LED ειδοποιήσεων το logo στα iPhone;

Apple, LED ειδοποιήσεων το logo στα iPhone;

Το Apple Insider ανακάλυψε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αποκαλύπτει ότι η Apple ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το γνωστό λογότυπο του μήλου ως LED ειδοποιήσεων. Στην ουσία θέλει να μεταφέρει το γνωστό φωτεινό μήλο τον MacBook στα smartphone της.

Αν και οι εταιρείες συνηθίζουν να ενσωματώνουν το φωτεινό λογότυπο τους πάνω στα laptop, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η τάση να εφαρμόζουν την ίδια τακτική και στα smartphones τους.

Για παράδειγμα, το Razer Phone 2 και το Motorola One Zoom έχουν στην πλάτη το λογότυπο των εταιρειών ως LED φως ειδοποιήσεων. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο τρελό χαρακτηριστικό, αλλά είναι χρήσιμο όταν έχουμε το κινητό γυρισμένο με την οθόνη στο τραπέζι.

Όπως είπαμε, η Apple δεν είναι νέα στον τομέα αυτό, χρησιμοποιεί πολλά χρόνια το λογότυπο της ως LED φως στα MacBook. Βέβαια, το 2015 άλλαξε τακτική και ο σχεδιασμός των φορητών της υπολογιστών άλλαξε. Με δεδομένο λοιπόν ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία εδώ και χρόνια δεν είναι και πολύ δύσκολο να την επαναφέρει σε κάποια συσκευή της.

Η πατέντα που κατέθεσε η Apple ονομάζεται “Electronic Devices with Adjustable Decoration” και παρουσιάζεται ως ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να αλλάζει χρώματα. Επιπλέον, στα έγγραφα γίνεται συχνά αναφορά στις κλήσεις φωνής, και άλλα αντίστοιχα στοιχεία, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το φως αυτό θα χρησιμεύει ως LED ειδοποιήσεων.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, η πατέντα της Apple περιέχει διάφορες εικόνες που δείχνουν πολλές συσκευές, όπως tablet, laptop και κάτι που μοιάζει με iMac. Ίσως η εταιρεία απομάκρυνε το φωτεινό μήλο για να το επαναφέρει καλύτερο από ποτέ.

Θα τονίσουμε ξανά ότι πρόκειται για ένα απλό δίπλωμα ευρεσιτεχνία. Οπότε, δεν θεωρούμε δεδομένο ότι θα δούμε να υλοποιείται η ιδέα, ή ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα γίνει σύντομα, τουλάχιστον όχι πριν την κυκλοφορία των iPhone 2020.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Doc77

Αλλά 100ευρω επιπλέον για την καινούρια καινοτομία……και πριν με κραξετε μέχρι πρόσφατα κάτοχος iphone as max….

Doc77

iPhone xs max διορθώνω

Makis

Για κανα zer σε κόβω

George

Άργησες apple το έχει κάνει ήδη η xiaomi .. Στο A3 και Mi 9 Lite

forneverarrow

Ελπίζω να μη δω τέτοια καγκουριά στο iPhone ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.