Internet

ΕΛΤΑ: Συνεχίζονται τα προβλήματα μετά την κυβερνοεπίθεση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ενημερώνουν ότι η πορεία της πλήρους αποκατάστασης των συστημάτων της εταιρείας εξελίσσεται σύμφωνα με το σχεδιασμό της, με στόχο την ταχεία επαναλειτουργία των συστημάτων του δικτύου που αντιμετώπισαν προβλήματα.

Από σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου τα καταστήματα ΕΛΤΑ θα παρέχουν πλέον και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένης της είσπραξης λογαριασμών, της αποστολής απλής αλληλογραφίας, μικροδεμάτων και των πωλήσεων φιλοτελικών προϊόντων. Επιπλέον, από την ΕΛΤΑ Courier θα εξυπηρετείται η αποστολή δεμάτων εξωτερικού.

Τα ΕΛΤΑ επίσης ενημερώνουν το κοινό, ότι από την προσεχή Δευτέρα 28 Μαρτίου, θα καταβληθούν οι πληρωμές συντάξεων σε όλη την επικράτεια, βάσει των προβλεπόμενων χρόνων καταβολής τους.

Δελτίο Τύπου

Επεξεργάστηκε την 26 Μαρτίου 2022 18:28

Σχόλια

  • Μπαχαλο εταιρία. Έχει μηχανήματα με XP και λύση ασφαλείας στα endpoint της με υποστήριξη στα XP. Γελάνε και οι πέτρες.
    Μάλιστα σύμφωνα με την Διαύγεια ανανέωσε αυτές τις άδειες για 3000τμχ τις ημέρες που τους χακαραν.
    Κρίμα σε εμάς που ταλαιπωρουμαστε και τους πληρώνουμε. Θέλανε να βάλουν τέλη στα δέματα από τον Κινέζο, αυτό τους ένοιαζε.

  • Τα Ελληνικά ταχυδρομεία αποτελούν μονοπώλιο από το 2006. Η ΕΕΤΤ φυσικά εμποδίζει κάθε επίδοξο επενδυτή που προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο. Οι ταχυμεταφορές είναι διαφορετική υπηρεσίες με 4πλάσιο κόστος. Τα ελτά είναι η μοναδική μεταφορική εταιρεία προς το εξωτερικό που μπορείς να κρατηθείς στον παγκόσμο ανταγωνισμό με προιόντα κάτω των 50€. Θα μπορούσε να αποτελεί κερδοφόρα επιχείρηση με σημαντικό μερίδιο στην ενίσχυση της εισροής συναλλάγματος στην ελληνική οικονομία. Η διαπλοκή ο πολιτικός συνδικαλισμός τα σωματεία και η ψηφοθηρία της εκάστοτε κυβέρνησης είναι μερικές μόνο από τις αιτίες. Το πρόβλημα είναι πάντα στο διοικητικό κομμάτι. Το προσωπικό εξυπηρέτησης αν και διακατέχεται από σύνδρομο ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι, ότι το νεαρό προσωπικό που εισέρχεται για έκτακτες υπηρεσίες, έχει τριπλάσια ταχύτητα εξηπηρέτησης και είναι ευγενικό προς το κοινό. Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι για κλωτσιές. Μεγάλη χρόνοι αναμονής και κάθε υπάλληλος δίνει διαφορετική απάντηση για το ίδιο ερώτημα. Ψηφιακές υπηρεσίες με τραγική λειτουργικότητα που καταρρέουν συνεχώς. Προσπαθούν με νύχια και δόντια να μην υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία για τα διαχρονικά προβλήματα. Οι σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιείται η επιχείρηση των ΕΛΤΑ βγάζει προς το αναγνωστικό κοινό εικονική πραγματικότητα. Κάθε αρνητική παρατήρηση διαγράφεται άμεσα και υπάρχει από τους εργαζόμενους της εταιρίας συμπεριφορά οπαδικού χουλιγκανισμού. Τα καταστήματα έχουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό με windows xp και δίκτυα με ταχύτητες 2010. Τα συστήματα UPS που διέθεταν τα καταστήματα δεν συντηρήθηκαν και πλέον σε κάθε διακοπή ρεύματος σταματάνε τα πάντα. Οι υπολογιστές συνδέονται σε πολύμπριζα παρέα με αερόθερμα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα συμπεριφοράς σε κανένα τομέα. Οι αποδείξεις που εκδίδονται από το web labeling βγαίνουν χειροκίνητα και στερούνται βασικών αποδεικτικών στοιχείων. Τα βασικά στοιχεία είναι οι αριθμοί φορτωτικών και οι χώρες προορισμού. Τις περισσότερες φορές σου δίνουν απόδειξη με αξία χαρτοπόλεμου καθώς αν χρειαστεί αναζήτηση η απόδειξη δεν τεκμηριώνει την αποστολή. Γιατί; Γιατί έτσι! Δεν υπάρχει μηχανισμός καταλογισμού ευθυνών και ο καθένας μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν.

    • Μεγαλες αληθειες που θα δυσαρεστήσουν πολλούς που θα το διαβάσουν...Συγχαρητήρια απλά...Περίμενε όμως κάποιος θα βρεθεί στα σχόλια να πει ότι φταίει το ΔΝΤ η Κομισιον και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος και για τα ΕΛΤΑ...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.