«Επίθεση» της Microsoft σε Siri, Alexa και Cortana – «Είναι χαζές σαν πέτρες»

Microsoft Siri, «Επίθεση» της Microsoft σε Siri, Alexa και Cortana – «Είναι χαζές σαν πέτρες»

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, χαρακτήρισε το πρώτο κύμα φωνητικών βοηθών όπως το Siri της Apple, το Alexa της Amazon και τη δική του Cortana «χαζές σαν πέτρες», σε μια συνέντευξη στους Financial Times.

Ο Nadella, ο οποίος το 2016 ενθουσιάστηκε με τους φωνητικούς βοηθούς λέγοντας “τα ρομπότ είναι οι νέες εφαρμογές”, άλλαξε την άποψή του στο 100%. «Είτε είναι Cortana είτε Alexa είτε Google Assistant είτε Siri, όλα αυτά απλά δεν λειτουργούν. Είχαμε ένα προϊόν που υποτίθεται ότι ήταν το νέο front-end για πολλές πληροφορίες που δεν λειτουργούσε», ανέφερε σχετικά.

Η Microsoft κυκλοφόρησε την Cortana το 2014 και λειτούργησε ως εικονικός βοηθός παραγωγικότητας που μπορούσε να ανταποκρίνεται σε προτροπές, να οργανώνει καθημερινές συσκέψεις και να δημιουργεί υπενθυμίσεις μεταξύ άλλων λειτουργιών. Ωστόσο, η Microsoft παρεμποδίστηκε από την κακή της πρόοδο στα smartphone και σε αντίθεση με την Apple και την Google, έπρεπε να βασιστεί περισσότερο σε τρίτα μέρη για να ενσωματώσει την Cortana. Σύμφωνα με την ανάλυση Insider Intelligence το 2018, μόλις το 2% των παγκόσμιων καταναλωτών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν την Cortana ως τον κύριο βοηθό φωνής τους. Η Microsoft διέκοψε τη χρήση της εφαρμογής σε Android και iOS το 2021 και ο Nadella είπε τότε ότι δεν θεωρούσε πλέον το προϊόν ως ανταγωνιστή της Alexa ή του Google Assistant.

Τα σχόλια του Nadella έρχονται καθώς ο ενθουσιασμός γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει σε πυρετό από την κυκλοφορία του ChatGPT του OpenAI τον Νοέμβριο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.