Internet

Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν 200 ημερών προσομοίωση του να ζεις σε άλλο πλανήτη

Για να επιβιώσει η ανθρωπότητα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι αναγκαία η μετοίκηση σε άλλο πλανήτη και μάλιστα άμεσα. Ο Elon Musk έχει κάνει ήδη γνωστό το φιλόδοξο σχέδιό του για την αποστολή του ανθρώπου στον Άρη.

Μέχρι όμως να φτάσει η μέρα που θα σταλούν οι πρώτοι άνθρωποι για να ζήσουν σε άλλο πλανήτη, Κινέζοι φοιτητές ξεκινούν ένα πρόγραμμα 200 ημερών, όπου καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες σαν να ήταν σε άλλο πλανήτη.

Τέσσερις φοιτητές από το Πεκίνο θα λάβουν μέρος στο πείραμα, όπου γίνεται προσομοίωση των συνθηκών σε πλανήτες όπως ο Άρης ή η Σελήνη. Το πείραμα ονομάζεται Lunar Palance 365.

Οι φοιτητές πρόκειται να περιοριστούν σε έναν μικρό χώρο για 200 μέρες, θα έχουν μόνο τους πόρους που πιθανότατα θα είχαν αν βρίσκονταν πράγματι στον Άρη ή τη Σελήνη. Θα πρέπει να παράγουν οξυγόνο από τα φυτά, να ανακυκλώνουν τα ούρα τους για να έχουν πόσιμο νερό και να ζήσουν με πολύ περιορισμένες προμήθειες.

Πέρα από την κάλυψη των φυσικών αναγκών, οι οποίες θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν υπό τέτοιες συνθήκες, το πείραμα αποτελεί και μια πρόκληση από ψυχολογικής άποψης. Οι φοιτητές θα πραγματοποιούν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες, έτσι ώστε να παραμένουν ενεργοί και προσηλωμένοι στο πείραμα καθ’όλη τη διάρκειά του.

Θα παρακολουθείται επίσης πόσο μπορούν να αντέξουν χωρίς ηλιακό φως και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Τέλος, συμμετέχοντας στο πείραμα των 200 ημερών, καλούνται να αποκοπούν από την οικογένεια, τους φίλους και την κανονική τους ζωή.

Πηγή: 1,2

Σχόλια

  • Δεν πάνε καλά η ανθρωπότητα μια χαρά επιβιώνει και εδώ άστο που σαν τη γη δεν θα υπάρξει άλλος πλανήτης τουλάχιστον στο ηλιακό μας σύστημα

  • Άντε να φεύγουν σιγά σιγά οι σαβούρες από δω να μείνουμε αυτοί μόνο που αξίζουν

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.