O Elon Musk ετοιμάζει ταξίδια εντός της Γης με τη χρήση πυραύλων

Ο CEO της SpaceX, Elon Musk παρουσίασε τα βελτιωμένα σχέδιά του για τα ταξίδια του ανθρώπου σε Σελήνη και Άρη, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής (International Astronautical Congress – IAC) στην Αυστραλία, αλλά δεν αρκέστηκε εκεί.

Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του δίνοντας μια αρκετά τρελή υπόσχεση. Ο Musk θέλει να χρησιμοποιήσει το ίδιο διαπλανητικό σύστημα πυραύλων για μακρινά ταξίδια εντός της Γης.

Ο Elon Musk παρουσίασε ένα demo της ιδέας του και υποστήριξε πως οι επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τα πιο μακρινά ταξίδια μέσα σε μόλις 30 λεπτά. “Μπορούν να πάνε οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μια ώρα”, με την ίδια τιμή που θα πλήρωναν σε μια αεροπορική εταιρεία.

Πρότεινε τη χρήση του επερχόμενου SpaceX πυραύλου, με κωδική ονομασία Big Fucking Rocket ή BFR εν συντομία, για να μπει ένα τεράστιο διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη. Στη συνέχεια το διαστημόπλοιο θα προσγειώνεται σε πλεούμενα pads προσγείωσης κοντά σε μεγάλες πόλεις.

Αυτή τη στιγμή τόσο ο πύραυλος όσο και το διαστημόπλοιο είναι σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά ο Musk επεσήμανε πως ευελπιστεί να ξεκινήσει την κατασκευή του πυραύλου μέσα στους επόμενους 6 με 9 μήνες.

elon musk, O Elon Musk ετοιμάζει ταξίδια εντός της Γης με τη χρήση πυραύλων
Στο demo video της SpaceX, οι επιβάτες επιβιβάζονται σε ένα μεγάλο πλοίο από μια αποβάθρα στη Ν. Υόρκη, φτάνουν στην πλεούμενη αποβάθρα και στη συνέχεια επιβιβάζονται στον πύραυλο που έχει οραματιστεί ο Musk. Είναι ο ίδιος πύραυλος που θέλει ο Musk να χρησιμοποιήσει για να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2024, αντί όμως να φύγει από τη γη, ο πύραυλος χωρίζεται και κατευθύνεται προς την πόλη την οποία έχει ως προορισμό.

Έπειτα από 7000 μίλια και 30 μόλις λεπτά, φτάνετε στον προορισμό σας. Ενδεικτικά, μπορείτε να κάνετε ταξίδια μεταξύ Λονδίνου – Ντουμπάι ή Ν. Υόρκης σε 29 λεπτά, Χόνγκ Κόνγκ – Σιγκαπούρη σε 22 λεπτά, Λός Άντζελες – Τορόντο σε 24 λεπτά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.