H Apple σκανάρει τα iPhone για περιστατικά παιδικής κακοποίησης

, H Apple σκανάρει τα iPhone για περιστατικά παιδικής κακοποίησης

Ένα νέο χαρακτηριστικό παρουσιάζει η Apple, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να εντοπιστούν περιστατικά παιδικής κακοποίησης. Σε κάθε περίπτωση, η Apple ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των κατόχων iPhone.

H Apple δεν έδωσε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει να είναι σε ισχύ το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θα αναλάβει να εξετάσει τα μηνύματα και τις φωτογραφίες στο iOS, το iPadOS, το WatchOS και το MacOS, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία παιδικής κακοποίησης ή πορνογραφίας. Αρχικά, ο έλεγχος θα γίνει στο iPhone, με τη βοήθεια της δυνατότητας μηχανικής μάθησης ενός smartphone, όπου θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού περιεχομένου που πιστοποιεί παιδική κακοποίηση.

Η Apple δεν θα μπορεί να διαβάσει αυτά τα μηνύματα, την όλη εργασία θα την αναλάβει ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του iPhone και εάν εντοπίσει κάτι ύποπτο, θα γίνει η αντίστοιχη ενημέρωση του παραλήπτη, ενός παιδιού, δηλαδή, που λαμβάνει μηνύματα με σεξουαλικό ή άλλο περιεχόμενο που συνιστά κακοποίηση. Αντίστοιχα, θα υπάρχει τρόπος να ενημερωθούν οι γονείς, εάν ένα παιδί δεχτεί ή στείλει ανάλογο περιεχόμενο, σεξουαλικής φύσης, για παράδειγμα.

Το στοιχείο αυτό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται αρχικά στις ΗΠΑ, σε αποκλειστικότητα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει διαθέσιμο αργότερα και σε άλλες αγορές του κόσμου.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex

Apple Police ! φοβερη καινοτομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.