BSA, Συνεχίζεται η καμπάνια για μείωση της πειρατείας λογισμικού

Από το τέλος του 2008 μέχρι και σήμερα, η BSA έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να τις ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα του αδειοδοτημένου λογισμικού όπως είναι η νομιμότητα, η ασφάλεια αρχείων και η αποφυγή τεχνικών προβλημάτων καθώς και για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management – SAM).

Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για νομιμοποίηση των παράνομα εγκατεστημένων προγραμμάτων λογισμικού έχουν ξεπεράσει τα 1,8 εκ. ευρώ.

Η BSA θα συνεχίζει την καμπάνια μέσω επιστολών σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να τις ενημερώσει για τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού καθώς και να ενθαρρύνει τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιριών να επιβεβαιώσουν ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι νόμιμο.

Ωστόσο, η χρήση αδειδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού από τις επιχειρήσεις δεν αποτελεί μονάχα την πιο ορθή και νόμιμη λύση αλλά βοηθά στην ενίσχυση της οικονομίας αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC, για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται για την αγορά νόμιμου λογισμικού, επιπλέον 3-4 Ευρώ εισρέουν στις ελληνικές επιχειρήσεις διανομής και παροχής υπηρεσιών.

Σχετικά με την BSA
Η Business Software Alliance (www.bsa.org/hellas) είναι ένας επιφανής οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού και δραστηριοποιείται σε 80 χώρες με στόχο την διεύρυνση της αγοράς λογισμικού και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία.Τα μέλη της BSA περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Adobe, Altium, Apple, Asseco Poland S.A., Autodesk, Autoform, AVEVA, Bentley Systems, CNC, Corel, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, DBA Lab S.p.A., Mamut, Microsoft, NedGraphics, Progress Software, O&O Software, Scalable Software, Siemens, SingularLogic, Symantec, Tekla και The MathWorks. Στην Ελλάδα η ΒSΑ δραστηριοποιείται από το 1992 με σκοπό την πληροφόρηση και την προστασία των επιχειρήσεων και του κοινού από την παράνομη χρήση λογισμικού, υποστηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, η οποία παρεμποδίζεται από την παράνομη αντιγραφή και διακίνηση προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.