Internet

Εφαρμογή της Huawei βοηθά κωφά παιδιά να διαβάσουν

Η Huawei, κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή ονόματι StorySign η οποία έρχεται να διευκολύνει την ζωή κωφών παιδιών στην προσπάθεια τους να μάθουν να διαβάσουν.

Το διάβασμα για πολλούς είναι απλή υπόθεση, ωστόσο για τους κωφούς ή αυτούς με προβλήματα ακοής, αποτελεί πρόκληση. Ειδικά στα μικρά παιδιά, γονείς και δάσκαλοι δυσκολεύονται να μεταφέρουν την πληροφορία της λέξης αν δε γνωρίζουν νοηματική και τα παιδιά με τη σειρά τους δεν μπορούν να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της λέξης και των δικών τους εμπειριών.

Η εφαρμογή με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να μεταφράσει τυπωμένες λέξεις από ένα βιβλίο σε νοηματική γλώσσα η οποία εκτελείται από ένα avatar. Η εφαρμογή δε βοηθά μόνο τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν, αλλά και τους γονείς να μάθουν νοηματική. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο 10 νοηματικές γλώσσες, κυρίως ευρωπαϊκές (η Ελληνική δε συμπεριλαμβάνεται), με ένα αντίστοιχο βιβλίο για κάθε γλώσσα. Αναμένεται όμως μεγαλύτερη υποστήριξη στο άμεσο μέλλον τόσο στις γλώσσες όσο και στα βιβλία που προσφέρονται.

Τέλος, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε όλα τα Android τηλέφωνα για λήψη μέσω του Play Store.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 20:43

Σχόλια

  • Υπάρχουν τα Bone Conduction ακουστικά (που είναι μέσω οστικής αγωγιμότητας) ώστε να ακούσουν όσοι έχουν θέμα με την ακοή !!!
    Δεν χρειάζεται καμία εφαρμογή τίποτα και πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να τα βγάλουν στις αγορές τα bone conduction !!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Απόστολος Τιγγερίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.