Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Point Topic, το τέταρτο τρίμηνο του 2008 υπήρχαν 410,9 εκατομμύρια ευρυζωνικών συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το τελευταίο τρίμηνο του 2008 είχε τον χαμηλότερο αριθμό συνδρομητών των τελευταίων τριών ετών, μόνο 13,8 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό μείωσης των συνδρομητών της τάξης του 16%, από 16,4 εκατομμύρια το […]
Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Point Topic, το τέταρτο τρίμηνο του 2008 υπήρχαν 410,9 εκατομμύρια ευρυζωνικών συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το τελευταίο τρίμηνο του 2008 είχε τον χαμηλότερο αριθμό συνδρομητών των τελευταίων τριών ετών, μόνο 13,8 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό μείωσης των συνδρομητών της τάξης του 16%, από 16,4 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2008 και 30% μείωση από τα 19,6 εκατομμύρια το 2007.
Η πτώση αυτή μπορεί να είναι αποτέλεσμα των οικονομικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη οικονομική κρίση. Η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Σιγκαπούρη και οι Φιλιππίνες αναπτύσσονται με πιο γρήγορους ρυθμούς σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2008 και η Τσεχία, η Λευκορωσία, η Κροατία και η Σλοβακία παρουσιάζουν ισχυρή θέση. Η ανάπτυξη στην Κίνα μειώθηκε στο μισό το τέταρτο τρίμηνο του 2008, η Αμερική εξακολουθεί να κινείται με αργούς ρυθμούς ενώ η Ινδία, η Βραζιλία και το Μεξικό αν και παρουσίασαν πτωτικές τάσεις σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, εξακολουθούν να παρουσιάζουν εντυπωσιακά στοιχεία παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Η Ziff Davis πουλά τη μονάδα Connectivity με τα Downdetector και Speedtest στην Accenture για 1,2 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας στρατηγική αναδιάρθρωση και ενίσχυση υπηρεσιών δικτύου.
Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.
Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.
Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου