Internet

Facebook: Διέρρευσαν εκατομμύρια αρχεία από τους cloud servers του Amazon

Η Facebook Inc απέσυρε τις δημόσιες βάσεις δεδομένων, οι οποίες περιείχαν δεδομένα χρηστών, από τους cloud servers της Amazon.com Inc, έπειτα από αναφορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας UpGuard, ότι διέρρευσαν εκατομμύρια αρχεία της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Τα τελευταία χρόνια, το Facebook βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο εξαιτίας των συχνών προβλημάτων που οδηγούν στη διαρροή δεδομένων των χρηστών. Η πιο πρόσφατη σχετική είδηση αφορούσε την αποθήκευση των κωδικών ασφαλείας σε αρχεία plain text.

Επίσης, πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι το Facebook μοίρασε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, χωρίς την άδεια τους, σε διάφορους τεχνολογικούς κολοσσούς και υπηρεσίες.

Η ομάδα UpGuard Cyber ​​Risk ανακοίνωσε σε μία δημοσίευσή της, ότι η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Cultura Colectiva του Μεξικού είχε χρησιμοποιήσει διακομιστές της Amazon για να αποθηκεύσει 540 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Facebook, συμπεριλαμβανομένων αριθμών αναγνώρισης, σχολίων, αντιδράσεων και ονομάτων λογαριασμών. Επίσης, διακομιστές της Amazon είχε χρησιμοποιήσει και η εφαρμογή At the Pool, στις βάσεις δεδομένων της εφαρμογής υπήρχαν τα ονόματα, οι κωδικοί πρόσβασης και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 22.000 ατόμων.

Η Cultura Colectiva δήλωσε ότι όλα τα αρχεία του Facebook, που περιέχονταν στις βάσεις δεδομένων της, προέρχονται από τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τις τρεις σελίδες που διατηρεί στην ιστοσελία κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, σημείωσε ότι είναι οι ίδιες πληροφορίες στις οποίες μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση οποιοσδήποτε περιηγείται σε αυτές τις σελίδες.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της “At the Pool”, Alex Capecelatro, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με τις διαρροές των αρχείων. Μία τακτική την οποία ακολούθησε και το Amazon, που δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Από την άλλη, το Facebook εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, ότι μαζί με την Amazon κίνησαν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίας ώστε να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό οι εν λόγω βάσεις δεδομένων από τους διακομιστές της εταιρείας. Επιπλέον, η Facebook Inc τόνισε πως οι πολιτικές της ιστοσελίδας της απαγορεύουν την αποθήκευση πληροφοριών σε δημόσιες βάσεις δεδομένων.

Επιπλέον, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μία σειρά αλλαγών οι οποίες αποσκοπούν στην προστασία των δεδομένων των χρηστών. Μία εκ των ενεργειών είναι ο έλεγχος χιλιάδων εφαρμογών που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα χρήστη του Facebook.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Απριλίου 2019 17:00

Σχόλια

  • Πότε θα την κλείσουν αυτή τη @@@;;; "Διαρρέει" από παντού...😋😋😋😋😋😋😋😋Πολύ κράτησε... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.