Κακόβουλος ιος ρίχνει σύστημα παροχής ενέργειας στην Αμερική

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Η.Π.Α. τον περασμένο Φθινόπωρο ένας ιός επιτέθηκε στο σύστημα ελέγχου τουρμπίνων μίας εταιρείας παροχής ενέργειας της Αμερικής, οδηγώντας σε ολοκληρωτικό κλείσιμο των συστημάτων για τρεις εβδομάδες. Η όλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν ένας τεχνικός της εταιρείας εν αγνοία του τοποθέτησε το μολυσμένο στικάκι στον υπολογιστή, ενεργοποιώντας αυτόματα τον ιό.

Σε σχετική ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) έκανε σαφές πως επρόκειτο για τρομοκρατικό λογισμικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την διεξαγωγή οικονομικών εγκλημάτων και κλοπών ταυτοτήτων. Το εν λόγω περιστατικό γνωστοποιήθηκε στα πλαίσια της διάσκεψης S4, όπου εμπειρογνώμονες επανεξετάζουν τις απειλές που έλαβαν θέση σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και άλλα κρίσιμα τμήματα υποδομής.

Μαζί, αναφέρθηκε και η επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου λίγες μέρες αργότερα από το προαναφερθέν περιστατικό. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους υπαίτιους των δύο συμβάντων, με το DHS να αναζητά προστασία από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 20:45

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.