Internet

Bug στο Facebook κάνει unblock τους χρήστες που έχουμε αποκλείσει

Σε πολλούς χρήστες έχει τύχει να αποκλείσουν κάποιους που έχουν συνδεθεί με αίτημα φιλίας στο Facebook για διάφορους λόγους. Το θέμα της ιδιωτικότητας έρχεται να επηρεάσει bug το οποίο ξεμπλοκάρει χρήστες που έχουν γίνει block, χωρίς καμία πλευρά να το γνωρίζει.

Το Facebook αποκάλυψε την ύπαρξη ενός bug το οποίο επηρέασε την ιδιωτικότητα 800.000 χρηστών μιας και έγιναν unblock χρήστες οι οποίοι είχαν αποκλειστεί στο Facebook και το Messenger, χωρίς να το γνωρίζει κανένας από τις δύο πλευρές. Πιο συγκεκριμένα, το 83% των χρηστών που επηρεάστηκαν από το bug είχαν έναν χρήστη ο οποίος έγινε unblock, με το υπόλοιπο 17% των χρηστών να έχουν μεγαλύτερο αριθμό επαφών που έγιναν unblock.

Οι unblocked χρήστες δε μπορούσαν να δουν κάθε τι που είχαν μοιραστεί δημόσια αυτοί που τους έκαναν block, δεν αποκαταστάθηκε καμία σύνδεση μεταξύ των επαφών που είχαν αποκοπεί αλλά μπορούσαν να επικοινωνήσουν με αυτούς που τους είχαν κάνει block, χωρίς αυτοί όμως να το γνωρίζουν.

Το bug δημιούργησε πρόβλημα για οκτώ μέρες, μεταξύ 29 Μαΐου και 5 Ιουνίου, και την κατάσταση με τους blocked χρήστες να έχει επανέλθει μιας και έχουν μπλοκαριστεί και πάλι. Το Facebook σε δηλώσεις στο Twitter αναφέρει πως τα δεδομένα των χρηστών είναι αποθηκευμένα σε ζεύγη τα οποία ονομάζονται “associations”. Το bug κατάφερε να διαγράψει αυτές τις “ενώσεις” όπως τις αναφέρει το Facebook, με συνέπεια να χαθεί το μπλοκάρισμα των χρηστών σε Facebook και Messenger.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιουλίου 2018 17:22

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.