Αστυνομικοί στις ΗΠΑ αποφεύγουν το Instagram live streaming βάζοντας μουσική

, Αστυνομικοί στις ΗΠΑ αποφεύγουν το Instagram live streaming βάζοντας μουσική

Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί στο Beverly Hills στις ΗΠΑ έχουν βρει έναν τρόπο να αποφεύγουν το live streaming μέσω Instagram από τους πολίτες. Αρκετά περιστατικά καταγράφονται στην περιοχή, στοιχείο που δημιουργεί υποψίες…

Το Instagram είναι αρκετά αυστηρό στους όρους προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και σταματά ένα livestream εάν παίζει κάποιο τραγούδι στο παρασκήνιο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση που ακούγεται ένα τραγούδι σε ένα βίντεο στο Background.

Στην περίπτωση των αστυνομικών του Beverly Hills, η αντίδραση ήταν αυτή όταν τους πλησίασε για διαμαρτυρία ένας γνωστός ακτιβιστής της περιοχής, ο Sennett Devermont. Μόλις ο αστυνομικός συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ζωντανή αναμετάδοση στο Instagram, έβαλε τη μουσική να παίζει με σκοπό να ενεργοποιηθεί ο αλγόριθμος προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας του Instagram.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειώσουμε πως όταν σε έναν λογαριασμό στο Instagram γίνουν πολλά complaints για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, τότε υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας ενός προφίλ στο Instagram.

Η Αστυνομία του Beverly Hills δήλωσε ότι δεν προωθεί ανάλογες πρακτικές, αλλά πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς, το οποίο υποκρύπτει προσπάθειες αποφυγής δημόσιου ελέγχου.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.