ΕΕ: Δεν καταργεί τελικά τις χρεώσεις roaming

Τελικά η ΕΕ ακύρωσε τα σχέδιά της για κατάργηση χρεώσεων roaming και προτείνει νέους κανονισμούς όπως το neutrality στις ΗΠΑ με κάποιες εξαιρέσεις σε μερικές περιπτώσεις. Αντί για το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατάργησης των χρεώσεων περιαγωγής προτείνει μια μέση λύση που θα επιτρέψει στους παρόχους να συνεχίσουν να χρεώνουν περισσότερα κατά την χρήση του κινητού στο εξωτερικό.

Όσο για το net neutrality, θα ρυθμίζει τις διακρίσεις που γίνονται στην πρόσβαση στο ίντερνετ. Η απόφαση της κατάργησης των χρεώσεων roaming που ψηφίστηκε αρχές του 2014, μπαίνει στον πάγο τουλάχιστον μέχρι το 2018 όταν θα επανεξεταστεί το ζήτημα και θα θεσμοθετηθούν νόμοι υπέρ ή κατά της κατάργησης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την ΕΕ και μεγάλο πλήγμα για τους χρήστες. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι πολλοί πάροχοι έχουν ήδη θεσπίσει χαμηλότερες χρεώσεις για εξωτερικό.

Πηγή

Σχόλια

  • τι περιμένατε ότι οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο και έχουν αγοράσει τις περισσότερες εταιρίες κινητής θα κάνανε κάτι που θα έριχναν τα κέρδη τους...

    Και να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη δεν είναι Αμερική. Μόνο ενωμένη δεν είναι.

  • Σιγά μην χρησιμοποιούμε roaming. What'sapp και viber να 'ναι καλά...Όλα τα ξενοδοχεία έχουν free internet πλέον...

  • Άρα η mysim2go που έχω δεν χάνει την αξία της. Παραμένει η καλύτερη δυνατή λύση για άμεση επικοινωνία από άλλη χώρα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό.

  • εγώ που χρησιμοποιώ roaming πάντως γιατί χρειάζομαι τηλεφωνική επικοινωνία από το εξωτερικό πιστεύω όιτ όντως είναι πλήγμα για τους χρήστες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.