Παράνομο λογισμικό, Ο πληθυσμός των πειρατών ανά χώρα [πίνακας]

Σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες Η/Υ παγκοσμίως (47%) αποκτούν το λογισμικό τους με παράνομο τρόπο σε μόνιμη ή τακτική βάση. Στις αναπτυσσόμενες χώρες δε τα νούμερα είναι πολύ υψηλότερα, σύμφωνα με την πιο ενδελεχή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε χρήστες Η/Υ σχετικά με την συμπεριφορά και την στάση τους απέναντι στην πειρατεία λογισμικού και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Business Software Alliance (BSA) ανακοινώνει σήμερα λεπτομερώς στο επίσημο blog της, το BSA TechPost τα συμπεράσματα από αυτή τη μελέτη. Η Ipsos Public Affairs, η εταιρία που διεξήγαγε την έρευνα εκ μέρους της BSA, απευθύνθηκε σε περίπου 15.000 χρήστες Η/Υ σε 32 χώρες, πραγματοποιώντας 400 έως 500 προσωπικές ή ηλεκτρονικές συνεντεύξεις σε κάθε χώρα.

Σχετικά με την BSA
H Business Software Alliance (www.bsa.org/hellas) είναι ένας διεθνής οργανισμός που εκφράζει τις απόψεις της βιομηχανίας εμπορικού λογισμικού. Εκπροσωπεί σχεδόν 100 κορυφαίες επιχειρήσεις που επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ανάπτυξη λύσεων λογισμικού που θα δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και θα βελτιώσουν τον μοντέρνο τρόπο ζωής.

Σχόλια

  • τι έγινε ρε παιδιά;

    ..δεν πάμε καλά βλέπω, δεν υπάρχουμε στην λίστα.. τσ τσ τσ, απαράδεκτοι.. εκτός κι αν είναι fake ο πίνακας :P

  • Η Ελλάδα είναι στην άλλη λίστα με τα ποσοστά των Χωρών που έχουν νόμιμο λογισμικό. Το ποσοστό της είναι στο 1% :-P

  • lol victor!!

    Εγώ πάντως παιδιά από τότε που ανακάλυψα το liberkey και διέθεσα λίγο χρόνο για να μάθω τα "σημαντικότερα" (για τις ανάγκες μου) open source προγράμματα (αντίστοιχα αυτών, των μεγάλων εταιριών) έχω κόψει οτιδήποτε πειρατικό!

    Σπάνια περίπτωση τη σήμερον ημέρα να μη μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο free πρόγραμμα ενός εμπορικού για να κάνεις την δουλειά σου.

    Σε πολλές περιπτώσεις φυσικά δεν υπάρχουν φιλικά gui, super features κτλ αλλά η δουλειά γίνεται όμορφα και γρήγορα.

    Από την άλλη οι επαγγελματίες οι οποίοι χρειάζονται πάση θυσία εμπορικά προγράμματα τεραστίων δυνατοτήτων κτλ. τα οποία θα είναι τα εργαλεία τους και το ψωμί τους ΔΕΝ μπορούν να παίζουν με πειρατικές εκδόσεις ρισκάροντας έστω και ένα 0.0001% να τους βγάλει κάποια στραβή (για τα γνωστά).

    Όσο περνάν τα χρόνια πιστεύω ότι θα πέφτει το ποσοστό πειρατείας πρώτα σε λειτουργικά συστήματα και μετά σε software. Στα games προβλέπω απογείωση από την άλλη

  • Η Ελλάδα δεν υπάρχει στην λίστα, γιατί είναι το άρθρο είναι ελλιπές. Στο κάτω μέρος της σκαναρισμένης σελίδας υπάρχει με αστερίσκο η Ελλάδα και αναφέρει "Greece is not included on the list, because we didn't think it would matter. All these years their percentage is always 100% in all categories"

    LOL

  • Η Ελλαδα δεν ειναι στη λιστα, για να μην παρει την πρωτιά. Δεν το δεχθηκαν να ειμαστε πρωτοι. Δε μπορουν να δεχθουν οτι καπου ειμαστε και εμεις πρωτοι.

  • Παλια οταν λιτουργουσε το το gamato.info ειμασταν νομιζω η δευτερη χωρα σε πειρατια αλλα δεν ειναι κα8ολου σιγουρα επειδη μου το ειχε πει ενασ φιλος.

  • Αυτό που μας σώζει είναι ότι δεν φαινόμαστε πολύ σαν μέγεθος, λόγω του μικρού πλυθισμού μας. Γι' αυτό άλλωστε δεν ασχολούνται και πολύ μαζί μας, είμαστε αμελητέα ποσότητα.

    Αν το δει όμως κάποιος αναλογικά με τον πλυθισμό, τότε σίγουρα είμαστε στις πρώτες θέσεις στην πειρατεία αλλά και σε πολλά άλλα αρνητικά ζητήματα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.