πρόκειται να μπει σε ιδιωτικές συλλογές φωτογραφιών που δεν έχουν δημοσιευτεί σε online φακέλους.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Ετσι λεγανε και για το κλειδι ξεκλειδωματος σε ενα περιστατικο με κινητο νεκρου τρομοκρατη στις ΗΠΑ …

Dem

και μετα ηρθε ο δρακος και αρχισε να βγαζει φωτιες και τον νίκησε ο ιππότης (αφου γράφουμε παραμύθια ας γράψω και εγώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.