SpaceX: Μέχρι το 2024 οι πρώτοι άποικοι στον Άρη

SpaceX Άρης, SpaceX: Μέχρι το 2024 οι πρώτοι άποικοι στον Άρη

Μέχρι το 2024 ευελπιστεί η SpaceX του Elon Musk να έχει στείλει του πρώτους αποίκους στον Άρη. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής (International Astronautical Congress – IAC) στην Αυστραλία, ο Elon Musk αναφέρθηκε στα σχέδια της SpaceX για τον Άρη.

Η SpaceX έχει στα σχέδιά της μέσα σε πέντε έτη από τώρα, το 2022 δηλαδή, να έχει πραγματοποιήσει δύο αποστολές φορτίου στον Άρη.

Επιπλέον, ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει τον πύραυλο BFR που αναπτύσσει για να στείλει τους πρώτους αποίκους στον Άρη αλλά και να μετακινεί ανθρώπους σε οποιοδήποτε μέρος της γης σε λιγότερο από μία ώρα.

Όσον αφορά στον Άρη, ευελπιστεί εκτός από τις δύο αποστολές φορτίου μέχρι το 2022, να έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει νερό αλλά και να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους μέχρι τότε, έτσι ώστε να ξεκινήσει τη δημιουργία αποικιών για να μετοικήσουν δύο χρόνια αργότερα οι πρώτοι “γήινοι”.

Οι προμήθειές των αποίκων θα έχουν φορτωθεί σε δύο ξεχωριστές αποστολές φορτίου, οι οποίες επίσης θα φτάσουν το ίδιο έτος με τους αποίκους.

Όπως και στις ταινίες, οι πρώτοι άποικοι θα πρέπει να προετοιμάσουν το έδαφος για τους μελλοντικούς αποίκους.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι οι στόχοι της SpaceX είναι αρκετά φιλόδοξοι και λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν τόσο άμεσα καθώς οι απαραίτητες τεχνολογίες για να επιτευχθούν τα παραπάνω σχέδια βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris07
bezilys

Χαχαχα αντί να ασχοληθούν με την γη που ακόμα δεν την έχουν ανακαλύψει όλοι και να την “προσέχουν” θέλουν να πάνε σε άλλο πλανήτη, είμαι 100% συγουρο δεν θα γίνει κάτι τέτοιο έτσι λέγανε πριν κάτι χρόνια και για το 2017 και το είδαμε τι έγινε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.